Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

Δηλώσεις Στέφανου Σαμοΐλη για τον κυβερνητικό ανασχηματισμό.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
του βουλευτή Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Σαμοΐλη
Δηλώσεις Στέφανου Σαμοΐλη για τον κυβερνητικό ανασχηματισμό.

Κέρκυρα, 10/06/2014

«Άλλαξε ο Μανωλιός κι έβαλε τα ρούχα του αλλιώς!» Αυτό συμπεραίνει εύκολα κανείς, βλέποντας ότι, στο νέο κυβερνητικό σχήμα, μπορεί τα πρόσωπα να άλλαξαν, όμως οι πολιτικές θα παραμείνουν οι ίδιες.

Όσον αφορά στον νέο υπουργό Οικονομικών, τον καθηγητή Γκίκα Χαρδούβελη, πρόκειται για έναν τεχνοκράτη που έρχεται για να εφαρμόσει την ήδη σχεδιασμένη κυβερνητική πολιτική, ενώ το υπόλοιπο υπουργικό σχήμα παραμένει το ίδιο.

Ένα απ’ τα συμπεράσματα που μπορεί να εξάγει κανείς απ’ τη σύνθεση του νέου κυβερνητικού σχήματος είναι ότι ο πολιτικός εναγκαλισμός ΠΑΣΟΚ-ΝΔ φτάνει σε μέγιστο βαθμό και η ταύτισή τους γίνεται πλήρης.

Σε κερκυραϊκό επίπεδο, οι δύο κυβερνητικοί βουλευτές αναλαμβάνουν δύο σημαντικά Υπουργεία. Ο κ. Δένδιας μετακινείται στο Υπουργείο Ανάπτυξης και η κα. Γκερέκου αναλαμβάνει τα… γνώριμα ηνία του Υφυπουργείου Πολιτισμού. Η κυβέρνηση θεωρεί ότι, υπουργοποιώντας τους, θα απαλείψει την πρόσφατη εκλογική συντριβή που δέχτηκε στην Κέρκυρα, σε επίπεδο Αυτοδιοικητικών Εκλογών και Ευρωεκλογών; Αν νομίζουν ότι, με τέτοιου είδους τερτίπια θα κοροϊδέψουν τον κερκυραϊκό λαό, είναι βαθιά νυχτωμένοι.

Εγώ καλώ τον κ. Δένδια να θυμηθεί τις παλιότερες δεσμεύσεις του περί… νέου Αεροδρομίου και Φραγμάτων! Όμως, πέρα από τον αστεϊσμό, πρέπει και οι δύο συμπατριώτες μας να κάνουν, έστω, το ελάχιστο για τον τόπο τους: Να αποκαταστήσουν την αδικία με το διπλό χαράτσι και να επιστρέψουν στους δικαιούχους τα χρήματα που παρανόμως εισέπραξε η κυβέρνηση μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Επίσης, η κα. Γκερέκου ας κινητοποιηθεί -μέσω του Υπουργείου που αναλαμβάνει- για τα θέματα της UNESCO που αφορούν το Ιστορικό Κέντρο της Κέρκυρας. Ας μην παραπέμπουν τα πάντα στις ελληνικές καλένδες κι ας μην τα’ αφήνουν στα αζήτητα!

Εκτιμώ ότι αυτός ο ανασχηματισμός “μυρίζει” εκλογές. Δεν αλλάζει τίποτα επί της ουσίας. Οι πολιτικές θα εξακολουθήσουν να κινούνται στην ίδια γραμμή, ενώ από τις αρχές του 2015 γίνονται ακόμη σκληρότερες για τον ελληνικό λαό. Αυτή είναι η πραγματικότητα και δεν μπορεί να ωραιοποιηθεί με οποιονδήποτε ανασχηματισμό.

Ο ελληνικός λαός, ο κερκυραϊκός λαός, πρέπει αυτό να το κατανοήσει και να αντιδράσει αποφασιστικά απέναντι στον κυβερνητικό εμπαιγμό.

Στέφανος Σαμοΐλης
βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου