Σάββατο 30 Αυγούστου 2014

Επίσκεψη Στέφανου Σαμοΐλη στο Αστυνομικό Τμήμα και τον Λιμενικό Σταθμό Λευκίμμης

Επίσκεψη Στέφανου Σαμοΐλη
στο Αστυνομικό Τμήμα και τον Λιμενικό Σταθμό Λευκίμμης

Κέρκυρα, 30/08/2014

Επίσκεψη στο Αστυνομικό Τμήμα και στον Λιμενικό Σταθμό της Λευκίμμης πραγματοποίησε την Πέμπτη 28/8 ο βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Σαμοΐλης.

Στο Αστυνομικό Τμήμα Λευκιμμαίων, ο Στέφανος Σαμοΐλης είχε συνάντηση με τον Διοικητή κ. Ελευθέριο Χρήστου και την Υποδιοικητή κ. Μαρία Χυτήρη, οι οποίοι αναφέρθηκαν στο έργο του Τμήματος όσον αφορά την αντιμετώπιση παραβατικοτήτων, τροχαίων ελέγχων, ακόμη και εξιχνίαση κλοπών-διαρρήξεων στον τομέα ευθύνης του Αστυνομικού Τμήματος Λευκιμμαίων. Έθεσαν το θέμα της συντήρησης των οχημάτων και προμήθειας υλικοτεχνικού εξοπλισμού. Αναφέρθηκαν επίσης στην ανάγκη κάλυψης των ελλείψεων σε προσωπικό. Η ελλιπής στελέχωση υποχρεώνει, σχεδόν σε καθημερινή βάση, σε κοινές περιπολίες με το Αστυνομικό Τμήμα Αχιλλείων, οπότε διευρύνεται ο τομέας ευθύνης του περιπολικού πρωινής βάρδιας από τον Κάβο έως τα όρια της ΔΕ Αχιλλείων και καθίσταται εξαιρετικά δυσχερής η κάλυψη όλων των περιστατικών.

Στον Λιμενικό Σταθμό Λευκίμμης, ο Στέφανος Σαμοΐλης είχε συνάντηση με τον Διοικητή κ. Φίλιππο Γκούση και το προσωπικό του Σταθμού. Επισημάνθηκε η ανάγκη ύπαρξης σκάφους για τις περιπολίες από Μεσογγή έως Χαλικούνα, περιοχή που ανήκει επίσης στον τομέα ευθύνης του Σταθμού. Οι νυκτερινές περιπολίες, ενώ είναι απολύτως αναγκαίες για την επόπτευση της περιοχής, δεν γίνονται, λόγω περικοπών των κονδυλίων για αποζημίωση νυχτερινής εργασίας του προσωπικού. Από πλευράς Λιμενικού Σταθμού γίνονται οι απαιτούμενες αυτοψίες και έλεγχοι για παραβάσεις όσον αφορά τα θαλάσσια σπορ, όμως η δυσλειτουργία και η γραφειοκρατία από άλλους φορείς (Κτηματική Υπηρεσία) δυσκολεύει την βεβαίωση των προστίμων για τους παραβάτες. Τέλος, ετέθη η ανάγκη μεταστέγασης του Λιμενικού Σταθμού στον φυσικό του χώρο (στον χώρο του Λιμανιού Λευκίμμης), για αποτελεσματικότερη επιτήρηση του χώρου και εξυπηρέτηση των πολιτών.

Στις δύο συναντήσεις, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ διαβεβαίωσε ότι είναι στη διάθεση των εργαζομένων για όποιες ενέργειες χρειαστούν για την αντιμετώπιση των εργασιακών τους προβλημάτων και αποτελεσματικότερη διεξαγωγή του υπηρεσιακού τους έργου.

Το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου