Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014

Γι’ άλλη μια φορά, στις Εργατικές Κατοικίες Αγίου Ιωάννη ο Στέφανος Σαμοΐλης.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
του βουλευτή Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Σαμοΐλη
Γι’ άλλη μια φορά, στις Εργατικές Κατοικίες Αγίου Ιωάννη ο Στέφανος Σαμοΐλης.

Κέρκυρα, 14/07/2014

Το εργοτάξιο των Εργατικών Κατοικιών Αγίου Ιωάννη επισκέφθηκε για ακόμη μια φορά το Σάββατο 12/7/2014 ο βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Σαμοΐλης, καθώς η ολοκλήρωση του έργου καθυστερεί, κορυφώνοντας την αγωνία και την προσμονή των 176 δικαιούχων οικογενειών.

Ο Στέφανος Σαμοΐλης συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του Συλλόγου Οικιστών και συζήτησε με τον εργοταξιάρχη Γ. Σίμο για την πορεία του έργου. Εκείνος τον ενημέρωσε ότι οι εργασίες εξελίσσονται σύμφωνα με το τελευταίο χρονοδιάγραμμα, το οποίο προβλέπει παράδοση του έργου στο τέλος του ερχόμενου Νοέμβρη. Πιο συγκεκριμένα, τα συνεργεία αυτό το διάστημα ασχολούνται με την αποκατάσταση φθορών που έχουν παρουσιαστεί, κυρίως εξαιτίας της υγρασίας αλλά και των κλοπών υλικών από αγνώστους, ενώ προς το τέλος Ιουλίου υπολογίζεται ότι θα ξεκινήσει το βάψιμο στο εσωτερικό των οικιών.

Ο κ. Σίμος ενημέρωσε το βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ότι αυτό το διάστημα συντάσσονται τοπογραφικά για τη διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου, ενώ παράλληλα, απαιτείται η κατασκευή τεσσάρων υποσταθμών της ΔΕΗ οι οποίοι θα ηλεκτροδοτήσουν το συγκρότημα των κατοικιών

Όμως το μεγαλύτερο πρόβλημα παραμένει η ολοκλήρωση του Βιολογικού και των Δικτύων Πέλεκα – Σιναράδων (προϋπολογισμού 1.216.412 ευρώ), με το οποίο θα συνδεθούν οι Εργατικές Κατοικίες Αγίου Ιωάννη.

Επίσης, τις επόμενες ημέρες κρίνεται η ειδική διαταγή για το αν θα κηρυχθεί έκπτωτος ή όχι ο εργολάβος, κάτι που, αν συμβεί, θα έχει ως συνέπεια νέα καθυστέρηση στην παράδοση του έργου.

Ο Στέφανος Σαμοΐλης εξέφρασε σοβαρές επιφυλάξεις για τη δυνατότητα τήρησης του χρονοδιαγράμματος, παρότι ο εργοταξιάρχης τον διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τη ροή της χρηματοδότησης. Μάλιστα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε ότι, με το σημερινό ρυθμό των εργασιών, το έργο δεν πρόκειται να ολοκληρωθεί νωρίτερα απ’ το τέλος του 2015, γι’ αυτό και ζήτησε από τον εργοταξιάρχη να φροντίσει για την επίσπευσή του.

Το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου