Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2015

Νίκη του λαού! Νίκη της Ελπίδας, της Δημοκρατίας και της Δικαιοσύνης!

Νίκη του λαού! Νίκη της Ελπίδας, της Δημοκρατίας και της Δικαιοσύνης!
Δηλώσεις του βουλευτή Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Σαμοΐλη για το εκλογικό αποτέλεσμα.


Κέρκυρα, 25/01/2015
 
Χαιρετίζω την μεγάλη και ιστορική νίκη. Νίκη του λαού μας! Νίκη της αξιοπρέπειας, της δημοκρατίας, της δικαιοσύνης.

Η Ελλάδα αλλάζει εποχή. Η εποχή των μνημονίων, της φτωχοποίησης, είναι παρελθόν.

Η νίκη είναι μεγάλη. Η ευθύνη είναι μεγάλη. Ο λαός μας, ο λαός της Ελλάδας, ο λαός της Κέρκυρας, ακούμπησε στον ΣΥΡΙΖΑ την ΕΛΠΙΔΑ, τα όνειρά του, τη ζωή του. Και όταν ο λαός ακουμπάει επάνω μας, δεν μπορούμε, δεν έχουμε δικαίωμα, να τον διαψεύσουμε.

Η ευθύνη είναι μεγάλη. Νιώθουμε το βάρος. Η διαβεβαίωση που μπορούμε να δώσουμε είναι ότι θα κάνουμε τα πάντα για να ανταποκριθούμε.
Στην κοινοβουλευτική πλειοψηφία που από αύριο αναλαμβάνει την διακυβέρνηση της χώρας, η Κέρκυρα θα εκπροσωπείται με δύο βουλευτές. Δύο εργάτες που ακούραστα θα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για την προώθηση των δικαιωμάτων του κερκυραϊκού λαού.

Η κοινοβουλευτική πλειοψηφία που από αύριο αναλαμβάνει την διακυβέρνηση της χώρας, δεν έχει δεσμεύσεις απέναντι στην τρόικα, τους δανειστές, τους τραπεζίτες, τα μεγάλα συμφέροντα, τα διαπλεκόμενα μίντια. Έχει δεσμεύσεις απέναντι στον ελληνικό λαό:
  1. Αγώνας για να αλλάξει πορεία η Ελλάδα, μέσα στην Ευρώπη. Διαπραγμάτευση για να υπάρξει οριστική λύση στο πρόβλημα του χρέους που πνίγει τους λαούς.
  2. Εγγύηση της αξιοπρέπειας για όλους. Εγγύηση για τις καταθέσεις, τις αξιοπρεπείς συντάξεις, τις αγροτικές επιδοτήσεις. Εγγύηση για σταθερότητα και σιγουριά σ’ αυτόν τον τόπο.
  3. Τέλος στους πλειστηριασμούς στην πρώτη κατοικία. Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη.
  4. Δίκαιη φορολογία. Αφορολόγητο όρια στα 12.000 €. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ. Ο καθένας να πληρώνει ανάλογα με το πραγματικό εισόδημα και την περιουσία του.
  5. Τέλος στη διαπλοκή. Τέλος στο μαύρο πολιτικό χρήμα.
  6. Αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης. Άμεσα μέτρα για την επανεκκίνηση της οικονομίας. Εφαρμογή του «προγράμματος της Θεσσαλονίκης».
 
Αυτές θα είναι οι προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης. Το πρόγραμμα που καταθέτουμε και δεσμευόμαστε για την υλοποίησή του. Η κυβέρνηση της Αριστεράς, η κυβέρνηση του λαού, ζητάει τη στήριξη του λαού για την υλοποίηση αυτού του προγράμματος.

Ο δρόμος δεν είναι εύκολος. Είναι όμως ο ωραίος δρόμος του αγώνα για τα λαϊκά συμφέροντα, για την ανασυγκρότηση της ρημαγμένης ελληνικής κοινωνίας, για να σηκωθεί ξανά ο λαός μας στα πόδια του. Με τη δύναμη που μας δώσατε. Με στήριγμά μας το δίκιο και τη θέληση του λαού. Με την δημοκρατική Κέρκυρα στην πρωτοπορία.

Το 34% στις βουλευτικές του ’12, το 39% στις ευρωεκλογές του ’14, το 45% τώρα, που μας έδωσε το νησί μας, δεν είναι «παρένθεση», είναι δικαίωση, είναι αγώνας, είναι ευθύνη και δέσμευση.

Σήμερα είναι στιγμή χαράς, από αύριο το πρωί συλλογική δουλειά για ν’ αλλάξει πορεία αυτός ο τόπος.

Σας ευχαριστώ, σας ευχαριστούμε από καρδιάς.

Στέφανος Σαμοΐλης
Βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου