Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις ενάντια στην κατάργηση των κοινωνικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Συμπαραστεκόμαστε στο Νίκο Ρωμανό.

Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις ενάντια στην κατάργηση των κοινωνικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Συμπαραστεκόμαστε στο Νίκο Ρωμανό. 

 Κέρκυρα, 09/12/2014

Η Απόφαση της αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασιλικής Θεοδώρου που απέρριψε το αίτημα για χορήγηση εκπαιδευτικών αδειών στο Νίκο Ρωμανό, καταπατά τα συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα του, και ειδικότερα, το αυτονόητο δικαίωμα κάθε πολίτη στη μόρφωση και την ελεύθερη πρόσβαση στην εκπαίδευση.

Στηρίζουμε το δημοκρατικό αίτημα του σεβασμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και των κοινωνικών δικαιωμάτων, ανεξαρτήτως πολιτικής ή άλλης ταυτότητας. Αρνούμαστε να αποδεχτούμε τη φασιστική κουλτούρα της “νόμιμης άρα και ηθικής” εξόντωσης ενός νέου ανθρώπου που οφείλει αυτή τη στιγμή να σπουδάσει με ευθύνη της πολιτείας και του σωφρονιστικού συστήματος. Αρνούμαστε να αποδεχτούμε τη “νομιμότητα” της εκδίκησης, πόσο δε μάλλον όταν αυτή προέρχεται από τους σημερινούς θύτες του φτωχοποιημένου ελληνικού λαού, από τους σημερινούς δυνάστες των πανανθρώπινων κοινωνικών και εργασιακών μας δικαιωμάτων.

Αρνούμαστε το σημερινό πολιτικό σύστημα των “ισχυρών” εκμεταλλευτών, να υποδύεται τον προστάτη της δημοκρατίας και τον εγγυητή της σταθερότητας, διότι δεν συνιστά μόνο εμπαιγμό προς τα θιγόμενα στρώματα της κοινωνίας, αλλά συνιστά την απαρχή μιας “νόμιμης άρα και ηθικής” φασιστικής υποκρισίας. Αρνούμαστε μαθήματα πολιτικού πολιτισμού από υποταγμένες στις μνημονιακές πολιτικές των τραπεζικών ελίτ κυβερνήσεις, που πραξικοπηματικά ξεπουλούν δημόσιες αναπτυξιακές υποδομές και καταστρέφουν το φυσικό μας περιβάλλον, που σκοτώνουν και φυλακίζουν οικονομικούς μετανάστες και μετανάστες πολέμου, που στερούν στις επόμενες γενιές το δικαίωμα στην ισότητα και την αλληλεγγύη. Αρνούμαστε η σημερινή κυβέρνηση να κάνει το λιοντάρι στον απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό αλλά ταυτόχρονα να κάνει το ερίφιο στην τρόικα, τους δανειστές και το εγχώριο καπιταλιστικό σύστημα διαπλοκής.

Θέτουμε τη σημερινή κυβέρνηση προ αποκλειστικών ευθυνών, τόσο για τον αποπροσανατολισμό που επιδιώκει για να καλύψει τη βάρβαρη αντιλαϊκή της πολιτική, όσο και για το κλίμα έντασης που προκαλεί για να διατηρήσει την κοινοβουλευτική της πλειοψηφία. Η πολιτική των Μνημονίων και των νόμων που η ίδια υπερασπίζεται είναι αυτή που αφαιρεί ανθρώπινες ζωές.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον δίκαιο αγώνα της νεολαίας και των φοιτητών της Κέρκυρας, για το δικαίωμα στη ζωή και τη μόρφωση. Δηλώνουμε ότι δεν αποτελεί στοιχείο της πολιτικής κουλτούρας της Ριζοσπαστικής Αριστεράς να ποδηγετεί και να υποδεικνύει τις μορφές αγώνα των κοινωνικών ομάδων.

Καλούμε σύσσωμη την προοδευτική κοινωνία του νησιού  μας, να υψώσει το ανάστημά της, απέναντι σε ό,τι καταδυναστεύει τα δικαιώματα των ανθρώπων.

Το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου