Κυριακή 13 Απριλίου 2014

Κοινοβουλευτικές δραστηριότητες Στέφανου Σαμοΐλη.



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
του βουλευτή Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Σαμοΐλη

Κοινοβουλευτικές δραστηριότητες Στέφανου Σαμοΐλη.

Κέρκυρα, 13/04/2014

Να αποκατασταθεί η αδικία με το ΕΕΤΑ.

Με το γενικό γραμματέα Δημοσίων Εσόδων κ. Χάρη Θεοχάρη πρόκειται να συναντηθεί τη Μ. Δευτέρα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Σαμοΐλης, προκειμένου να πιέσει για την αποκατάσταση της αδικίας σε βάρος χιλιάδων Κερκυραίων σε σχέση με το “χαράτσι” της ΔΕΗ (ΕΕΤΑ). Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ θα ζητήσει από το στέλεχος του Υπουργείου Οικονομικών να δοθεί παράταση στην προθεσμία υποβολής των αιτήσεων, και επίσης να ενημερωθεί η βάση πληροφοριών της ΔΕΔΔΗΕ με τα απαιτούμενα στοιχεία και να επιστραφούν ή να συμψηφιστούν σε επόμενους λογαριασμούς της ΔΕΗ τα επιπλέον χρήματα που κατέβαλαν οι καταναλωτές.

Να αποτραπεί το ξεπούλημα του Ελληνικού και του ΟΛΘ.

Ο Στέφανος Σαμοΐλης συμμετείχε την περασμένη εβδομάδα σε δύο συνεδριάσεις της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής. Η Επιτροπή ασχολήθηκε με την ιδιωτικοποίηση-ξεπούλημα του Ελληνικού και του ΟΛΘ.
Για το Ελληνικό, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε στην τοποθέτησή του ότι οι συνθήκες της ιδιωτικοποίησης δεν ευνοούν το ελληνικό δημόσιο, καθώς πρώτα η σύμβαση θα υπογραφεί και μετά θα έρθει για επικύρωση στη Βουλή. Η επένδυση θα γίνει σε βάθος χρόνου 25ετίας, ενώ ο ιδιώτης αναμένεται να χρηματοδοτηθεί και από το ελληνικό δημόσιο. Πρόκειται για εξευτελιστική και σε βάρος του δημοσίου σύμβαση, σχολίασε ο βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ.
Όσον αφορά στην προκήρυξη για την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΘ, προβλέπεται ξεπούλημα στο 100% των μετοχών της Εταιρείας. Η κυβέρνηση εκτιμά ότι οι αποκρατικοποιήσεις θα αποτελέσουν τον κορμό, παράλληλα όμως και την προωθητική δύναμη για την προσέλκυση μεγάλων ξένων -και μη- επενδύσεων στην ελληνική οικονομία τα επόμενα χρόνια, με βοηθητικά “εργαλεία” τις συμπράξεις δημοσίου και ιδιωτικού τομέα και τις διαδικασίες ταχείας αδειοδότησης (fast track), διαδικασία για την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εντελώς διαφορετική άποψη.
Οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ στην Επιτροπή Οικονομικών ζήτησαν να αποσυρθούν οι συμβάσεις ιδιωτικοποίησης-ξεπουλήματος και για τις δύο περιπτώσεις. Ελληνικό και ΟΛΘ, μπορούν να αποτελέσουν καίρια αναπτυξιακά εργαλεία για το κράτος.

Νέες ‘‘διευκολύνσεις’’ στους τραπεζίτες!

Την ερχόμενη εβδομάδα (Μ. Δευτέρα και Μ. Τρίτη) ο Στέφανος Σαμοΐλης θα συμμετάσχει σε νέα συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών, όπου αναμένεται να συζητηθεί η προσαρμογή κοινοτικής οδηγίας σχετικά με τα πιστωτικά ιδρύματα. Με την οδηγία επιδιώκεται η πλήρης απελευθέρωση των διαδικασιών, τουλάχιστον όσον αφορά τη διακίνηση κεφαλαίων και τον έλεγχο των πιστωτικών ιδρυμάτων. Πρόκειται για αποφάσεις που, αν ληφθούν, δεσμεύουν τις επόμενες γενεές για ολόκληρες δεκαετίες.

“Κώλυμα” για τις Εργατικές Κατοικίες στις Κουλίνες.

“Κώλυμα” του αρμόδιου υπουργού, με συνέπεια να απουσιάζει από τη Βουλή, δεν επέτρεψε τη συζήτηση ως επίκαιρης της Ερώτησης που είχε καταθέσει ο βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τη στατικότητα (οπλισμός και ποιότητα σκυροδέματος) των Εργατικών Κατοικιών στις Κουλίνες. Παρ’ όλ’ αυτά, ο Στέφανος Σαμοΐλης δήλωσε ότι θα επιμείνει, ώστε οι αρμόδιοι να μελετήσουν σε βάθος το θέμα και να δώσουν υπεύθυνες απαντήσεις. Είναι το λιγότερο που μπορεί να κάνει η πολιτεία για το συγκεκριμένο θέμα, το οποίο για χρόνια ταλαιπωρεί εκατοντάδες οικιστές του συγκροτήματος των Εργατικών Κατοικιών.

Στέφανος Σαμοΐλης
βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου