Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

Πρώτη φορά, Αριστερά!

Πρώτη φορά, Αριστερά!
Δήλωση Γιάννη Φοντάνα, μέλους της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ

Κέρκυρα, 26/05/2014

Στις τρείς κάλπες, μία ήταν η επιλογή του λαού των Ιονίων και της Κέρκυρας. Η ετυμηγορία του ήταν γενναία και πεντακάθαρη. Για πρώτη φορά, έχουμε αριστερό Περιφερειάρχη στα Ιόνια, αριστερό Δήμαρχο στην Κέρκυρα. Έχουμε στο νησί μας ολοκληρωτική ανατροπή. Έχουμε στις Ευρωεκλογές τον ΣΥΡΙΖΑ πρώτη δύναμη στην Κέρκυρα με 39%, αφήνοντας πίσω την Νέα Δημοκρατία στο 18%. Η διαφορά, που στις βουλευτικές εκλογές του 2012 ήταν 10 ποσοστιαίες μονάδες, ξεπέρασε τώρα τις 20 μονάδες!

Ο λαός της Κέρκυρας, ψήφισε για την ήττα των μνημονίων και της λιτότητας, για την ανατροπή της αντιλαϊκής και βάρβαρης πολιτικής της συγκυβέρνησης.

Αυτό το αποτέλεσμα είναι πρωτίστως νίκη του Κερκυραϊκού λαού. Είναι μια συμβολή στη νίκη και την ανατροπή που καταγράφηκε συνολικά στην κάλπη των ευρωεκλογών σε πανελλαδικό επίπεδο. Το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ στην Κέρκυρα είναι το καλύτερο ποσοστό για το κόμμα μας, πανελλαδικά!

Για πρώτη φορά στη χώρα μας πρώτο κόμμα αναδεικνύεται κόμμα της Αριστεράς! Για πρώτη φορά στην Ευρώπη μετά τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο, πρώτο κόμμα είναι κόμμα της Αριστεράς, και μάλιστα της Ριζοσπαστικής Αριστεράς.

Η πρώτη θέση του ΣΥΡΙΖΑ πανελλαδικά, με σημαντική διαφορά, αποτελεί μια αποφασιστική νίκη του λαού μας, στη πορεία για τη χειραφέτησή του.

Ο λαός μας έδωσε εντολή να επισπεύσουμε. Να ανταποκριθούμε στο αίτημα των καιρών. Να εργαστούμε για τη συγκρότηση μιας πλατιάς δημοκρατικής, προοδευτικής και πατριωτικής συμμαχίας, που, όχι μόνο θα κερδίσει τις επερχόμενες εθνικές εκλογές, αλλά θα αποτελέσει τη νέα μεγάλη και απόλυτη πλειοψηφία που θα αναλάβει το ιστορικό έργο της κοινωνικής σωτηρίας και της ανασυγκρότησης της πατρίδας μας.

Κάθε πρόσχημα για την συγκυβέρνηση έχει πλέον καταρρεύσει. Η Νέα Δημοκρατία χάνει πανελλαδικά 7 μονάδες από το ποσοστό της του Ιουνίου 2012 και το ΠΑΣΟΚ, με τον μανδύα τώρα της ΕΛΙΑΣ, χάνει 5 μονάδες! Με τι ηθική και πολιτική νομιμοποίηση θα έρθουν να επιβάλουν το νέο μνημόνιο, τα νέα σκληρά μέτρα, που έχουν συμφωνήσει, και κρατάνε κρυφά στο συρτάρι τους;

Ο σεβασμός στη δημοκρατία επιβάλει την προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία, το συντομότερο δυνατό, ώστε να αποκατασταθεί η πολιτική ομαλότητα.

Αυτό είναι το μήνυμα της κάλπης. Αυτό είναι το μήνυμα που έχει καταλάβει κι ο τελευταίος έλληνας πολίτης.

Το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου