Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

«Λευκές νύχτες», μαύρες ημέρες!

«Λευκές νύχτες», μαύρες ημέρες!

Κέρκυρα, 31/07/2014

Μαύρες ημέρες προοιωνίζουν οι «λευκές νύχτες» που με «χαρές και πανηγύρια» εισάγονται στο νησί μας.

Ο εμπορικός κόσμος του νησιού, οι μικροί έμποροι, οι αυτοαπασχολούμενοι και οι μικροί επιχειρηματίες, που στενάζουν από την πτώση του τζίρου, την υπερχρέωση, την υπερφορολόγηση, την απειλή κατασχέσεων, τα «λουκέτα», δεν έχουν τίποτα να ωφεληθούν. Αντίθετα, θα πληγούν ακόμη περισσότερο, προς όφελος των μεγάλων καταστημάτων, των αλυσίδων, των μεγαλοεπιχειρηματιών.

Το οικονομικό αποτέλεσμα από την παράταση λειτουργίας των καταστημάτων τις νύχτες, τις αργίες, τις Κυριακές, έχει αποδειχθεί μηδαμινό. Αντίθετα, το ιδεολογικό αποτέλεσμα για το μεγάλο κεφάλαιο, είναι τεράστιο. Η κερκυραϊκή κοινωνία «συνηθίζει» να θεωρεί φυσικό και αναγκαίο το καθεστώς καταστρατήγησης κάθε εργασιακού δικαιώματος, απορρύθμισης των εργασιακών σχέσεων, καταπάτησης του ωραρίου, εγκαθίδρυσης συνθηκών εργασιακής δουλείας, για τους μισθωτούς αλλά και για τους αυτοαπασχολούμενους.

Στο όνομα κάποιων (ανύπαρκτων) εισπρακτικών ωφελημάτων, απαξιώνεται ακόμη και η πολιτιστική κληρονομιά και πολιτιστική παράδοση του τόπου μας. Οι φιλαρμονικές και οι χορωδίες σύρονται σε «παράτες» και πανηγύρια εν είδη ιθαγενών που υποδέχονται τους επικυρίαρχους!

Η κερκυραϊκή κοινωνία δεν πρόκειται να υποταχθεί στις επιδιώξεις των μεγαλοεπιχειρηματιών. Οι εργαζόμενοι δεν υποχρεούνται και δεν πρέπει να εργαστούν πέραν των νομίμων ωραρίων, χωρίς ρεπό, χωρίς ξεκούραση, πολλές φορές μάλιστα και χωρίς να πληρώνονται!

Οι μνημονιακές πολιτικές, που μετατρέπουν την Ελλάδα και την Κέρκυρα σε αποικία, θα ανατραπούν. Οι εργασιακές κατακτήσεις δεκαετιών, η εργασιακή νομιμότητα και αξιοπρέπεια, θα αποκατασταθούν.

Το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου