Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

Απλήρωτο το προσωπικό ασφάλειας πτήσεων του Αεροδρομίου Κέρκυρας.

Απλήρωτο το προσωπικό ασφάλειας πτήσεων του Αεροδρομίου Κέρκυρας.
Συνάντηση αντιπροσωπείας των εργαζομένων με τον βουλευτή Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Σαμοΐλη.
 
Κέρκυρα, 15/12/2014

Αντιπροσωπεία των εργαζομένων ως προσωπικό ασφάλειας πτήσεων του Αεροδρομίου Κέρκυρας, ενημέρωσε τον βουλευτή Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Σαμοΐλη για την καθυστέρηση καταβολής της μισθοδοσίας τους από την Εταιρεία BRINKS AVIATION, η οποία επικαλείται οφειλές του δημοσίου (ειδικότερα της ΥΠΑ) προς αυτήν ύψους 9,9 εκατομμυρίων ευρώ.
 
Αντίστοιχο πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι της ίδιας Εταιρείας σε ακόμη 5 διεθνή περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας. Ειδικότερα στην Κέρκυρα, το προσωπικό που εργάζεται στην ασφάλεια των πτήσεων ανέρχεται στα 121 άτομα το καλοκαίρι (εποχικοί) και στα 41στη διάρκεια της χειμερινής περιόδου (συμβασιούχοι).
 
Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας δεν έχει πληρώσει την ιδιωτική Εταιρεία από το Μάιο του 2014, με αποτέλεσμα η BRINKS AVIATION -η οποία συνεργάζεται με τα 6 περιφερειακά αεροδρόμια από το 2011- να έχει αποστείλει έγγραφο στο προσωπικό ασφαλείας, στο οποίο τονίζει ότι έχει εξαντλήσει κάθε πηγή ίδιας χρηματοδότησης.

Η εξέλιξη αυτή έχει οδηγήσει σε απόγνωση τους εργαζομένους, οι οποίοι επισημαίνουν τον κίνδυνο “παγώματος” επ’ αόριστον της καταβολής του μισθού τους, και  προειδοποιούν με κινητοποιήσεις.
 
Ο Στέφανος Σαμοΐλης εξέφρασε τη συμπαράστασή του στους εργαζομένους ασφάλειας πτήσεων που τον επισκέφθηκαν και δεσμεύτηκε ότι θα ζητήσει ενημέρωση από τους αρμοδίους και θα ασκήσει πίεση προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών & Δικτύων, προκειμένου το πρόβλημα που παρουσιάστηκε να αντιμετωπιστεί το ταχύτερο δυνατό.
 
Ο βουλευτής παρατήρησε, επιπλέον, ότι το Αεροδρόμιο της Κέρκυρας απαξιώνεται σταδιακά, με ευθύνη της κυβέρνησης, θυμίζοντας ότι προβλήματα μισθοδοσίας αντιμετώπισαν για διάστημα 13 μηνών και οι εργαζόμενο στην καθαριότητα, την οποία επίσης είχε αναλάβει ιδιωτική εταιρεία.
 
Όπως σημείωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση και οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών, παίζουν άσχημο παιχνίδι σε βάρος των εργαζομένων και του μέλλοντος της χώρας, απαξιώνοντας τη λειτουργία των περιφερειακών αεροδρομίων με σκοπό την ιδιωτικοποίησή τους. Η κυβέρνηση, νιώθοντας ότι είναι οι τελευταίες μέρες της, διαμορφώνει τέτοια κατάσταση ώστε η νέα κυβέρνηση της Αριστεράς να κληρονομήσει δυσεπίλυτα συσσωρευμένα προβλήματα. Ας προσέξουν, όμως, τις κινήσεις τους. Ο Λαός και η Αριστερά θα απαντήσουν δυναμικά!

Το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου