Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

Η 9η Μάη, έμπνευση ενότητας και αντίστασης ενάντια στο φασισμό και το ναζισμό.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
του βουλευτή Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Σαμοΐλη
 

Η 9η Μάη, έμπνευση ενότητας και αντίστασης

ενάντια στο φασισμό και το ναζισμό.

Δήλωση του βουλευτή Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Σαμοΐλη.
 
Κέρκυρα, 09/05/2014

Ο βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Σαμοΐλης, παρά την επιθυμία του, δεν μπόρεσε να παραστεί στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 9ης Μάη λόγω της συζήτησης και ψηφοφορίας στη Βουλή των Ελλήνων επί του Νόμου «Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2015-2018», ενός νομοσχεδίου που επεκτείνει την λιτότητα, τα μνημόνια και τις πολιτικές της οικονομικής υποτέλειας της χώρας μας τουλάχιστον έως το 2018!

Σήμερα, 9 Μάη, σύσσωμος ο λαός μας γιορτάζει τη λήξη του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου, τη μεγάλη νίκη των λαών ενάντια στο σκοτάδι του φασισμού και του ναζισμού.

Γιορτάζουμε και τιμούμε το ιστορικό επίτευγμα της Εθνικής Αντίστασης. Τον αγώνα ενός λαού που με τη δύναμη της Εθνικής Λαϊκής Ενότητας αντιπάλεψε την κατοχή και την υποδούλωση της πατρίδας.

Σήμερα που η χώρα μας βιώνει μια ιδιόμορφη κατοχή, που η σκιά του ναζισμού και του φασισμού εμφανίζεται απειλητική πάνω από την Ευρώπη, η 9η Μάη σηματοδοτεί εκ νέου την αντίσταση και την ενότητά μας.

Η μνήμη, απαραίτητη προϋπόθεση για την ιστορική συνέχεια των λαών, ας αποτελέσει πηγή έμπνευσης και εγρήγορσης για τους καινούργιους αγώνες που έρχονται.

Στέφανος Σαμοΐλης
βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου