Παρασκευή 10 Απριλίου 2015

Τέσσερις Τροπολογίες - Προσθήκες Σαμοΐλη.

Τέσσερις Τροπολογίες - Προσθήκες Σαμοΐλη.
Για χαράτσι ΕΕΤΑ, εργαζόμενους ΔΕΥΑΚ, Κοινωνίες ΚΤΕΛ και εργαζόμενους ΕΤΑΔ.
 
Κέρκυρα, 10/04/2015

Ο βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Σαμοΐλης θα καταθέσει σε νομοσχέδια, εντός της επόμενης εβδομάδας, 4 Τροπολογίες-Προσθήκες, με στόχο να διευθετηθούν δυο αδικίες στο σύστημα φορολόγησης και δυο επανατοποθετήσεις εργαζομένων. Κάποιες από αυτές ήδη έχουν συζητηθεί στις αρμόδιες επιτροπές και κάποιες θα κατατεθούν εντός της ερχόμενης εβδομάδας.

Η πρώτη αφορά στους λάθους υπολογισμούς των αντικειμενικών αξιών με τους οποίους επιβαρύνθηκαν υπέρμετρα οι συμπολίτες μας στο χαράτσι του ΕΕΤΑ το 2013. Η  προτεινόμενη Τροπολογία-Προσθήκη δίνει τη δυνατότητα οριστικής διευθέτησης του προβλήματος σε δυο φάσεις. α) To ΔΕΔΔΗΕ οφείλει να αποστείλει μέχρι την 25 Ιουνίου 2015 τις σωστές τιμές ζώνης στο ΥΠΟΙΚ έτσι ώστε, χωρίς οι πολίτες να υποβάλλουν αίτηση διόρθωσης λαθών στους κατά τόπους Δήμους, να γίνει η νέα ηλεκτρονική εκκαθάριση από το ΥΠΟΙΚ μέχρι και την 25 Αυγούστου 2015. β) Εάν σε δεύτερο χρόνο έπειτα από τη νέα εκκαθάριση του ΥΠΟΙΚ διαπιστωθούν εκ νέου αποκλίσεις από τις σωστές τιμές ζώνης, οι ενδιαφερόμενοι πολίτες  μπορούν να υποβάλλουν αίτηση διόρθωσης λαθών αυτή τη φορά στις κατά τόπους ΔΟΥ  μέχρι την 25 Σεπτεμβρίου 2015.

Η δεύτερη αφορά στην επαναπρόσληψη των εργαζομένων των ΔΕΥΑ της Κέρκυρας, της Λάρισας και της Ρόδου, ως αορίστου χρόνου. Η Τροπολογία περιλαμβάνει τόσο αυτούς που η σύμβαση τους μετατράπηκε παράτυπα σε αορίστου χρόνου γι' αυτό και απολύθηκαν, όσο και αυτούς που η σύμβασή τους μετατράπηκε σε σύμβαση έργου. Αμφότεροι πρέπει να πληρούν την προϋπόθεση της συνεχούς εργασιακής εμπειρίας κατ' ελάχιστο πέντε χρόνων.

Η τρίτη αφορά στην άδικη διπλή φορολόγηση οδηγών συνιδιοκτητών των κοινωνιών των ΚΤΕΛ σε όλη την Ελλάδα. Με την Τροπολογία ξεκαθαρίζεται οριστικά ότι, η αμοιβή των οδηγών συνιδιοκτητών πρέπει να αναγνωρισθεί φορολογικά ως εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες  και να φορολογείται στο όνομά τους και ταυτόχρονα να αναγνωρισθεί ως έξοδο της κοινωνίας, το οποίο καταχωρείται στο βιβλίο εσόδων-εξόδων του λεωφορείου και  αφαιρείται από το μέρισμα του λεωφορείου.

Η τέταρτη αφορά στην οριστική τακτοποίηση των εργαζομένων της ΕΤΑ στην Κέρκυρα (πρώην εργαζόμενοι Καζίνο). Με την Τροπολογία, μεταφέρονται και τοποθετούνται ή υπάγονται στις διατάξεις του παρόντος νόμου περί κινητικότητας, οι σαράντα δύο (42)  εργαζόμενοι -αρχικά του ΕΟΤ και έπειτα της ΕΤΑ Α.Ε.- σε προσωποπαγείς θέσεις υφιστάμενων κλάδων του Υπ. Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου.

Ο βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Σαμοΐλης γνωρίζει το δύσκολο έργο της σημερινής κυβέρνησης και τα προβλήματα χρηματοδότησης των δημοσιονομικών μέτρων. Γνωρίζει επίσης ότι η κυβέρνηση θα χρειαστεί ακόμα κάποιον χρόνο μέχρι να αναλάβει τον πλήρη έλεγχο της διοίκησης του κράτους. Εκφράζει τη βεβαιότητά του ότι οι παραπάνω Τροπολογίες θα γίνουν αποδεκτές από τους αρμόδιους Υπουργούς. Ήδη το κλίμα είναι θετικό από όλους. Σε περίπτωση μη ένταξης κάποιων από αυτών στο τρέχον νομοσχέδιο και σε αυτό που θα κατατεθεί την επόμενη εβδομάδα, διαβεβαιώνει τους πολίτες της Κέρκυρας, ότι θα επιμένει μέχρι να γίνουν αποδεκτές και οι τέσσερις παραπάνω ρυθμίσεις.

Το Γραφείο Τύπου

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου