Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

Απαράδεκτος εμπαιγμός των μικροεπενδυτών σε φωτοβολταϊκά.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
του βουλευτή Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Σαμοΐλη
Απαράδεκτος εμπαιγμός των μικροεπενδυτών σε φωτοβολταϊκά.
Δήλωση του βουλευτή Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Σαμοΐλη για το νομοσχέδιο του ΥΠΕΚΑ.
 
Κέρκυρα, 16/03/2014

Για αναντιστοιχία λόγων και έργων και για εμπαιγμό μικροεπενδυτών κατηγόρησε την κυβέρνηση ο βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Σαμοΐλης, αναφερόμενος στις αντιδράσεις των παραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκά για το σχέδιο νόμου που κατέθεσε το ΥΠΕΚΑ.

Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο αναφέρεται σε αναδρομικές μειώσεις στις υφιστάμενες συμβάσεις οικιακών φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων, ενώ και στην Κέρκυρα υπάρχουν συμπολίτες μας που επένδυσαν τις οικονομίες τους ή και που δανείστηκαν από τράπεζες για να εγκαταστήσουν ένα τέτοιο σύστημα (φωτοβολταϊκά στέγης, ισχύος έως 10 kWp), καθώς η πολιτεία υπέγραψε σύμβαση με εγγυημένη τιμή για 25 χρόνια.

Το νομοσχέδιο που βγήκε σε διαβούλευση, όμως, προβλέπει ότι η εγγυημένη τιμή που υπάρχει στη σχετική σύμβαση θα μειωθεί μονομερώς, έως και 50%, σε ορισμένες περιπτώσεις!

Όπως τόνισε ο Στέφανος Σαμοΐλης, η εξέλιξη αυτή οδηγεί σε απόγνωση τους μικρούς επενδυτές. Πρόκειται για απαράδεκτη συμπεριφορά εκ μέρους του Υπουργείου, που συμβάλει ώστε να διαμορφώνονται χαρακτηριστικά ενός κράτους – δυνάστη για τους πολίτες.

Στέφανος Σαμοΐλης
Βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου