Κυριακή 8 Μαρτίου 2015

Παρέμβαση της Βουλευτού Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Φωτεινής Βάκη στη συνεδρίαση της Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τα δικαιώματα των γυναικών.

Παρέμβαση της Βουλευτού Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Φωτεινής Βάκη στη συνεδρίαση της Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τα δικαιώματα των γυναικών.

08/03/2015

Κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής για τα δικαιώματα των γυναικών και την ισότητα των δύο φύλων που πραγματοποιήθηκε στις 05/03/2015 με αφορμή την παγκόσμια ημέρα για τη γυναίκα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με τη συμμετοχή αντιπροσώπων των εθνικών κοινοβουλίων, η βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Φωτεινή Βάκη υπογράμμισε, κατά την εισήγησή της, ότι οι γυναίκες υπήρξαν τα πρώτα θύματα της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα.
 
Η βουλευτής αναφέρθηκε στις αυξημένες προκλήσεις που αντιμετώπισαν και αντιμετωπίζουν οι γυναίκες στον εργασιακό χώρο, καθώς υπήρξαν οι πρώτες που έχασαν τις δουλειές τους με αφορμή μια εγκυμοσύνη ή τη μητρότητα ή υποχρεώθηκαν να επιλέξουν μερική ή εποχική απασχόληση.
 
Αντλώντας εμπειρίες από την ακαδημαϊκή της πορεία, η κ. Βάκη αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη επιμόρφωσης των εκπαιδευτών σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, προκειμένου οι τελευταίοι να είναι σε θέση να μεταλαμπαδεύσουν μία ουσιαστική και ποιοτική νοοτροπία και στάση  αναφορικά με την έννοια της ισότητας των δύο φύλων. Επεσήμανε τέλος ότι η Ελλάδα έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο στην εισαγωγή των μελετών κοινωνικού φύλου σε τμήματα κυρίως κοινωνιολογικών σπουδών, που ενισχύουν την εμπέδωση της ισότητας των δύο φύλων σε θέματα ιθαγένειας και δημοκρατίας.

Το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου