Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

Φύγετε ΤΩΡΑ! Διαλύετε τη Δημόσια Υγεία!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
του υπ. βουλευτή Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Σαμοΐλη

Φύγετε ΤΩΡΑ! Διαλύετε τη Δημόσια Υγεία!
Μετά τη διάλυση της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού καταργούν και τη Νευρολογική στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας.

Κέρκυρα, 12/01/2015

Δεν πέρασαν ούτε τρεις εβδομάδες από την Αναφορά που καταθέσαμε στη Βουλή, για την κατάρρευση της ΜΤΝ του ΓΝΚ στην οποία αναφέραμε ότι: “το Οργανόγραμμα του ΓΝΚ προβλέπει κανονικά τέσσερις θέσεις Ειδικότητας Νεφρολόγου και αυτή τη στιγμή υπάρχει μόνο μία, με αποτέλεσμα την υπολειτουργία της Μονάδας. Οι επιπτώσεις του παρόντος καθεστώτος είναι σοβαρές και απαιτούν τάχιστες ενέργειες από πλευράς Υπουργείου Υγείας και μόλις πριν δυο μέρες η Διοίκηση του ΓΝΚ και η 6η Υ. Περιφέρεια, έβαλαν ουσιαστικά λουκέτο στη Νευρολογική Κλινική αφήνοντας μόνο ένα μόνιμο ιατρό στην υπηρεσία. 

Είναι πλέον σταθερή η μέθοδος εργασιακής εξάντλησης του προσωπικού λόγω υποστελέχωσης, που αναπόφευκτα οδηγεί σε παραιτήσεις ακόμα και μόνιμων ιατρών. Επίσης σταθερή είναι και η μέθοδος των αυθαίρετων και επιλεκτικών αποφάσεων της Διοίκησης (μειώσεις οργανικών θέσεων, μετακινήσεις κλπ). Το σημαντικότερο όμως, είναι ότι η σημερινή απαράδεκτη διάλυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, μεθοδεύεται με μοναδικό στόχο την ιδιωτικοποίηση του κλάδου και προωθείται μέσα από τις αντισυνταγματικές πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και από τα αντιλαϊκά Μνημόνια μιας μειοψηφικής υποτακτικής κυβέρνησης.

Κανείς όμως δεν έχει το δικαίωμα να παίζει με την ανθρώπινη ζωή και τις αδιαπραγμάτευτες αξίες της δημόσιας Υγείας και Πρόνοιας. Οι πολίτες αυτής της χώρας δεν είναι αριθμοί, δεν είναι απλές υποσημειώσεις στα τετράδια των συστημάτων της οικονομικής διαπλοκής των εγχώριων και διεθνών νεοφιλελεύθερων συμφερόντων. Οι ιθύνοντες, οφείλουν να αναλάβουν άμεσα τις ευθύνες τους, πριν ο λαός τους ζητήσει να λογοδοτήσουν δημόσια.  

Στέφανος Σαμοΐλης
Υποψήφιος Βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου