Κυριακή 5 Ιουλίου 2015

Μεγάλη νίκη του λαού και της δημοκρατίας.

Μεγάλη νίκη του λαού και της δημοκρατίας.
Δήλωση του βουλευτή Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Σαμοΐλη για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.

05/07/2015

Είναι μια μεγάλη νίκη του λαού, νίκη της δημοκρατίας.
 
Η μόνη απάντηση απέναντι στο φόβο, τους εκβιασμούς, την κινδυνολογία, είναι η Δημοκρατία.

Η λαϊκή βούληση εκφράστηκε καθαρά, δυνατά, αδιαμφισβήτητα. Ο Ελληνικός λαός με 61,31%, ο λαός των Ιονίων με 67,74%, ο κερκυραϊκός λαός με 71,25%, έστειλαν μήνυμα αξιοπρέπειας και αποφασιστικότητας.

Το μήνυμα της κάλπης είναι για εμάς ακόμη βαρύτερο, γιατί κουβαλάει το βάρος μιας περήφανης αντίστασης απέναντι σε μια πρωτοφανή συμμαχία του ξένου και εγχώριου πολιτικού κατεστημένου, των συστημικών ΜΜΕ, των επιχειρηματικών συμφερόντων, του τραπεζικού κεφαλαίου. Όλοι αυτοί συνασπίστηκαν ζητώντας την υποταγή του ελληνικού λαού στις απαιτήσεις των δανειστών, ζητώντας ακόμη μεγαλύτερες θυσίες προς όφελος των δικών τους συμφερόντων.

Το μήνυμα της κάλπης είναι για εμάς ακόμη βαρύτερο, γιατί κουβαλάει το βάρος της συμπαράστασης των ευρωπαϊκών λαών, που έκφρασαν δυνατά το δικό τους ΟΧΙ. Οι σύντροφοί μας του Die Linke, του Sinn Féin, του Podemos, τα εργατικά συνδικάτα ευρωπαϊκών χωρών, οι άνθρωποι της διανόησης, όλοι αυτοί που φώναξαν μαζί μας «Είμαστε Έλληνες»!

Τους αναφέρω με ιδιαίτερη τιμή, γιατί έδειξαν ότι στον αγώνα αυτόν δεν είμαστε μόνοι μας. Γιατί το μήνυμα της κάλπης αφορά την επόμενη ημέρα όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά συνολικά στην Ευρώπη. Μια μεγάλη συζήτηση ανοίγει, που έχει να κάνει με το μέλλον της Ευρώπης, με την αναγκαία αλλαγή πορείας.

Γιατί πάνω από τα κέρδη των κεφαλαιοκρατών, των δανειστών και των τραπεζιτών, είναι η δημοκρατία, η αξιοπρέπεια, η ευημερία των λαών και των πολιτών.

Γιατί ο άνθρωπος είναι πάνω από τα κέρδη.

Εμείς θέλουμε την Ελλάδα στην Ευρώπη, αυτό το δεδομένο δεν κινδυνεύει, δεν αμφισβητείται. Θέλουμε όμως πρωτίστως την Δημοκρατία, την Αλληλεγγύη, τα Κοινωνικά Δικαιώματα και την Κοινωνική Δικαιοσύνη στην Ευρώπη.

Στέφανος Σαμοΐλης
Βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου