Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

ΣΥΡΙΖΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ: ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2015

Πρωτομαγιά 2015: Γράφουμε τη δική μας σελίδα στην ιστορία!
Συμμετέχουμε, ελέγχουμε, στηρίζουμε, διεκδικούμε!
 
Το γνωρίζουμε όλοι. Ο δρόμος για την πολυπόθητη αλλαγή της ιστορίας σε αυτή τη χώρα, σε αυτή την Ευρωπαϊκή Ένωση, παραμένει μακρύς και δύσβατος. Σε αυτή την πορεία, όμως, ως κοινωνία δεν μπορούμε, δεν θέλουμε και δεν σκοπεύουμε να μείνουμε αμέτοχοι θεατές. Οφείλουμε, τιμώντας την απόφασή μας, να συνεχίσουμε μαζί το ιστορικό βήμα της 25ης Ιανουαρίου, να γίνουμε συνοδοιπόροι. Να συνδιαμορφώνουμε, επιτέλους, κάθε στιγμή το πού και πώς πηγαίνουμε, μακριά από τη λογική της ανάθεσης.

Γι’ αυτό, συμμετέχουμε. Είναι η στιγμή η πολιτική να ανακτήσει τις αξίες και την αίγλη που σκοπίμως της αφαιρέθηκαν. Είμαστε πολίτες. Ενημερωνόμαστε υπεύθυνα, κλείνουμε τα αυτιά μας σε κάθε είδους προπαγάνδα, σκεπτόμαστε, συνδιαλεγόμαστε και δρούμε. Είτε συλλογικά είτε ατομικά, σήμερα περισσότερο από ποτέ δεν περισσεύει κανενός και καμίας η γνώμη, η εμπειρία, τα όνειρα, η συνεισφορά. Πρέπει εμείς οι ίδιοι να πολεμήσουμε τις ριζωμένες νοοτροπίες. Να ζητάμε δικαιώματα και να αναγνωρίζουμε υποχρεώσεις. Αυτά δεν αλλάζουν με νόμους αλλά βήμα-βήμα μέσα στην κοινωνία. Γιατί δεν θέλουμε να επιστρέψουμε εκεί που ήμασταν αλλά να χτίσουμε την χώρα σε στέρεες βάσεις, να πατάει στα πόδια της.

Γι’ αυτό, ελέγχουμε. Η κριτική και ο έλεγχός μας δεν εξαντλείται στην άσκηση των πολιτικών μας δικαιωμάτων με την ψήφο, ούτε στον δίχως απάντηση διάλογό μας με την τηλεόραση. Πάντα σε εγρήγορση, δίνουμε το «παρών» στον δημόσιο διάλογο για να επισημάνουμε λάθη και αβλεψίες. Για να διασφαλίσουμε ενεργά ότι η διακυβέρνηση, από τη χώρα ως τον δήμο και την κοινότητα, ασκείται με γνώμονα το συμφέρον των πολλών.

Γι’ αυτό, στηρίζουμε. Ως λαός ενωμένος και αλληλέγγυος, αποφασισμένος και περήφανος, με το δίκαιο των διεκδικήσεων του ως εφόδιο, είμαστε το ισχυρότερο «χαρτί» σε κάθε διαπραγμάτευση, σε κάθε σύγκρουση με συμφέροντα και κατεστημένα. Η στήριξή μας είναι απαραίτητη από το δρόμο ως τους χώρους εργασίας μας και τη γειτονιά μας. Στις μάχες που δίνονται και θα δοθούν από την κυβέρνηση για την ανάκτηση της εθνικής μας αξιοπρέπειας, κυριαρχίας και προοπτικής, αυτό ισχύει: ή όλοι και όλες μαζί κερδίζουμε, ή όλοι και όλες μαζί χάνουμε.

Γι’ αυτό, διεκδικούμε. O αγώνας για την ανάκτηση της αξιοπρέπειας, της δικαιοσύνης, της δημοκρατίας, της ισότητας, των δικαιωμάτων μας δεν είναι ούτε αποκλειστική υποχρέωση ούτε αποκλειστικό προνόμιο της κυβέρνησης. Ο αγώνας αυτός είναι καθημερινός και μας αφορά όλους και όλες. Ο αγώνας αυτός δεν τελείωσε στις 25 Ιανουαρίου, αλλά τώρα οφείλει να ενταθεί και να οργανωθεί. Από τους χώρους εργασίας ως τις κοινωνικές μας σχέσεις, από τη σχέση μας με το δημόσιο ως την έκθεσή μας στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα, από τους αγώνες για το φυσικό περιβάλλον και τον δημόσιο χώρο ως στις διεκδικήσεις για τα ανθρώπινα και τα εργασιακά δικαιώματα, οφείλουμε να δώσουμε νέα ώθηση. Γιατί, μην ξεχνάμε, τα δικά μας κινήματα είναι το οξυγόνο που δίνει ζωή στις κοινωνικές διεκδικήσεις.

Υπ’ αυτό το πρίσμα, δεν έχουμε μπροστά μας άλλη μια Πρωτομαγιά. Έχουμε την ευκαιρία, μετά από χρόνια λεηλασίας, να διαμορφώσουμε τους όρους για μιας άλλη νίκη. Να μιλήσουμε για μια νέα Πρωτομαγιά. Να αμφισβητήσουμε τα όρια του εφικτού και τα αυτονόητα που μας έχει επιβάλει ο νεοφιλελευθερισμός. Να αρχίσουμε όχι απλώς να γκρεμίζουμε το παλιό, αλλά να οικοδομούμε το νέο!

Καλούμε τα μέλη και τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ στην πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση στις 10 το πρωί της Παρασκευής, στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας.

ΣΥΡΙΖΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου