Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Συνάντηση Στέφανου Σαμοΐλη με τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
του βουλευτή Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Σαμοΐλη

Συνάντηση Στέφανου Σαμοΐλη με τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ

Κέρκυρα, 17/03/2014

Με τον πρόεδρο κ. Σπύρο Πανδή και μέλη του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ συναντήθηκε τη Δευτέρα 17/3 ο βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Σαμοΐλης, προκειμένου να συζητήσουν μια σειρά από σοβαρά ζητήματα που σχετίζονται με τη Δημοτική Επιχείρηση.

Βασικό θέμα συζήτησης ήταν το εργασιακό μέλλον των 24 υπαλλήλων – συμβασιούχων της ΔΕΥΑΚ, των οποίων η προσφυγή θα εκδικαστεί στις 8 Απριλίου, έπειτα από την αναβολή που ζήτησαν, ζητώντας να χαρακτηριστούν οι συμβάσεις τους “αορίστου χρόνου”. Ο Στέφανος Σαμοΐλης ζήτησε από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ να συνομολογήσει όσον αφορά στη χρησιμότητα αυτών των υπαλλήλων, οι οποίοι αποδεδειγμένα καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες στην Επιχείρηση εδώ και μία δεκαετία. Από την πλευρά του, ο κ. Πανδής ανέφερε ότι συνομολόγησε με τους εργαζομένους στα ασφαλιστικά μέτρα, ωστόσο εξέφρασε επιφυλάξεις σε σχέση με το νομικό συμβιβασμό.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έθεσε, επίσης, το ζήτημα των διαπιστωτικών πράξεων που αφορούν τέσσερα έργα της Επιχείρησης από το Γ’ ΚΠΣ, συνολικού ύψους σχεδόν 7 εκατ. ευρώ, τα οποία δεν ήταν επιλέξιμα, επομένως η χρηματοδότησή τους από ευρωπαϊκά προγράμματα δε δικαιολογούταν. Συγκεκριμένα, πρόκειται για το Βιολογικό και τα Δίκτυα Κασσιόπης (1.925.013 ευρώ), το Βιολογικό και τα Δίκτυα Σιδαρίου (3.349.049 ευρώ), το Βιολογικό και τα Δίκτυα Πέλεκα – Σιναράδων (1.216.412 ευρώ) και την Ύδρευση Δ. Φαιάκων (475.425 ευρώ). Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ δήλωσε, ωστόσο, ότι έχει πάρει διαβεβαιώσεις πως τα έργα αυτά δε διατρέχουν κανένα κίνδυνο και ότι οι Διαπιστωτικές Πράξεις στηρίχτηκαν σε γραφειοκρατικές λεπτομέρειες. Έτσι, όπως υποστήριξε, η Ύδρευση του πρώην Δήμου Φαιάκων έχει ήδη ολοκληρωθεί, ενώ τα Δίκτυα σε Κασσιόπη και Σιδάρι αναμένεται να λειτουργήσουν έως το τέλος του μήνα.

Ο βουλευτής Κερκύρας του ΣΥΡΙΖΑ έθεσε επίσης στον πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ και το θέμα της σύνδεσης της λιμνοδεξαμενής Μοσχόπουλου, χωρητικότητας περίπου 150.000 κυβικών νερού, στο δίκτυο της Λευκίμμης για την ύδρευση της ευρύτερης περιοχής. Ο κ. Πανδής ανέφερε ότι θα καταβληθεί προσπάθεια ώστε να εξασφαλιστεί σχετική χρηματοδότηση από κοινοτικό πρόγραμμα, η οποία υπολογίζεται στα 250.000 ευρώ.

Τέλος, ο Στέφανος Σαμοΐλης ζήτησε να ενημερωθεί από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ σχετικά με το αποχετευτικό δίκτυο της Λευκίμμης και με τις συνδέσεις των δημοτών σε αυτό, θέμα για το οποίο ο κ. Πανδής ανέφερε ότι το έργο θα μπορεί να λειτουργήσει αμέσως μετά την ολοκλήρωση του καταθλιπτικού αγωγού, δηλαδή σε περίπου ένα μήνα.

Στέφανος Σαμοΐλης
Βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου