Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

Ο ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας για την απεργία των υγειονομικών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας για την απεργία των υγειονομικών.

Κέρκυρα, 19/05/2015

Ο ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας στηρίζει τα αιτήματα των υγειονομικών και την πανελλαδική τους κινητοποίηση της 20ης Μάη.

Τα συσσωρευμένα προβλήματα στο χώρο της Υγείας, εξαιτίας της εφαρμογής των νεοφιλελεύθερων πολιτικών, που με ιδιαίτερη ένταση οξύνθηκαν την μνημονιακή περίοδο, φαντάζουν βουνό. Η αντιμετώπισή τους απαιτεί άμεσες παρεμβάσεις και ριζικές τομές. Η μνημονιακή λαίλαπα καταβαράθρωσε ολόκληρο το εργασιακό τοπίο. Η ανεργία παραμένει στα ύψη, οι μισθοί και οι συντάξεις έχουν εξανεμισθεί, τα εργασιακά δικαιώματα έχουν καρατομηθεί και οι κοινωνικές δομές βρίσκονται λίγο πριν την κατάρρευση. Η προσπάθεια ανασυγκρότησης θα είναι τιτάνια.

Την ίδια ώρα, η χώρα και ο λαός μας βιώνουν ένα ανελέητο πόλεμο από τους κυρίαρχους κύκλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, του ΔΝΤ αλλά κι από το διεθνές και ντόπιο κεφάλαιο, προκειμένου να υποχωρήσουν από το δικαίωμά τους να ορίζουν  τις τύχες τους. Για 100 ημέρες βρισκόμαστε στην καρδιά μιας σκληρής πολιτικής και ταξικής μάχης. Ο πολιτικός εκβιασμός των «εταίρων–τοκογλύφων δανειστών» και το κλίμα οικονομικής ασφυξίας που επιχειρούν να επιβάλλουν στη χώρα στοχεύουν στην πλήρη υποταγή και την ταπείνωση του λαού μας. Ποντάρουν στην αποτυχία του ελπιδοφόρου εγχειρήματος που επέλεξε στις πρόσφατες εκλογές ο ελληνικός λαός. Επιδιώκουν μέσα από τις διαπραγματεύσεις και τη συμφωνία «γέφυρα», με ωμούς εκβιασμούς, να ολοκληρώσουν πάση θυσία τους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς τους. Θέλουν να επιβάλλουν ένα νέο μοντέλο στην εργασία, που προσομοιάζει με σύγχρονη δουλεία. Στοχεύουν στην αποσάθρωση της κοινωνίας, την υποταγή του λαού και τη δημιουργία ενός κράτους-προτεκτοράτου.

Τα πρώτα θετικά βήματα της κυβέρνησης, που ήταν αιτήματα πάλης και αγώνων, όπως η επαναπρόσληψη των απολυμένων, το φρένο στις μειώσεις μισθών και συντάξεων, οι 4500 προσλήψεις στην υγεία, βρίσκουν τη λυσσαλέα αντίδραση των ντόπιων και ξένων εκπροσώπων του κεφαλαίου. Η αντιμετώπιση των λαϊκών προβλημάτων, προφανώς και των ζητημάτων που αντιμετωπίζει η Δημόσια Υγεία και οι εργαζόμενοι, είναι η πυξίδα στην πολιτική της  Κυβέρνησης. Αυτό ζήτησε ο Ελληνικός λαός στις 25 του Γενάρη και κανένας δεν έχει το δικαίωμα να κάνει πίσω από τις κόκκινες γραμμές που ο ίδιος ο λαός έβαλε με την ψήφο του.

Μέσα σε αυτή την κατάσταση, ο πολύπαθος χώρος της Υγείας συνεχίζει να αντιμετωπίζει τις συνέπειες των πολιτικών που ακολουθήθηκαν, ιδιαίτερα τη μνημονιακή περίοδο. Τα οικονομικά των νοσοκομείων βρίσκονται στα τάρταρα εξαιτίας των μνημονιακών προϋπολογισμών, η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και περίθαλψης έχουν αποδεκατιστεί, οι μονάδες υγείας αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο να βάλουν λουκέτο σε τμήματα και υπηρεσίες  εξαιτίας της υποστελέχωσης, οι μνημονιακές διοικήσεις κάνουν ακόμα «πάρτυ» στα Νοσοκομεία ενώ σε χιλιάδες εργαζόμενους δεν έχουν ακόμα καταβληθεί οι πρόσθετες αμοιβές και εφημερίες. Τα πρώτα θετικά μέτρα της Κυβέρνησης για κατάργηση του 5ευρου, ελεύθερη πρόσβαση  των ανασφάλιστων και απόρων και η εξαγγελία των προσλήψεων δείχνουν τον δρόμο, χρειάζεται όμως συνέχεια και εμβάθυνση. Χρειάζονται ριζικές τομές, που θα αναστρέψουν την πορεία προς της κατάρρευση του δημόσιου συστήματος Υγείας και θα βάλουν τη βάση για την αποκατάσταση των εργατικών κατακτήσεων και δικαιωμάτων. Τομές που θα βάλουν φραγμό στις επιδιώξεις των διεθνών τοκογλύφων αλλά και των μνημονιακών δυνάμεων που τους στηρίζουν.

Το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου