Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

Επίσκεψη Στέφανου Σαμοΐλη στις Εργατικές Κατοικίες Αγίου Ιωάννη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
του βουλευτή Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Σαμοΐλη

Επίσκεψη Στέφανου Σαμοΐλη στις Εργατικές Κατοικίες Αγίου Ιωάννη

Κέρκυρα, 13/01/2014

Το εργοτάξιο των Εργατικών Κατοικιών Αγίου Ιωάννη επισκέφθηκε το Σάββατο 10/1/2014 ο βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Σαμοΐλης, προκειμένου να συζητήσει με τον εργοταξιάρχη κ. Γ. Σίμο για την πορεία του έργου.

Συνοδευόμενος από αντιπροσωπεία του Συλλόγου Οικιστών, ο Στέφανος Σαμοΐλης παρατήρησε την κατάσταση στην οποία βρίσκονται σήμερα οι νέες Εργατικές Κατοικίες, ενώ δεν άφησε ασχολίαστο το γεγονός ότι οι εργασίες δεν εξελίσσονται με τους απαιτούμενους εντατικούς ρυθμούς.

Να σημειωθεί ότι το εργοτάξιο εκτείνεται σε οικόπεδο 90 στρεμμάτων και περιλαμβάνει 176 κατοικίες, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, καθώς και χώρο για μελλοντική κατασκευή σχολείου, εκκλησίας και γηπέδων.

Οι εργασίες, προς το παρόν, δεν προχωρούν στο εργοτάξιο, όμως ο εργοταξιάρχης διαβεβαίωσε ότι από την προσεχή Δευτέρα 13/1 ότι τα συνεργεία θα βρίσκονται και πάλι σε πλήρη ανάπτυξη.

Το εγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα προβλέπει ολοκλήρωση του έργου τον Απρίλη του 2014,  το οποίο είναι βεβαίως αδύνατο να τηρηθεί, επομένως θα απαιτηθεί νέα παράταση.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύτηκε ότι, το αμέσως επόμενο διάστημα, θα έρθει ξανά σε επαφή με τις Τεχνικές Υπηρεσίες του ΟΑΕΔ προκειμένου να πιέσει με όποιες δυνάμεις διαθέτει για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκύπτουν.

Το σοβαρότερο εμπόδιο φαίνεται πως είναι η χρηματοδότηση σύνδεσης του δικτύου αποχέτευσης με το βιολογικό σταθμό των Σιναράδων, καθώς τα χρήματα που προβλέπονταν για τον παλιό βιολογικό δεν μπορούν να μεταφερθούν στη νέα εργολαβία. Αυτό σημαίνει ότι, είτε θα υπάρξει συμπληρωματική σύμβαση, είτε νέα εργολαβία.

Ο Στέφανος Σαμοΐλης διαβεβαίωσε τις 176 φτωχές λαϊκές οικογένειες – δικαιούχους των Εργατικών Κατοικιών στον Άγιο Ιωάννη, οι οποίες όλα αυτά τα χρόνια ταλαιπωρούνται από την καθυστέρηση παράδοσης του έργου, ότι στέκεται στο πλευρό τους και θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για τη γρηγορότερη δυνατή εγκατάστασή τους στα σπίτια τους.

Στέφανος Σαμοΐλης
Βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου