Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2015

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ
Το ψηφοδέλτιο της Ελπίδας και της Νίκης

Βάκη Φωτεινή του Γεωργίου
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1971. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Essex της Αγγλίας (Μ.Α και Ph.D). Είναι επίκουρη καθηγήτρια της Φιλοσοφίας στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο και συγγραφέας μελετών και άρθρων σε ελληνικά και διεθνή περιοδικά.
Στρατευμένη στην Αριστερά από τα νεανικά της χρόνια, υπήρξε μέλος του ΔΣ του φοιτητικού Συλλόγου της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου (1990-1993).
Διετέλεσε Γραμματέας του Συλλόγου Διδασκόντων του Ιονίου Πανεπιστημίου (2013-14) και είναι μέλος του Ινστιτούτου «Νίκος Πουλαντζάς».
Στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014 ήταν υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος Ιονίων Νήσων με τον συνδυασμό του Θεόδωρου Γαλιατσάτου ΑΝΑΣΑ.

Παυλίδης Κωνσταντίνος του Κωνσταντίνου
Γεννήθηκε το 1965. Σπούδασε στο Οικονομικό Παν/μιο Αθηνών (ΑΣΟΕΕ).
Είναι ελεύθερος επαγγελματίας από το 1992 στην Κέρκυρα.
Υπήρξε μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ (1990-91), μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της ΕΦΕΕ (1985-90).
Διετέλεσε πρόεδρος της αναπτυξιακής επιχείρησης του Δήμου Θιναλίων, Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Διοίκησης, Οικονομικών, καθώς και αναπληρωτής Δημάρχου διαδοχικά την περίοδο 2003-2010.
Μέλος του Νομαρχιακού Συντονιστικού Οργάνου του ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας από την ίδρυσή του το 2002 μέχρι και σήμερα.
Υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ το 2009.
Δημοτικός Σύμβουλος με τη «Νέα Ριζοσπαστική Κίνηση» από τον Μάη 2014. Από τον Σεπτέμβρη του 2014 ορίστηκε αναπληρωτής Δημάρχου και Αντιδήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας, και παραιτήθηκε αμέσως μετά την υποψηφιότητά του για τις βουλευτικές εκλογές.

Ραιδεστινός Γεώργιος του Σάββα
Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1960 και ζει μόνιμα στην Κέρκυρα από το 1993. Είναι παντρεμένος με την Ελένη Απέργη και έχουν δύο παιδιά.
Μαθηματικός, κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στο Πανεπιστήμιο Concordia στον Καναδά, όπου και εργάστηκε ως βοηθός καθηγητή. Δίδαξε στο Πολυτεχνείο Κρήτης ως υποψήφιος διδάκτορας.
Μέλος του ΚΚΕ από το 1975, από το 1991 μέλος του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ και στη συνέχεια του ΣΥΡΙΖΑ. Διετέλεσε συντονιστής της ΝΕ Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ, είναι σήμερα μέλος της Γραμματείας.
Υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του 2009 και του 2012.
Διετέλεσε πρόεδρος, αντιπρόεδρος και γραμματέας της ΕΛΜΕ Κέρκυρας (1999-2012), γραμματέας της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Κέρκυρας (2004-2013).
Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Κέρκυρας (2012-14).
Δημοτικός Σύμβουλος με τη «Νέα Ριζοσπαστική Κίνηση» από τον Μάη 2014, από τον Σεπτέμβρη ορίστηκε Αντιδήμαρχος Πόλης και Φαιάκων και αναπληρωτής του Δημάρχου Παραιτήθηκε αμέσως μετά την υποψηφιότητά του για τις βουλευτικές εκλογές.

Σαμοΐλης Στέφανος του Κωνσταντίνου-Νικολάου
Γεννήθηκε το 1955 στην Λευκίμμη Κέρκυρας. Είναι παντρεμένος, με δύο κόρες.
Είναι αρχιτέκτων-μηχανικός, απόφοιτος της Αρχιτεκτονικής Σχολής Πανεπιστημίου Γένοβας Ιταλίας, μέλος του ΤΕΕ.
Εργάστηκε από το 1983 ως ελεύθερος επαγγελματίας στην Κέρκυρα και από το 1998 στην διαχείριση των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων (ΜΟΔ ΑΕ).
Από το 2011 έως 2012 διετέλεσε Δημοτικός Σύμβουλος Κέρκυρας, επικεφαλής της παράταξης "ΕΜΠΡΟΣ μ' εσένα για την Κέρκυρα".
Από τον Ιούνιο του 2012 μέχρι σήμερα Βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ. Εργάστηκε ως μέλος: 1. της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων, 2. της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών, 3. της υποεπιτροπής νησιωτικών και ορεινών επιτροπών, 4. της Επιτροπής του απολογισμού και του γενικού ισολογισμού του κράτους και ελέγχου της εκτέλεσης του προϋπολογισμού του κράτους, 5. των επιτροπών κυβερνητικού-κοινοβουλευτικού έργου του ΣΥΡΙΖΑ Οικονομικών και Τουρισμού και 6. των επιτροπών φιλίας Ελλάδας- Κίνας και Ελλάδας- Αργεντινής.
 
Τόμπρος Αναστάσιος (Τάσος) του Εμμανουήλ
Είναι δάσκαλος, από τους Χωρεπισκόπους της Βόρειας Κέρκυρας. Είναι μέλος της Νομαρχιακής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, πρώην μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, πρώην Γραμματέας της ΝΕ Κέρκυρας  του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος βουλευτής στις πρώτες εκλογές με τον ΣΥΡΙΖΑ το 2004.
Το 1975 εντάσσεται στο φοιτητικό κίνημα και στην Αριστερά. Επί σειρά ετών μέλος της ΝΕ και του ΝΓ του ΚΚΕ.   Ιδρυτικό μέλος του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ και πρώην Γραμματέας  της  ΝΕ του ΣΥΝ.
Διετέλεσε στις παρακάτω αιρετές θέσεις ευθύνης: Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Αγίου Γεωργίου, Γραμματέας του Συνδέσμου Υδάτινων Πόρων Κέρκυρας, Πρόεδρος Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, Πρόεδρος περιβαλλοντικής οργάνωσης ΕΜΠΟΛΑ, Γραμματέας της Επιτροπής Πρωτοβουλίας για την πραγματοποίηση των φραγμάτων, αλλά και μέλος άλλων συλλογικοτήτων ενεργών πολιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου