Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

Ηχηρό μήνυμα αντίστασης από τον ελληνικό λαό.

Ηχηρό μήνυμα αντίστασης από τον ελληνικό λαό.
Δήλωση της Βουλευτού Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ, Φωτεινής Βάκη για το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015.

Κέρκυρα, 06/07/2015

O ελληνικός λαός μίλησε και έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα αντίστασης και αξιοπρέπειας προς όλους τους λαούς της Ευρώπης, οι οποίοι χειμάζονται από το δόγμα λιτότητας που έχει βυθίσει την γηραιά ήπειρο στο σκοτάδι. Ο λαός μας, έδωσε ένα μάθημα δημοκρατίας στους εκβιασμούς και τα τελεσίγραφα, στην τρομοκρατία και τα μιντιακά πραξικοπήματα.

Οι κυβερνήσεις ανεβαίνουν και κατεβαίνουν, έρχονται και παρέρχονται, ενίοτε υποσκάπτονται. Τίποτα, όμως, δεν μπορεί να ακυρώσει τη βούληση ενός λαού. Κανείς δεν μπορεί να σιγήσει τη φωνή του. Η δυνατή φωνή του λαού μας στο δημοψήφισμα είναι η ασπίδα δημοκρατίας στις μάχες που έρχονται. Το βροντερό όχι του λαού δεν είναι μόνο μια λέξη και μια απάντηση σε ιταμούς εκβιασμούς. Είναι ιερό και αδιαπραγμάτευτο χρέος απέναντι στα μεγάλα όχι των προγόνων μας. Είναι το καθήκον μας απέναντι στις επόμενες γενιές. Το χρωστούμε στο ενάμιση εκατομμύριο ανέργους, στη νέα γενιά που μετανάστευσε, στους άστεγους και στους απέλπιδες, σε όλα τα θύματα της κρίσης των τελευταίων χρόνων.

Με το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου, ο ελληνικός λαός στάθηκε στο ύψος της ιστορίας του και έγραψε μια σελίδα για την οποία οι επόμενες γενεές θα είναι υπερήφανες.

Φωτεινή Βάκη
Βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου