Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

Η επαναλειτουργία της ΕΡΤ, νίκη της δημοκρατίας, των κοινωνικών αγώνων και του πολιτισμού.

Η επαναλειτουργία της ΕΡΤ, νίκη της δημοκρατίας, των κοινωνικών αγώνων και του πολιτισμού.

Κέρκυρα 10/06/2015

11 Ιουνίου 2013 έπεσε το “μαύρο” στην Ελληνική Ραδιοφωνία & Τηλεόραση. 11 Ιουνίου 2015, ακριβώς δύο χρόνια μετά, η επαναλειτουργία της ΕΡΤ φέρνει ξανά στους ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς μας δέκτες το σήμα μιας δημόσιας ραδιοτηλεόρασης ανοιχτής στην κοινωνία. Η επανέναρξή της συνιστά μια μεγάλη νίκη της δημοκρατίας, των κοινωνικών αγώνων και του πολιτισμού.

Η αυταρχική απόφαση της κυβέρνησης Σαμαρά που οδήγησε στο “μαύρο” τους τηλεοπτικούς δέκτες της χώρας και στην παράνομη απόλυση όλων των εργαζομένων της, είχε προκαλέσει τη διεθνή κατακραυγή από σωρεία θεσμικών παραγόντων από το πολιτικό και δημοσιογραφικό φάσμα ολόκληρης της Ευρώπης, με προεξάρχουσα την ίδια την Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση (EBU).

Δύο χρόνια μετά το “μαύρο”, λοιπόν, η επαναλειτουργία του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα, μετά την έγκριση του σχετικού νομοσχεδίου της κυβέρνησης από τη Βουλή, συνιστά τη δικαίωση όλων όσοι αγωνίστηκαν για να μη χαθεί η δημόσια ενημέρωση, αλλά και όσων στήριξαν την προσπάθεια αυτή.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας χαιρετίζει την επαναλειτουργία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Χαιρετίζουμε την επαναλειτουργία του Περιφερειακού Ραδιοφωνικού Σταθμού της ΕΡΑ Κέρκυρας, καθώς και την δικαίωση του αγώνα των εργαζομένων στο σταθμό, οι οποίοι με επιμονή κράτησαν ζωντανή τη φωνή  της ΕΡΑ Κέρκυρας στο νησί μας τα δύο αυτά χρόνια. Δημοσιογράφοι και τεχνικό προσωπικό, καλούνται τώρα να δώσουν τη μάχη ώστε οι πολίτες να απολαμβάνουν το δημοκρατικό δικαίωμα στην αμερόληπτη ενημέρωση και στον πολιτισμό, με γνώμονα τις ανάγκες της κοινωνίας.

Το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου