Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

Επίσκεψη Στέφανου Σαμοΐλη στην Περιφέρεια Pouglia της Ιταλίας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
του βουλευτή Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Σαμοΐλη
Επίσκεψη Στέφανου Σαμοΐλη στην Περιφέρεια Pouglia της Ιταλίας

Κέρκυρα, 20/12/2013

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας Στέφανος Σαμοΐλης, πραγματοποίησε τριήμερη επίσκεψη στην Περιφέρεια της Pouglia της Ιταλίας, προσκεκλημένος, ως ομιλητής, στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο θέατρο Traetta του Bitondo για τον Giulietto Chiesa και το μέλλον της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης στην Ευρώπη.

Στα πλαίσια της επίσκεψής του, ο Στέφανος Σαμοΐλης είχε συναντήσεις με Δημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους διαφόρων πόλεων, με ναυτιλιακούς και  εμπορικούς φορείς και με βουλευτές της Ιταλικής αριστεράς.

Στόχος των συναντήσεων, ήταν η διερεύνηση των προϋποθέσεων συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και της Περιφέρειας της Pouglia. Πεδίο των συζητήσεων, ήταν αφενός η ακτοπλοϊκή σύνδεση για την τουριστική αναβάθμιση της Κέρκυρας και του Ιονίου, αφετέρου η εμπορική συνεργασία των δυο Περιφερειών, στη βάση πάντα ότι η Κέρκυρα -λόγω της ιδιαίτερης γεωγραφικής της θέσης- μπορεί να αποτελέσει εμπορικό κόμβο των προϊόντων του πρωτογενή και δευτερογενή τομέα της ελληνικής παραγωγής, προς την Ιταλία.

Προς τούτο, έγινε από πλευράς του βουλευτή Κέρκυρας, καταγραφή των σημαντικότερων δεδομένων της κυρίαρχης αγοράς στον ακτοπλοϊκό κλάδο, κυρίως όμως έγινε, καταγραφή των παραγωγικών μονάδων της ευρύτερης περιοχής της Pouglia.

Ο κύκλος των συζητήσεων, οριοθετήθηκε εξ' αρχής από τέσσερις κύριες προϋποθέσεις, που αποτελούν και βασικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ σε αυτά τα ζητήματα.
  • Η πρώτη είναι η ελαχιστοποίηση του βαθμού εξάρτησης από τους μονοπωλιακούς μηχανισμούς της Ε.Ε., κάνοντας όμως παράλληλη χρήση των διεθνών συνθηκών εμπορίου.
  • Η δεύτερη είναι η μη εμπλοκή των off shore εταιριών.
  • Η τρίτη είναι η χρήση των υπαρχόντων συνεταιριστικών τραπεζικών σχημάτων, που θα εξασφαλίσουν δικαιότερους και αποδοτικότερους όρους διάθεσης των κεφαλαίων τους.
  • Η τέταρτη είναι η προτεραιότητα της συνεργασίας μεταξύ των αγροτικών συνεταιρισμών των δυο χωρών, με στόχο την ουσιαστική αναβάθμισή τους.
Στόχος του βουλευτή της Κέρκυρας, ήταν να παγιωθεί μια μόνιμη συνεργασία με τους κατάλληλους φορείς, που πολύ σύντομα θα αποτελέσουν τους πολιτικούς και οικονομικούς σύμμαχους της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Η επόμενη συνάντηση -διευρυμένη από συνεργάτες ειδικούς στους τομείς του τουρισμού, της ναυτιλίας, του εμπορίου και του τραπεζικού συστήματος- ορίστηκε για τις αρχές του Φεβρουαρίου του 2014.

Στέφανος Σαμοΐλης
Βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ

1 σχόλιο:

  1. Γεια σε όλους, είμαι Joyce Ocar με το όνομα και είμαι από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.. Γράφω αυτή την επιστολή, διότι είμαι πραγματικά ευγνώμων για ό, τι ο κ. John Leo έκανε για μένα και την οικογένειά μου, όταν σκέφτηκα ότι δεν υπήρχε ελπίδα ήρθε και να κάνει έναν τρόπο για μένα και την οικογένειά μου, δανείζοντας μας δάνειο, με πολύ χαμηλό επιτόκιο 2%. Ποτέ δεν σκέφτηκα ότι εξακολουθούν να υπάρχουν ο Θεός έστειλε και γνήσια δανειστές δανείου στο διαδίκτυο, αλλά για να μου μεγαλύτερη έκπληξη πήρα το δάνειό μου χωρίς σπατάλη πολύ χρόνο, ώστε αν είστε εκεί έξω ψάχνει για ένα δάνειο οποιουδήποτε ποσού θα ήθελα να σας συστήσει στον κ. John Leo τη διαχείριση direc Tor της εταιρείας John Leo δάνειο γιατί είναι ένας Θεός έστειλε ο άνθρωπος που μπορεί να αλλάξει τη ζωή σας για πάντα.... Έτσι, αν θέλετε πραγματικά να κάνει μια καλύτερη ζωή χωρίς καμία έλλειψη Ταμείο.... Θα σας συμβούλευα να επικοινωνήσετε μαζί του μέσω αυτού του e-mail παρακάτω johnleoloancompany@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή