Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Επίσκεψη αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας στις Κλειστές Φυλακές

Επίσκεψη αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας στις Κλειστές Φυλακές

Κέρκυρα, 13/02/2014

Επίσκεψη στις Φυλακές Κέρκυρας και συνάντηση με τη Δ\νση των φυλακών πραγματοποίησε την Δευτέρα 10/2/14 κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας, αποτελούμενο από τον Συντονιστή της Ν.Ε. Κώστα Νικολούζο, την υπεύθυνη της Επιτροπής Δικαιωμάτων της Ν.Ε. Ελένη Ανδριοπούλου, το μέλος της Ν.Ε. Σάκη Τσούκα και τον Χρήστο Ριγανά, μέλος της Επιτροπής Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας.

Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας ενημερώθηκε από τον Δ/ντή των φυλακών κο Β. Θώμο για τα προβλήματα της φυλακής, τα οποία εντοπίζονται κυρίως στον υπερπληθυσμό των φυλακών (σήμερα 60 περίπου κρατούμενοι κοιμούνται στο πάτωμα!), την έλλειψη επαρκούς ιατρικής φροντίδας και μόνιμης κοινωνικής λειτουργού, καθώς και την χρηματοδότηση με το σταγονόμετρο, για την σωστή, ασφαλή και σύμφωνη με τα διεθνή πρότυπα λειτουργία της φυλακής.

Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ συζήτησε την σχεδιαζόμενη λειτουργία Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας μέσα στο πλαίσιο της κράτησης, τη δυνατότητα λειτουργίας φούρνου, ζητήματα κρατουμένων, καθώς και την γενικότερη αντίληψη που διέπει τον χώρο της ριζοσπαστικής αριστεράς για μια κοινωνία με λιγότερες φυλακές οι οποίες θα παράγουν και θα προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο, αλλά και που θα δίνουν πραγματικές ευκαιρίες στους κρατούμενους σε εκπαίδευση, επαγγελματικό προσανατολισμό και ουσιαστική επανένταξη στην κοινωνία.

Το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου