Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

Σ’ αυτές τις εκλογές, κλείνουμε την πόρτα σε όσους υποθηκεύουν το μέλλον του λαού μας.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
του βουλευτή Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Σαμοΐλη

Σ’ αυτές τις εκλογές, κλείνουμε την πόρτα σε όσους υποθηκεύουν το μέλλον του λαού μας.

Χαιρετισμός του βουλευτή Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Σαμοΐλη στην προεκλογική εκδήλωση της «ΑΝΑΣΑ» στην Ιόνιο Βουλή.

Κέρκυρα, 22/05/2014

Αγαπητοί συμπολίτες και συμπολίτισσες,
συναγωνιστές και συναγωνίστριες,
σύντροφοι και συντρόφισσες.

Βρισκόμαστε λίγες μέρες πριν τη μάχη των Ευρωεκλογών. Το πραγματικό τους διακύβευμα, είναι η υιοθέτηση ενός δημοκρατικού δρόμου με σοσιαλιστική προοπτική, με ισονομία, αλληλεγγύη και δικαιοσύνη. Το πραγματικό τους δίλημμα, είναι: ή με τα Μνημόνια της υποταγής υπό τη σκέπη των εγχώριων διαπλεκόμενων ελίτ και της κυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου ή με τη Ριζοσπαστική Αριστερά υπό τη σκέπη της δημοκρατικής βούλησης του ελληνικού λαού και της ουσιαστικής οικονομικής ανάπτυξης της Ελλάδας.

Το ίδιο δίλημμα, διέπει και τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Η απάντηση σε αυτό δόθηκε στον πρώτο γύρο και θα δοθεί ακόμα πιο καθαρά στον δεύτερο, όπου θα εκλέξουμε Δήμαρχο και Περιφερειάρχη, για πρώτη φορά στην Κέρκυρα, για πρώτη φορά στα Ιόνια Νησιά.

Το δίλημμα διατυπώνεται και ως εξής: ή με το Θόδωρο Γαλιατσάτο και την ΑΝΑΣΑ ή με τις χρεοκοπημένες νεοφιλελεύθερες και αδιαφανείς πολιτικές της παράταξης του κ. Σπύρου.

Το ψηφοδέλτιο της ΑΝΑΣΑ, αυτό το ψηφοδέλτιο που αντικατοπτρίζει όλο το φάσμα της κοινωνίας, στήθηκε με μια καθαρή πολιτική επιλογή. Να εκφραστεί δίχως μισόλογα, το αντιμνημονιακό, αντινεοφιλελεύθερο και αντιφασιστικό μέτωπο μέσα στην κοινωνία, το μέτωπο που χρειαζόμαστε για την έξοδο από την κρίση και τα μνημόνια, την έξοδο της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων από το τέλμα που δημιούργησε η συντηρητική πολιτική των προηγούμενων.

Η ΑΝΑΣΑ δούλεψε σκληρά και μεθοδικά, κουβέντιασε με τους πολίτες των νησιών μας, πάλεψε και διεκδίκησε με θέσεις και προτάσεις την αλλαγή των πραγμάτων. Το πρόγραμμά της είναι υλοποιήσιμο και ρεαλιστικό, ενώ αποτελεί μονόδρομο για την Περιφέρειά μας. Αυτό το βλέπει ο λαός και την Κυριακή θα το επικυρώσει με τη θετική του ψήφο.     

Το ίδιο θα πράξει και ο λαός με τις ευρωεκλογές. Θα αναγνωρίσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει ένα πρόγραμμα εξόδου, όχι μόνο από την κρίση της ελληνικής κοινωνίας, αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης. Διότι κανένας λαός, καμιά οικονομία, κανένα δημοσιονομικό σύστημα δεν μπορεί να επιβιώσει χωρίς τους πολίτες στο επίκεντρο, χωρίς τη μέριμνα για δίκαιη  κοινωνική πολιτική.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατεβαίνει στη μάχη των Ευρωεκλογών με 5 κομβικές προτεραιότητες:

Πρώτον. Την αποτροπή της ανθρωπιστικής καταστροφής, την αποτροπή της αποδόμησης του κοινωνικού κράτους, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη.
Δεύτερον. Την ανατροπή των μνημονίων στην Ελλάδα, την ανατροπή των τραπεζικών - κεφαλαιοκρατικών μηχανισμών της Τρόικας και την έξοδο της χώρας μας από την παρατεταμένη τεχνητή ύφεση.
Τρίτον. Καταργώντας τα μνημόνια, παλεύουμε για τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους. Στις ενδεχόμενες απειλές και εκβιασμούς των δανειστών, εμείς θα επιστρατεύσουμε όλα μας τα όπλα, έχοντας πλάι μας τον ελληνικό λαό.
Τέταρτον. Καμιά θυσία για το Ευρώ, στις πλάτες του ελληνικού λαού, στις πλάτες των Ελλήνων εργαζομένων, στις πλάτες των κοινωνικά ευπαθών ομάδων, στις πλάτες των φτωχότερων κοινωνικών στρωμάτων όλης της Ευρώπης.
Πέμπτον. Να φύγει η σημερινή κυβέρνηση των εντεταλμένων, της εγχώριας διαπλοκής και του ξεπουλήματος της δημόσιας γης και περιουσίας. Να φύγουν όσοι υποθηκεύουν το μέλλον των επόμενων γενεών στο όνομα της κερδοφορίας των τραπεζών και των μεγαλοεπενδυτών.
Αυτή η μάχη είναι μείζονος πολιτικής σημασίας, και θα καθορίσει το μέλλον της πατρίδας μας. Θα καθορίσει την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση και θα θέσει τις βάσεις για την παραγωγική και αναπτυξιακή της ανασυγκρότηση. Θα θέσει τις βάσεις για τη μείωση της ανεργίας και την εξασφάλιση των θεμελιωδών δικαιωμάτων του λαού μας.

Σε αυτές τις εκλογές, γυρνάμε σελίδα για τον τόπο. Δίνουμε ελπίδα στις επόμενες γενιές. Πετάμε το φασισμό και τη νεοφιλελεύθερη  αναλγησία. Και, σε όσους μας κατηγορούν για τα όσα δήλωσαν κεντρικά μας στελέχη για τους ψηφοφόρους της Χ.Α., εμείς τους απαντάμε: Με ανέκδοτα και προβοκάτσιες, δεν θα ανακόψουν τη δυναμική της Ριζοσπαστικής Αριστεράς. Με ψέματα και δολοπλοκίες, δεν θα τρομοκρατήσουν τον ελληνικό λαό.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ξεκάθαρος από την αρχή. Κάνει ανοιχτό κάλεσμα σε όλους τους πολίτες, είτε να ξανασκεφτούν, είτε να αλλάξουν την πρόθεση ψήφου τους. Κάνει πρόσκληση, ακόμα και σε όσους έδωσαν αντιδραστική και εκδικητική ψήφο υπέρ της Χ.Α., να το ξανασκεφτούν. Διότι η ψήφος αυτή δεν είναι δημιουργική. Είναι ψήφος στο σκοταδισμό της ναζιστικής κουλτούρας, είναι ψήφος στο σκοταδισμό της ωμής εγκληματικής βίας.

Σε αυτές τις εκλογές, κλείνουμε το φάκελο της μνημονιακής κυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου. Κλείνουμε την υπόθεση της υποταγής στα συμφέροντα των χρηματοπιστωτικών ελίτ. Κλείνουμε κατάμουτρα την πόρτα, σε όσους υποθηκεύουν το μέλλον του λαού μας. Πετάμε τα μνημόνια και σηματοδοτούμε τεράστιες εξελίξεις σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Για μια Ελλάδα, για μια Μεσόγειο, για μια Ευρώπη δημοκρατική και σοσιαλιστική. 

Όλοι μαζί, μπορούμε.
Τώρα, είναι η κατάλληλη στιγμή.
Τώρα, είναι η ώρα της Αριστεράς.
Τρείς κάλπες, μία επιλογή: Νίκη και Ανατροπή!

Στέφανος Σαμοΐλης
βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου