Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

Περήφανο και ηχηρό ΟΧΙ απέναντι στη λιτότητα και την υποταγή.

Περήφανο και ηχηρό ΟΧΙ απέναντι στη λιτότητα και την υποταγή.

Κέρκυρα 27/06/2015

Εδώ και 6 μήνες η ελληνική κυβέρνηση έδωσε μια σκληρή μάχη, μέσα σε συνθήκες πρωτοφανούς οικονομικής ασφυξίας, προκειμένου να τιμήσει την λαϊκή εντολή της 25ης Γενάρη, για τερματισμό των μνημονίων και της λιτότητας, για μια συμφωνία αξιοπρεπή και βιώσιμη που θα μπορέσει να οδηγήσει στην οριστική έξοδο της χώρας από την κρίση.

Δεν μπορεί ο ελληνικός λαός να υποκύψει σε τελεσίγραφα και εκβιασμούς. Δεν μπορούν να γίνουν δεκτές προτάσεις που συσσωρεύουν νέα δυσβάσταχτα βάρη στον ελληνικό λαό, υπονομεύουν την ανάκαμψη της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας, και διογκώνουν ακόμα περισσότερο τις κοινωνικές ανισότητες. Δεν μπορούμε να δεχθούμε προτάσεις που οδηγούν σε περαιτέρω απορρύθμιση της αγοράς εργασίας, νέες περικοπές συντάξεων, νέες μειώσεις μισθών, αυξήσεις του ΦΠΑ στα τρόφιμα, την εστίαση και τον τουρισμό, κατάργηση των ελαφρύνσεων στη νησιωτική Ελλάδα. Προτάσεις που στοχεύουν στην ταπείνωση ολόκληρου του ελληνικού λαού.

Στο εκβιαστικό τελεσίγραφο για την αποδοχή από τη μεριά μας μιας ταπεινωτικής λιτότητας, δίχως τέλος και δίχως προοπτική, καλούμαστε την Κυριακή 5 Ιούλη να απαντήσουμε με βάση την κυρίαρχη βούληση του ελληνικού λαού. Στον αυταρχισμό και στη σκληρή λιτότητα, να απαντήσουμε με δημοκρατία, με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ, οι Οργανώσεις Μελών, τα μέλη και τα στελέχη μας, βρίσκονται σε διαρκή κινητοποίηση. Θα δώσουμε τη μάχη ώστε στο δημοψήφισμα να εκφραστεί ένα περήφανο και ηχηρό ΟΧΙ του κερκυραϊκού λαού απέναντι στη λιτότητα και την υποταγή. Ένα ορθολογικό ΟΧΙ στο χρέος, στα μνημόνια, στις αντιλαϊκές πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ένα μήνυμα υπεράσπισης της δημόσιας περιουσίας, του φυσικού πλούτου και των υποδομών του νησιού μας. Μια ηχηρή απάντηση δημοκρατίας και αξιοπρέπειας.

Για εμάς, για τις επόμενες γενιές, για την ιστορία, την κυριαρχία και την αξιοπρέπεια του λαού μας.

Το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου