Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

Μάχη για την ανατροπή στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Μάχη για την ανατροπή στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων
Υποψηφιότητα νίκης η υποψηφιότητα του σ. Θόδωρου Γαλιατσάτου

Κέρκυρα, 07/02/2014

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ θέτει όλες τις δυνάμεις του κόμματος στο Νομό μας, με αισιοδοξία και αριστερή ανιδιοτέλεια, με μυαλό και καρδιά, στη μάχη των εκλογών για την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση Ιονίων Νήσων, με επικεφαλής υποψήφιο Περιφερειάρχη τον σύντροφο Θόδωρο Γαλιατσάτο.

Η μάχη των Περιφερειακών εκλογών θα αποτελέσει κορυφαία πολιτική μάχη, ενταγμένη στον κεντρικό πολιτικό στόχο που θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ: Για την ανατροπή των πολιτικών των μνημονίων και της μνημονιακής συγκυβέρνησης. Για την υλοποίηση ενός σχεδίου κοινωνικής και παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας, από μία κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας, από μία κυβέρνηση της Αριστεράς. Σ’ αυτή την προοπτική, η Αυτοδιοίκηση θέλουμε να είναι πολύτιμος πυλώνας αντίστασης και αλληλεγγύης, αλλά και κοινωνικής και παραγωγικής ανασυγκρότησης, δημοκρατίας και υπεράσπισης της εθνικής ανεξαρτησίας και της λαϊκής κυριαρχίας.

Ο αγώνας μας σήμερα είναι πρώτα απ’ όλα αγώνας επιβίωσης της Αυτοδιοίκησης και στη συνέχεια επαναπροσδιορισμού της σε νέες βάσεις. Δεν επιδιώκουμε τον εξωραϊσμό, αλλά την ανατροπή της βάρβαρης κυρίαρχης πολιτικής, την ανατροπή των συσχετισμών στις τοπικές κοινωνίες και την ανατροπή του σημερινού αυτοδιοικητικού χάρτη της χώρας.

Καλούμε σε συστράτευση το λαό της Κέρκυρας και των Ιονίων, σε ένα προσκλητήριο μάχης που αφορά όλους: πολίτες, κινήματα, φορείς, συλλογικότητες. Το προσκλητήριο αυτό φυσικά δεν μπορεί να αφορά ούτε φθαρμένα κόμματα, ούτε αναξιόπιστα πρόσωπα, ούτε μνημονιακού τύπου πολιτικές. Είναι προσκλητήριο μάχης ώστε στις Περιφερειακές εκλογές του Ιουνίου να νικήσει ο λαός, να νικήσουν οι δυνάμεις που αντιστέκονται στο σημερινό μονόδρομο της καταστροφής.

Θα δώσουμε τη μάχη να ανατρέψουμε συσχετισμούς, προγνωστικά και σενάρια υποδούλωσης και να νικήσουμε. Να διαμορφώσουμε ένα μεγάλο συμπαραταγμένο κίνημα ελευθερίας, δημοκρατίας και αντίστασης στην Περιφέρεια Ιονίων, που θα σαρώσει το παλιό, φθαρμένο δικομματικό σύστημα, θα αντιτάξει στην ιδιοτέλεια, στο ψέμα, στους εκβιασμούς, στους παραγοντισμούς, μια άλλη λογική, μια άλλη ηθική, μια άλλη αισθητική για την τοπική αυτοδιοίκηση και τη δημοκρατία, που αγκαλιάζει και υπολογίζει όλους τους πολίτες και τον καθένα ξεχωριστά.

Η υποψηφιότητα του συντρόφου Θόδωρου Γαλιατσάτου είναι μια υποψηφιότητα που συγκεράζει τα πολιτικά χαρακτηριστικά της ριζοσπαστικής αριστεράς με τα αυτοδιοικητικά χαρακτηριστικά μιας άλλης πορείας για την Περιφέρεια Ιονίων.
  • Για την ανατροπή και στα Ιόνια.
  • Για την ανάπτυξη και τη συνοχή της Περιφέρειας Ιονίων που απειλείται από τις μνημονιακές πολιτικές και την αδιαφορία της κεντρικής κυβέρνησης.
  • Για μια αυτοδιοίκηση δίπλα στον πολίτη, αρωγό στις ανάγκες της δοκιμαζόμενης κοινωνίας, συμπαραστάτη στους κοινωνικούς αγώνες.
  • Για «ΑΝΑΣΑ» στην Περιφέρειά μας και στους πολίτες των Ιονίων.
Προχωράμε στη συγκρότηση ενός ψηφοδελτίου μάχης, αγώνα, νίκης και ανανέωσης. Ψηφοδελτίου που δεν θα έχει σκοπό μόνο να νικήσει, αλλά να κινητοποιήσει, να βάλει στη πρώτη γραμμή το πιο δυναμικό, το πιο ριζοσπαστικό δυναμικό της τοπικής μας κοινωνίας.

Η νίκη του ψηφοδελτίου με επικεφαλής υποψήφιο Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων τον σύντροφο Θόδωρο Γαλιατσάτο θα είναι ιστορική, θα είναι καταλυτική, θα είναι νίκη του λαού μας, νίκη της αριστεράς, νίκη της δημοκρατίας.

Η ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Ποιος είναι ο Θόδωρος Γαλιατσάτος

Ο Θόδωρος Γαλιατσάτος γεννήθηκε το 1956 στα Σβορωνάτα της Λειβαθούς Κεφαλονιάς.

Σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός στην Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου των Πατρών.


Εργάζεται σαν ελεύθερος επαγγελματίας και μελετητής Μηχανικός με έδρα το Αργοστόλι.


Έχει δύο παιδιά, τον Αποστόλη και την Αναστασία.


1976                 Συνδικαλιστική δραστηριότητα στα πλαίσια του φοιτητικού κινήματος.
1977                 Μέλος της ΚΝΕ και του ΚΚΕ.
1982                 Γραμματέας της ΝΕ Κεφαλονιάς-Ιθάκης του ΚΚΕ.
1982-1986         Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Αργοστολίου.
1986-1990         Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Αργοστολίου.
1992                 Γραμματέας της ΝΕ Κεφαλονιάς-Ιθάκης του
                        Συνασπισμού της Αριστεράς και της Προόδου.
1992-1993         Μέλος της ΚΠΕ του ΣΥΝ.
1990-1994         Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Αργοστολίου.
1991-1992         Πρόεδρος Αναπτυξιακού Συνδέσμου Γ.Ε. Κραναίας.
1988-1992         Νομαρχιακός Σύμβουλος ως Εκπρόσωπος του Τ.Ε.Ε.
1994-1998         Νομαρχιακός Σύμβουλος και Αντινομάρχης στην Πρώτη Αιρετή
                        Nομαρχιακή Αυτοδιοίκηση.
1998-2002         Νομαρχιακός Σύμβουλος.
2002-2006         Νομαρχιακός Σύμβουλος και Επικεφαλής της
                        Ελάσσονος Αντιπολίτευσης στο Νομαρχιακό Συμβούλιο.
2006 -2010        Νομαρχιακός σύμβουλος και Αντινομάρχης.
2011                 Συντονιστής ΝΕ Κεφαλονιάς-Ιθάκης του ΣΥΡΙΖΑ.
2011                 Μέλος της Γραμματείας του Τμήματος Αυτοδιοίκησης ΣΥΡΙΖΑ.
2011                 Περιφερειακός Σύμβουλος Ιονίων Νήσων.

Επίσης, διετέλεσε μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής του Τ.Ε.Ε, μέλος της διοίκησης του ΚΕΚ της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, Πρόεδρος του Δ.Σ. του Κέντρου Πρόληψης Ουσιών «Απόπλους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου