Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

Οξύνονται τα προβλήματα στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας.

Οξύνονται τα προβλήματα στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας.
Επίσκεψη στο Νοσοκομείο του βουλευτή Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Σαμοΐλη
Κέρκυρα, 19/12/2014

Κοινωνός των συσσωρευμένων προβλημάτων που αντιμετωπίζει το Γενικό Νοσοκομείο της Κέρκυρας έγινε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Σαμοΐλης, ο οποίος το επισκέφθηκε για ακόμη μια φορά το μεσημέρι της Τρίτης 16/12. Ειδικότερα, ο βουλευτής πέρασε από τους χώρους όπου εργάζονται το διοικητικό, το επιστημονικό και το νοσηλευτικό προσωπικό και είχε επαφές  με το Σωματείο Εργαζομένων, με την ΕΓΕΣΥΚ, αλλά και με το διοικητή του Νοσοκομείου.

Από την επίσκεψη και την ενημέρωση που ακολούθησε, έγινε αντιληπτό ότι τα προβλήματα όχι μόνο δεν έχουν περιοριστεί, αντιθέτως έχουν οξυνθεί σε τέτοιο βαθμό που τείνουν να επηρεάσουν σοβαρά την παροχή υγείας του Νοσοκομείου στους ασθενείς.

Το οξύτερο πρόβλημα του Νοσοκομείου παραμένει η έλλειψη προσωπικού όλων των βαθμίδων και ειδικοτήτων, δηλαδή του νοσηλευτικού, του ιατρικού και του διοικητικού. Επίσης σοβαρή κρίνεται η έλλειψη αναλώσιμων υλικών -κυρίως ιατρικών- την ίδια ώρα που η κρατική χρηματοδότηση περικόπτεται διαρκώς. Είναι χαρακτηριστικό ότι στον Προϋπολογισμό του 2015 προβλέπεται επιχορήγηση για τα δημόσια νοσοκομεία ύψους 1,18 δισ. ευρώ, η οποία είναι μειωμένη κατά 22,9% έναντι του 2014 και μεταφράζεται σε περίπου 500 εκατ. ευρώ λιγότερα. Αντίστοιχα, στο Νοσοκομείο της Κέρκυρας η περικοπή πλησιάζει τα 800.000 ευρώ.

Μιλώντας στους εκπροσώπους των εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου της Κέρκυρας, ο Στέφανος Σαμοΐλης τόνισε, με αφορμή τις διαδικασίες εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, ότι διανύουμε ιστορικές μέρες, καθώς από τις εξελίξεις θα κριθεί το μέλλον της Δημόσιας Υγείας και εκτίμησε ότι, με τη μνημονιακή πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση, διακρίνεται η πρόθεσή της να ιδιωτικοποιήσει ακόμη και την Υγεία.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στο κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την Υγεία, την οποία αντιμετωπίζει ως κοινωνικό αγαθό και, ως εκ τούτου, σημαντικό και αναφαίρετο δικαίωμα όλων ανεξαιρέτως των ανθρώπων. Επίσης, βασική αρχή είναι η καθολική, ισότιμη, έγκαιρη και ποιοτική πρόσβαση όλων των κατοίκων της χώρας στις υπηρεσίες Υγείας. Ο Στέφανος Σαμοΐλης πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, ως κυβέρνηση, θα ενεργήσει στη βάση: όχι απολύσεις και όχι στο κομματικό – πελατειακό κράτος.

Να σημειωθεί ότι εργαζόμενοι επέρριψαν ευθύνες για την κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο της Κέρκυρας όχι μόνο στην κεντρική εξουσία αλλά και στη διοίκηση του ιδρύματος.

Ακολούθησε συζήτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ με το διοικητή του Νοσοκομείου Κ. Γρηγορόπουλο, ο οποίος επίσης αναφέρθηκε στην έλλειψη προσωπικού και αναλώσιμων υλικών, αλλά και στην υποχρηματοδότηση, ενώ δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι τα προβλήματα αυτά αυξάνουν και τη “μετανάστευση” ασθενών που μεταβαίνουν σε άλλα νοσοκομεία (κυρίως των Ιωαννίνων) για να εξυπηρετηθούν.

Το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου