Τετάρτη 13 Αυγούστου 2014

Προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τους αυτοαπασχολούμενους.

Προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τους αυτοαπασχολούμενους.

Κέρκυρα, 13/08/2014

Η συγκυβέρνηση των κ. Σαμαρά-Βενιζέλου, υλοποιώντας πιστά την μνημονιακή πολιτική της λιτότητας και της εσωτερικής υποτίμησης, έχει οδηγήσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τους αυτοαπασχολούμενους σε πραγματικό αδιέξοδο.
Ενδεικτικά:
  • Ο ΟΑΕΕ καταρρέει. Με συντάξεις έως 500 €. Με απομείωση συντάξεων έως 50%. Με 1.200.000 ασφαλισμένους χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Με τις οφειλές προς τον ασφαλιστικό φορέα να φτάνουν στα 7,5 δις €.
  • Τα χρέη «χτυπάνε κόκκινο». Μικροοφειλέτες, απειλούνται με φυλάκιση! Τράπεζες και εφορία απειλούν με κατασχέσεις και πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας για οφειλές των 5.000 €!
  • Η υπερφορολόγηση γίνεται δυσβάστακτη. Με φόρο 26% από το πρώτο ευρώ, με τα χαράτσια, το τέλος επιτηδεύματος τα εξοντωτικά πρόστιμα Με προκαταβολική φορολόγηση εισοδημάτων που δεν θα πραγματοποιηθούν! Με αντικοινωνικά τεκμήρια.
  • Καταργείται η προστασία της επαγγελματικής στέγης.
  • Καταργείται η κυριακάτικη αργία.
  • Επιβάλλονται δραματικές, αντιπαραγωγικές, συνεχείς αυξήσεις στα τιμολόγια ενέργειας.
  • Σε όλα τα παραπάνω έχει προστεθεί η κατάργηση της δημόσιας επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, η «απελευθέρωση επαγγελμάτων» για μονοπώληση της αγοράς, και η κατάργηση της εθνικής γενικής συλλογικής σύμβασης εργασίας, ακόμα και των ατομικών συμβάσεων.
Όλα αυτά έχουν οδηγήσει στο απόλυτο αδιέξοδο.
  • 250.000 αυτοαπασχολούμενοι και μικρομεσαίοι επιχειρηματίες βάζουν «λουκέτο».
  • Άλλες 200.000 επιχειρήσεις βρίσκονται «στο κόκκινο» μέσα στο 2014.
  • 1.500.000 άνεργοι στον ιδιωτικό τομέα, δίπλα στο υπόλοιπο 1.500.000 που εργάζεται σε συνθήκες τρόμου και πενιχρών αμοιβών.
  • Η εσωτερική ζήτηση έχει μειωθεί κατά 31%, ο γενικός δείκτης βιομηχανικής παραγωγής κατά 30,4%, στην πολυδιαφημισμένη «ανταγωνιστικότητα» η χώρα μας βρίσκεται τρίτη απ’ το τέλος!
ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ
Στον αντίποδα αυτής της πολιτικής, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταθέσει εδώ και καιρό δέσμη προτάσεων και μέτρων για την διάσωση και ανακούφιση των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων. Οι προτάσεις αυτές, κωδικοποιημένα, προβλέπουν:
  1. Νέα σεισάχθεια για τα χρέη των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων προς τις τράπεζες.
  2. Κεφαλαιοποίηση οφειλών στον ΟΑΕΕ και το δημόσιο, διαγραφή πρόσθετων τελών και προσαυξήσεων, ελεύθερη επιλογή ασφαλιστικής κατηγορίας έως και το 2017.
  3. Ιατροφαρμακευτική κάλυψη για όλους.
  4. Διασφάλιση της πρώτης κατοικίας.
  5. Αξιοπρεπείς συντάξεις. Δυνατότητα σύνταξης κύριας οφειλής στις 50.000 ευρώ. Μεταφορά ασφαλιστικών οφειλών που προέκυψαν στα χρόνια του μνημονίου στο τέλος του ασφαλιστικού βίου. Κατάργηση του νόμου της χούντας που στέλνει φυλακή τους οφειλέτες του ΟΑΕΕ.
  6. Προστασία της επαγγελματικής στέγης.
  7. «Ποτέ την Κυριακή».
  8. Ρευστότητα - τράπεζα ειδικού σκοπού και ώθηση συνεταιριστικών τραπεζών κλπ.
  9. Επιδοτήσεις με ρήτρα απασχόλησης.
  10. Ενίσχυση της κοινωνικής οικονομίας, των συστάδων, συνεταιρισμών, συμπλεγμάτων κλπ.
  11. Δημόσια επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση.
  12. Επαναφορά των ελευθέρων συλλογικών διαπραγματεύσεων, ισχύ μετενέργειας-επεκτασιμότητας, επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ.
  13. Μείωση του κόστους ενέργειας.
  14. Χρήση της καινοτομίας, αύξηση της παραγωγικής βάσης, δέσμη μέτρων για ανάπτυξη του αγροτοδιατροφικού τομέα
  15. Αναστολή κατασχέσεων του δημοσίου, ασφαλιστικών ταμείων και τραπεζών, των στοιχείων του ενεργητικού των μικρομεσαίων επιχειρήσεων μέχρι και το 2017.
Το πλέγμα μέτρων που θα προωθήσει, ως νέα κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ, στοχεύει στη δημιουργία ενός νέου, προοδευτικού, παραγωγικού και κοινωνικού μοντέλου, φιλικού προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους, σε όφελος της κοινωνίας και της οικονομίας.

Το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου