Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

Αόριστες και ανεπαρκείς οι εξαγγελίες του κ. Ανδριανού για το ΕΑΚ Κέρκυρας.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
του βουλευτή Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Σαμοΐλη
Αόριστες και ανεπαρκείς οι εξαγγελίες του κ. Ανδριανού για το ΕΑΚ Κέρκυρας.
Να ξεκαθαρίσει τη θέση του ο κ. υφυπουργός σχετικά με το ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησης του ΕΑΚΚ

Κέρκυρα, 25/01/2014

Η επίσκεψη του Υφυπουργού Αθλητισμού κ. Γ. Ανδριανού στην Κέρκυρα, αν και επικεντρώθηκε στα προβλήματα του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Κέρκυρας (ΕΑΚΚ), τίποτε καινούργιο και ουσιαστικό δεν προσέφερε.

Οι υποσχέσεις του υφυπουργού αρκέστηκαν στην επανάληψη των ήδη γνωστών εξαγγελιών του, που περιορίζονται στα “ψίχουλα” ενός κονδυλίου μόλις 600.000 ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του 2014 για την επισκευή των κερκίδων του ΕΑΚΚ, στην επικείμενη έκδοση άδειας πυρασφάλειας και στην υπογραφή του Τεχνικού Δελτίου για την Ενεργειακή Αναβάθμιση του Κέντρου.

Από υποσχέσεις, όμως, η Κέρκυρα έχει χορτάσει! Η αναγκαιότητα άμεσης επίλυσης των προβλημάτων και συνολικά όλων των εκκρεμοτήτων του ΕΑΚΚ (στατική ανεπάρκεια, πυρασφάλεια, επισκευή της οροφής του κλειστού γηπέδου μπάσκετ, συντήρηση του χλοοτάπητα του γηπέδου κοκ) είναι μεγάλη. Αντ’ αυτού, οι υποσχέσεις του κ. Ανδριανού αναφέρονται σε παρεμβάσεις που ΘΑ γίνουν και οι οποίες μόνο “μπαλώματα” συνιστούν.

Για το ζήτημα του προσωπικού και της υποστελέχωσης των εγκαταστάσεων του ΕΑΚΚ, επίσης δεν υπήρξε καμία ουσιαστική δέσμευση του υφυπουργού, γεγονός που επιβεβαιώνει την εκτίμηση ότι η επίσκεψή του στην Κέρκυρα έγινε για το θεαθήναι. Εξ ου και οι αποπροσανατολιστικές δηλώσεις του περί «προοπτικών περαιτέρω ανάπτυξης του αθλητικού τουρισμού», που απλώς επιχειρούν να… χρυσώσουν το χάπι μπροστά στην απαίτηση των χιλιάδων χρηστών του ΕΑΚΚ να απολαμβάνουν την ασφαλή πρόσβαση και άθλησή τους στις εγκαταστάσεις του Κέντρου.

Είναι πλέον ολοφάνερο ότι το ΕΑΚΚ -η σημαντικότερη και απ’ τις ελάχιστες εναπομείνασες δημόσιες αθλητικές εγκαταστάσεις μαζικού αθλητισμού στην Κέρκυρα- έχει αφεθεί στην τύχη του, με ευθύνη της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Η έλλειψη στρατηγικής για την ανάπτυξη του αθλητικού ιδεώδους και για την ενίσχυση του μαζικού αθλητισμού, καθώς και η προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζονται περιπτώσεις όπως του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου της Κέρκυρας, καταδεικνύουν την ανικανότητα των σημερινών διοικούντων.

Ο βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Σαμοΐλης, με ερώτησή του από 25/9/2013, είχε επισημάνει ότι η προκλητική αδιαφορία του κράτους για το ΕΑΚ Κέρκυρας απειλεί τον αθλητισμό του νησιού και επιβεβαιώνει τις υποψίες των αθλητών, των κατοίκων, των φορέων και των εργαζομένων στο ΕΑΚΚ ότι, πίσω από το πρόβλημα υποχρηματοδότησής του και το καθεστώς τεχνητής υποβάθμισής του, υποβόσκει μια έντεχνη διολίσθηση προς την ιδιωτικοποίησή του. Ο κ. υφυπουργός οφείλει να ξεκαθαρίσει τη θέση του και να αποκλείσει ευθέως το ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησης του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου της Κέρκυρας, εξέλιξη η οποία θα μας βρει σθεναρά αντίθετους.

Στέφανος Σαμοΐλης
Βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου