Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

Οι κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης είναι και κόκκινες γραμμές του ελληνικού λαού.

Οι κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης είναι και κόκκινες γραμμές του ελληνικού λαού.

Κέρκυρα, 07/05/2015

Την Τρίτη 5/5 συνεδρίασε η Νομαρχιακή Επιτροπή Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ, με παρουσία του σ. Χρήστου Παπαδόπουλου, μέλους της ΚΕ και συντονιστή της Περιφερειακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Ιονίων Νήσων, και συζήτησε για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις.

Στη συζήτηση εκφράστηκε ομόφωνα η στήριξη της Οργάνωσης Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ στο πλευρό της κυβερνητικής προσπάθειας, με βάση την λαϊκή εντολή της 25ης Γενάρη, για κατάργηση της μνημονιακής πολιτικής και της λιτότητας, για την υπεράσπιση των συμφερόντων της χώρας, της λαϊκής κυριαρχίας και της δημοκρατίας.

Οι κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης είναι και κόκκινες γραμμές του ελληνικού λαού. Αποτελούν την αναγκαία προϋπόθεση για την έξοδο από την κρίση με όρους κοινωνικής δικαιοσύνης και ανάπτυξης. Είναι αδιανόητη τόσο η προσπάθεια ακραίων κύκλων των δανειστών, όσο και του εγχώριου  μνημονιακού κατεστημένου να υπονομεύουν τις προσπάθειες για μία βιώσιμη λύση και να εκβιάζουν για νέα μέτρα λιτότητας και ύφεσης που εξαθλιώνουν την κοινωνία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας απευθύνει προσκλητήριο συμπόρευσης και κοινού αγώνα όλων των προοδευτικών κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων που αντιμάχονται τη νεοφιλελεύθερη στρατηγική της λιτότητας. Απέναντι στους εκβιασμούς και τις πιέσεις, προτάσσουμε την αλληλεγγύη και τη δημοκρατία. Υπερασπιζόμαστε το αναφαίρετο δικαίωμα του λαού να καθορίζει ο ίδιος την τύχη του. Θέλουμε τον λαό συμμέτοχο στις εξελίξεις, να δίνει αγώνες και να διεκδικεί τα δικαιώματά του. Θέλουμε τον λαό συμμέτοχο σε αυτά που τον αφορούν, από αυτόν κρίνεται και θα κριθεί το μέλλον αυτού του τόπου.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ, στην επόμενη συνεδρίασή της, θα συζητήσει το πλαίσιο θέσεων και δράσεων της Οργάνωσης στο χώρο της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας Αυτοδιοίκησης, και θα αποφασίσει επίσης για την αναπλήρωση του Συντονιστή της Ν.Ε. σ. Κώστα Γκούση, λόγω των νέων του καθηκόντων ως Περιφερειακού Δ/ντή Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων.

Το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου