Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014

Ο εμπαιγμός συνεχίζεται! Πλήρης αδιαφορία της κυβέρνησης για χαράτσι ΕΕΤΑ, Ψυχιατρείο και Μπούκα Λευκίμμης.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
του βουλευτή Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Σαμοΐλη

Ο εμπαιγμός συνεχίζεται! Πλήρης αδιαφορία της κυβέρνησης για χαράτσι ΕΕΤΑ, Ψυχιατρείο και Μπούκα Λευκίμμης.

Κέρκυρα, 21/07/2014

Οι απαντήσεις των αρμόδιων Υπουργείων, προς τις Ερωτήσεις που καταθέτουμε στον κοινοβουλευτικό έλεγχο, δίνουν χαρακτηριστικό δείγμα της έλλειψης σοβαρότητας με την οποία αντιμετωπίζει η κυβέρνηση σημαντικά προβλήματα της κοινωνίας.

Στην Ερώτησή μας [32, 18-06-14] για τη μεταβίβαση του Ψυχιατρείου στο ΤΑΙΠΕΔ, το Υπ. Παιδείας, ως απάντηση μας κοινοποίησε το έγγραφο διαμαρτυρίας της Πρυτάνεως του Ιονίου Πανεπιστημίου (!;). Ενώ δηλαδή ρωτάμε –μεταξύ άλλων– γιατί δεν μεταβιβάζουν το ακίνητο στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο για την κάλυψη των στεγαστικών του αναγκών, το Υπουργείο μας απαντά με την επιστολή της Πρυτάνεως, που ορθώς αναφέρει: “ενδεχόμενη παρέμβαση καθ’ οιονδήποτε τρόπο -πλην της παραχώρησης στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο του ήδη λειτουργούντος στο οικόπεδο του Ψυχιατρείου Κερκύρας πανεπιστημιακού CAMPUS- συνιστά ζήτημα ζωτικής σημασίας για ’μάς και, ως εκ τούτου, παντί τρόπω θα διεκδικήσουμε όλα τα νόμιμα δικαιώματα του Ιδρύματός μας” (!;). Ουδέν σχόλιον.

Στην Ερώτησή μας [373, 23-06-14] για τη μεταβίβαση του Αγ. Ελευθέριου (Μπούκα Λευκίμμης), το ΤΑΙΠΕΔ, το μόνο που βρήκε να επισημάνει είναι ότι “κατά την αυτοψία, διαπιστώθηκε η ύπαρξη εξέδρας από σκυρόδεμα και προβλητών, οι οποίες δε διαθέτουν (ως όφειλαν) οικοδομική άδεια, σύμφωνα με ενημέρωση από την οικεία Πολεοδομία”.  Κατά τα άλλα, ενώ στην αρχή το ΤΑΙΠΕΔ επιβεβαιώνει ότι τμήματα του ακινήτου εμπίπτουν εντός βιοτόπου CORINE (Κωδικούς Α00010305 και ΑΒ 10800036), στη συνέχεια αναφέρει ότι “τα στοιχεία αυτά δεν αποτελούν “πωλητήριο” των εκτάσεων αυτών, δεδομένου ότι η αξιοποίηση των δημόσιων ακινήτων γίνεται μόνο μέσω ανοικτών διεθνών διαγωνισμών, όπου παρέχονται πλήρη τεχνικά και νομικά στοιχεία και ορίζεται αναλυτικά η διαδικασία αξιοποίησης”. Με δυο λόγια, επικυρώνει την εξής πρακτική: πρώτα σχεδιάζουμε την επενδυτική πρόταση (ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα) και ύστερα προσαρμόζουμε τους βιότοπους, τα ποτάμια και τους αιγιαλούς σε αυτήν (!;). Όπως και να' χει, και σε αυτήν την περίπτωση, καμία από τις ερωτήσεις μας δεν απαντήθηκε.

Στην Ερώτησή μας [7483, 03-04-14] για το χαράτσι του ΕΕΤΑ, βλέπουμε μια επίσης χαρακτηριστική ανευθυνότητα. Ενώ επισημαίνουμε, με κεφαλαία γράμματα, ότι η άστοχη ρύθμιση του αρ.1 παρ.1 της Απόφασης του Γ.Γ. Δημόσιων Εσόδων [ΦΕΚ 750 Β'] (απόφαση που ευθύς έσπευσε η κα Γκερέκου να προσεταιριστεί ως δικό της παράγωγο των πιέσεων που άσκησε και διακήρυττε περίτρανα ότι “εγώ σας έλυσα το πρόβλημα”) δεν επιλύει καμία αδικία, αντίθετα τη διαιωνίζει, το Υπ. Οικονομικών απαντά ότι η λύση δόθηκε από την εν λόγω Απόφαση (!;). Το παράλογο σε όλο του το μεγαλείο... Το δε Υπ. Εσωτερικών, απαντά ότι, ευθύς μόλις περιέλθουν στα χέρια του οι απαντήσεις από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και το Δήμο Κέρκυρας, θα μας ενημερώσει. Πράγμα φυσικά που ουδέποτε έπραξε.

Αυτό είναι ένα -μικρό μόνο- δείγμα ασυδοσίας, αδιαφορίας και διάλυσης της κυβέρνησης. Δεν γνωρίζει σε βάθος κανένα από τα σοβαρά θέματα των τοπικών κοινωνιών, αρνείται έστω ετεροχρονισμένα να τα μελετήσει και εξευτελίζει με τη στάση της το θεσμό του κοινοβουλευτικού ελέγχου. Την ίδια στιγμή που ανενδοίαστα καταπατεί το Σύνταγμα για την άμεση και ολοκληρωτική εκποίηση της ελληνικής δημόσιας περιουσίας. Την ίδια στιγμή που καταστρατηγεί τα κοινωνικά και εργασιακά δικαιώματα των πολιτών. Την ίδια στιγμή που φτωχοποιεί τη χώρα μας και υποθηκεύει το μέλλον των επόμενων γενεών.

Για πολλοστή φορά, το ξαναλέμε: Οι ιθύνοντες  θα λογοδοτήσουν, αργά ή γρήγορα. Αργά ή γρήγορα, θα κλείσει η μελανότερη μεταπολιτευτικά σελίδα του σύγχρονου ελληνικού κράτους. Η δικομματική κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου πρέπει να ανατραπεί.

Στέφανος Σαμοΐλης
Βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου