Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015

Χρέος του ΣΥΡΙΖΑ, ως κόμματος, η στήριξη των λαϊκών αναγκών και η υπεράσπιση των προγραμματικών του θέσεων.

Δήλωση Διονύση Στραβοράβδη, εκπρόσωπου τύπου της ΝΕ Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ
Χρέος του ΣΥΡΙΖΑ, ως κόμματος, η στήριξη των λαϊκών αναγκών και η υπεράσπιση των προγραμματικών του θέσεων.

Κέρκυρα 13/07/2015

Ερωτώμενος από δημοσιογράφους σχετικά με την συμφωνία της Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης, ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΕ Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Διονύσης Στραβοράβδης, ανέφερε:

Ήταν μια σκληρή μάχη διαπραγμάτευσης, και σε πολύ αρνητικό κλίμα. Οι πιο ακραίοι συντηρητικοί κύκλοι της Ευρώπης, απαιτούσαν όχι μόνο οικονομική υποταγή της χώρας μας αλλά και πολιτική υποταγή της ελληνικής κυβέρνησης.

Απέναντι σ' αυτές τις επιδιώξεις, σπάσαμε τον απομονωτισμό, οικοδομήσαμε συμμαχίες. Έγινε φανερό, και πρέπει πλέον να το σκέφτεται σοβαρά ο καθένας, ότι αυτή η Ευρώπη, έτσι όπως την θέλουν οι χρηματιστές, οι τραπεζίτες, οι κεφαλαιούχοι και οι πολιτικές δυνάμεις που τους υπηρετούν, δεν μπορεί να έχει μέλλον.

Καταφέραμε να αποτρέψουμε την χρηματοδοτική ασφυξία. Δρομολογείται η συζήτηση για την αναδιάρθρωση του χρέους. Συμφωνήθηκε επενδυτικό πακέτο που θα βοηθήσει στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

Έναντι αυτών, το αντίτιμο είναι βαρύ. Τα μέτρα που μας επιβάλλονται είναι ακραία εισπρακτικά και υφεσιακά. Μέτρα που δεν έχουν καμία σχέση με τις προγραμματικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης. Μέτρα που δεν συνάδουν με την λαϊκή εντολή και το συντριπτικό ΟΧΙ του πρόσφατου δημοψηφίσματος.

Τα δικά μας “θέλω”, προφανώς δεν είναι αυτά που μας επιβάλουν, σφίγγοντας στο σβέρκο το λουρί της οικονομικής ασφυξίας, οι δανειστές μας.

Χρέος του ΣΥΡΙΖΑ ως κόμματος είναι να παλέψει και να απαιτεί τα βάρη να μην επιβαρύνουν ξανά τα λαϊκά και τα οικονομικά αδύναμα κοινωνικά στρώματα, αλλά να επιβληθεί επιτέλους κοινωνική δικαιοσύνη, να επιβαρυνθούν οι δυνάμεις της ολιγαρχίας, αυτοί οι οποίοι κυρίως ευθύνονται για την σημερινή κατάσταση της χώρας, και οι οποίοι έχουν μείνει στο απυρόβλητο.

Χρέος του ΣΥΡΙΖΑ ως κόμματος είναι να στηρίξει τα λαϊκά στρώματα και την κοινωνία στις ανάγκες της, να υπερασπιστεί τις αρχές, τις αξίες και τις πολιτικές – προγραμματικές του θέσεις.

Διονύσης Στραβοράβδης
μέλος της Γραμματείας και εκπρόσωπος τύπου
της ΝΕ Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου