Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

Ελλάς ελλήνων απολυμένων, άνεργων φτωχών και αποφασισμένων.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Ελλάς ελλήνων απολυμένων, άνεργων φτωχών και αποφασισμένων»


Κέρκυρα, 25/03/2014

Το Σαββατοκύριακο που πέρασε, υπέγραψαν την οριστική απόλυση για χιλιάδες «διαθέσιμους» εργαζόμενους του δημοσίου.

Το Σαββατοκύριακο που έρχεται, ετοιμάζονται να ψηφίσουν, με συνοπτικές διαδικασίες, το τρίτο μνημόνιο, που σαρώνει ό,τι έχει απομείνει από εργασιακά δικαιώματα, δένει πιο γερά τη χώρα στο άρμα της μνημονιακής πολιτικής, υπονομεύει κάθε προοπτική ανάπτυξης και ανάκαμψης, θάβει την κοινωνία και ‘‘διασώζει’’ τους τραπεζίτες.

Ενδιαμέσως, οι εκπρόσωποι της δικομματικής κυβέρνησης ήρθαν στην Κέρκυρα για να τιμήσουν την επέτειο της Εθνικής μας Ανεξαρτησίας! Αυτοί που έχουν καταστήσει τη χώρα μας δέσμια των δανειστών και της τρόικας!

Η εικόνα ήταν χαρακτηριστική. Από τη μια οι «επίσημοι», ο κος Μιχελάκης ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης, οι τοπικοί εκφραστές των κυβερνητικών πολιτικών. Απ’ την άλλη τα θύματα του μνημονιακού μινώταυρου: απολυμένοι σχολικοί φύλακες, καθαρίστριες, δημοτικοί υπάλληλοι, εκπαιδευτικοί, έδιναν με το πανό τους το δικό τους μήνυμα για την εθνική επέτειο: «Ελλάς ελλήνων απολυμένων, άνεργων, φτωχών και αποφασισμένων».

Τι έχει να πει σ’ αυτούς τους συμπολίτες μας ο κος Μιχελάκης; Πώς να τολμήσει να τους κοιτάξει στα μάτια; Πώς να τους πει ότι η θυσία της εργασίας τους και της ζωής τους είναι το αντίτιμο για το περίφημο «πρωτογενές πλεόνασμα»;

Δίπλα στους απολυμένους, ως όφειλαν, βρέθηκαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας, και ο βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Σαμοΐλης. Για να δηλώσουν έμπρακτα τη συμπαράστασή τους, για να τονίσουν ότι η ώρα που ο λαός θα ανατρέψει, με τον αγώνα και την ψήφο του, την μνημονιακή κυβέρνηση και την τυραννία των δανειστών, πλησιάζει. Οι παρανόμως απολυμένοι θα ξαναγυρίσουν στις δουλειές τους.

Το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου