Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ της 1ης Νομαρχιακής Συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ
της 1ης Νομαρχιακής Συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας
 
Πολιτικό περιβάλλον

Βιώνουμε σήμερα τον κοινωνικό κανιβαλισμό της παγκόσμιας κρίσης του καπιταλισμού και της «κοινωνίας της αγοράς», που γιγαντώνει τις κοινωνικές ανισότητες, στραγγαλίζει τα δημοκρατικά δικαιώματα, επιδεινώνει την περιβαλλοντική υποβάθμιση, καταστρέφει τους φυσικούς πόρους.

Τέταρτη  χρονιά ύφεσης και η διάλυση των εργασιακών σχέσεων, η τεράστια αύξηση των ανέργων, η φτωχοποίηση μεγάλων στρωμάτων διαλύουν την κοινωνική συνοχή στο βωμό του κέρδους.

Αυτοί που οικοδόμησαν ένα στρεβλό, αντιαναπτυξιακό, πελατειακό και διεφθαρμένο, παραγωγικό και πολιτικό μοντέλο, άνοιξαν διάπλατα την πόρτα στο ΔΝΤ, την τρόικα και στην εφαρμογή των μνημονίων. ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, παρά την  εκλογική τους μείωση, συνεχίζουν να αμύνονται αποτελεσματικά και να κλιμακώνουν την επίθεσή τους στα λαϊκά στρώματα με το διαρκή  κίνδυνο ενός νέου μνημονίου. Βάζουν τις βάσεις για μονιμοποίηση του μνημονιακού μπλοκ  μέσα από «προγραμματικές συμφωνίες», ώστε να ισχυροποιήσουν τον κεντροδεξιό πόλο που θα τους κρατήσει στην εξουσία. Θα επιχειρήσουν να αξιοποιήσουν κεντροδεξιές αντιλήψεις που υπάρχουν στο χώρο της ΔΗΜΑΡ και συστηματικά θα συνεχίσουν να επιχειρούν να επαναφέρουν στο χώρο της ΝΔ τους ψηφοφόρους της Χ.Α.

Διαλύουν τις όποιες κατακτήσεις της ήδη αφυδατωμένης κοινοβουλευτικής δημοκρατίας και καταπατούν το Σύνταγμα. Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και αντιλαϊκοί νόμοι βάζουν τη σφραγίδα μιας πολιτικής ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας και διάλυσης των εργασιακών κατακτήσεων. Την κυριαρχία του αστικού μπλοκ στηρίζει με νύχια και με δόντια το «τρίγωνο» κυβέρνησης – τραπεζών – συστημικών ΜΜΕ.

Η βία, η καταστολή και οι επιστρατεύσεις έγιναν το μόνιμο εργαλείο για να αποτραπούν οι λαϊκές αντιστάσεις και κινητοποιήσεις. Το ιδεολόγημα της βίας των δύο άκρων, που πιστά αναπαράγουν με κάθε τρόπο τα κρατικοδίαιτα ΜΜΕ, έγινε το εργαλείο για να ανασχέσουν  το κύμα λαϊκής οργής. Δυστυχώς, οι ηγεσίες του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος ακόμα μια φορά επιχειρούν, και το καταφέρνουν πολλές φορές, να βάλουν φρένο στις όποιες απόπειρες οργανωμένης αντίστασης.

Μέσα από τη θεωρία του «συνταγματικού τόξου» επιχειρούν να κρύψουν τα κοινωνικά και πολιτικά αίτια που επιτρέπουν στο νεοναζισμό να «σηκώνει κεφάλι» με την απροκάλυπτα εγκληματική δράση του. Για την Αριστερά είναι θεμελιώδες αξίωμα, ότι η προοπτική μιας νέας σταθερότητας, ομαλότητας και δημοκρατικών εξελίξεων, προϋποθέτει μια Ελλάδα απαλλαγμένη από την Τρόικα, τα μνημόνια και τα συμφέροντα του διεθνούς και εγχώριου καπιταλισμού. Μόνο έτσι η Ελλάδα θα πορευτεί σε προοδευτικούς και σοσιαλιστικούς δρόμους.

Η κατάσταση στην Κέρκυρα

Η Κέρκυρα βιώνει την κρίση της μνημονιακής πολιτικής σ’ όλη της την έκταση.

Ενώ φαινομενικά παρατηρείται μια σχετική αύξηση του εισερχόμενου τουρισμού, που αποτελεί και τον κύριο τομέα απασχόλησης, ουσιαστικά ακολουθεί τη γενική πορεία μείωσης του ΑΕΠ.

Το κύριο ρεύμα του τουρισμού διοχετεύεται στα ξενοδοχεία με τη γνωστή μέθοδο του all inclusive που έχει σαν αποτέλεσμα το μεγαλύτερο κομμάτι των αμοιβών να παραμένει εκτός χώρας στα χέρια των μεγάλων διακινητών του τουρισμού, από την άλλη μείωση των εισπράξεων και λόγω εκβιασμένων μειώσεων τιμών από τις ντόπιες επιχειρήσεις, αλλά και παραπέρα μείωση του τζίρου των επιχειρήσεων που κλασσικά επιβιώνανε από τη διάχυση των τουριστών στην ευρύτερη περιοχή γύρω από τις ξενοδοχειακές μονάδες.

Ένας κύκλος που τροφοδοτεί παραπέρα τη διαδικασία της ύφεσης, οδηγεί τις μικρές επιχειρήσεις στο κλείσιμο, αυξάνει τη στρατιά των ανέργων μειώνει την κατανάλωση κοκ.

Την ίδια στιγμή παρατηρούμε διείσδυση μεγάλου ξένου κεφαλαίου, αλλά και παραπέρα εκδήλωση ενδιαφέροντος για αγορές και επενδύσεις ξένου κεφαλαίου στην Κέρκυρα. Αναφερόμαστε σε Αραβικά, Ρωσικά και άλλα που δεν έχουν πέσει στην αντίληψή μας.

Η μνημονιακή κυβέρνηση είναι πρόθυμη να ξεπουλήσει ότι πολυτιμότερο έχει ο τόπος. Αναφερόμαστε σε μοναδικού κάλους και αξίας κομμάτια του φυσικού κεφαλαίου όπως ο Ισσος , ο Ερημίτης όπως και τις βασικές στρατηγικής σημασίας υποδομές για τη λειτουργία και την ανάπτυξη του τόπου, Λιμάνι Κεντρικό και πιθανόν όλα τα μικρά λιμάνια και καταφύγια, όπως και το Αεροδρόμιο.

Στον τομέα της εργασίας εκτός από την μεγάλη κατάρα της ανεργίας, παρατηρούμε την πλήρη καταβαράθρωση των εργασιακών σχέσεων, την άρνηση καταβολής δεδουλευμένων, την καταπίεση, την κατάργηση του επιδόματος ανεργίας, την επέκταση της μαύρης ανασφάλιστης εργασίας, την παραπέρα εξαθλίωση των λαϊκών στρωμάτων.

Στην Υγεία βιώνουμε την πλήρη απαξίωση του συστήματος υγείας, την τεράστια υποβάθμιση της λειτουργίας του Νομαρχιακού Νοσοκομείου και των Κέντρων υγείας του νησιού, την παραπέρα υποβάθμιση των υπηρεσιών του ΕΟΠΥΥ και τις λοιπές παροχές.

Στην παιδεία όλες οι αλλαγές στοχεύουν στην παραπέρα υποβάθμιση την παραπέρα ενίσχυση του ταξικού χαρακτήρα της εκπαίδευσης και την παραπέρα απαξίωση του ρόλου των λειτουργών της εκπαίδευσης.

Οι γενικές υποδομές απαξιώνονται καθημερινά. Βασικές λειτουργίες της πόλης με την γενική έννοια καταρρέουν. Η συντήρηση του οδικού δικτύου ανύπαρκτη, η ύδρευση  καταρρέει, η λειτουργία των βιολογικών υποτυπώδης, η διαχείριση των αποβλήτων ανεπαρκής και καταστροφική.

Η λειτουργία του Δήμου χαώδης και προβληματική, οι κοινωνικές υπηρεσίες προς τον πολίτη ανύπαρκτες.

Ο πολιτισμός συντηρείται στον όποιο βαθμό από τις ακούραστες προσπάθειες ατόμων και συλλογικοτήτων χωρίς την ενίσχυση της πολιτείας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας

Παρά την εκλογική μας εκτίναξη στο 34,5% στην Κέρκυρα, και το 27% πανελλαδικά, δεν έχουμε καταφέρει να διαμορφώσουμε στην Κέρκυρα εκείνους τους δεσμούς, την παρέμβαση και την εμπιστοσύνη με την κοινωνία και τα οργανωμένα τμήματά της ώστε να τους πείσουμε για την ανάγκη ανατροπής της κυβέρνησης από ένα μεγάλο ενωτικό εργατικό-λαϊκό κίνημα και κίνημα νεολαίας.

Οι αδυναμίες μας πολλές αλλά οι υποχρεώσεις μας στην κοινωνία ακόμα περισσότερες. Η διαμόρφωση ενός πλατιού κοινωνικού μετώπου  των εργαζομένων, της αγροτιάς, των μικρομεσαίων, της διανόησης, των δυνάμεων του πολιτισμού θα πρέπει να είναι η μεγάλη πρόκληση για την Οργάνωση της Κέρκυρας και τη νέα ΝΕ που θα εκλεγεί. Ενός μετώπου που θα συντελέσει στην υπεράσπιση των πολιτών, που θα οδηγήσει στην ανατροπή της κυβέρνησης.

Για να το πετύχουμε, ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΑΜΕΣΑ:
  1. Να δυναμώσουμε τη λειτουργία και την αποτελεσματικότητα του κόμματος.
  2. Να ενισχύσουμε την παρουσία και παρέμβασή μας στα συνδικάτα και τα κινήματα.
  3. Να κάνουμε πιο ουσιαστική και καθημερινή την παρέμβασή μας στην αυτοδιοίκηση.
  4. Να οικοδομήσουμε, επιτέλους, ένα κίνημα νεολαίας που θα μπει μπροστά για τη λαϊκή ανατροπή.
  5. Να πάρουμε πρωτοβουλίες για την συγκρότηση μορφών αντίστασης, αυτοοργάνωσης και αλληλεγγύης.
  6. Να εμβαθύνουμε τη μελέτη της τοπικής πραγματικότητας με επιστημονική μεθοδολογία, στηριγμένοι στη δουλειά που ήδη έχει γίνει για το αναπτυξιακό, και επικέντρωση στην αξιοποίησή του από την αυτοδιοίκηση και την κυβέρνηση της Αριστεράς.
  7. Προσπάθεια ριζοσπαστικοποίησης των κοινωνικών στρωμάτων και ενεργοποίησής τους που να περνά ανάμεσα στα άλλα από την εμπέδωση της εμπιστοσύνης τους στον αριστερό χαρακτήρα του κόμματός μας.
Για την παρέμβαση στα σωματεία και τα κινήματα

Παρά την αποδοχή που βρίσκουν οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ στους εργαζόμενους και την κοινωνία, μικρή παραμένει η συμμετοχή των μελών μας στα σωματεία και ακόμα περισσότερο στις διοικήσεις τους. Στόχος μας την επόμενη διετία θα πρέπει να είναι η ενεργοποίηση των μελών μας, η δημιουργία παρατάξεων στους χώρους δουλειάς και η εκλογή εκπροσώπων τους στις διοικήσεις στην κατεύθυνση ανάπτυξης ενός ριζοσπαστικού και αποτελεσματικού εργατικού  κινήματος.

Πρώτη και επείγουσα προτεραιότητα να κινηθούμε με πρωτοτυπία, πάθος, ευρηματικότητα και φαντασία για τη συγκρότηση ΛΑΪΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ προσπαθώντας να ενοποιήσουμε όλα τα υπάρχοντα κινήματα στο νησί στην κατεύθυνση της ανατροπής της κυβέρνησης.

Για τις Ευρωεκλογές

Η πολιτική μάχη των Ευρωεκλογών, θα διεξαχθεί μέσα σ’ ένα κλίμα ανάπτυξης των αγώνων των λαών της Ευρώπης εναντίον της  λιτότητας, της ύφεσης και των αντιδημοκρατικών εκτροπών. Στο επίκεντρο αυτών των αγώνων βρίσκονται οι χώρες του Νότου, και πρωτίστως η μνημονιακή Ελλάδα.

Η εκλογική αυτή αναμέτρηση θα είναι καθοριστική για την ανάδειξη της πρότασης της Ευρωπαϊκής Αριστεράς για μιαν άλλη αρχιτεκτονική στην Ευρωπαϊκή Ένωση, για τη διαμόρφωση ενός ενιαίου Ευρωπαϊκού δημόσιου δημοκρατικού και κοινωνικού  χώρου, ενάντια στην κυριαρχία του πιο ακραίου επιθετικού νεοφιλελευθερισμού, ενάντια στην κυριαρχία του χρηματιστικού και τραπεζικού κεφαλαίου, ενάντια στον κοινωνικό ανταγωνισμό που προωθούν οι ευρωπαϊκές συνθήκες.

Μεγάλο μας πλεονέκτημα είναι η υποψηφιότητα του Αλέξη Τσίπρα ως επικεφαλής όλων των ψηφοδελτίων του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς. Υποψηφιότητα που αναδεικνύει ένα πανευρωπαϊκό πλέον μέτωπο αγώνα ενάντια στα μνημόνια, την τρόικα και τις πολιτικές λιτότητας. Υποψηφιότητα που αναδεικνύει την προοπτική της Ευρωπαϊκής Αριστεράς ως δύναμης με προοπτική εξουσίας, ως δύναμη αλλαγής στην Ευρώπη. Υποψηφιότητα που καταρρίπτει τους μύθους του δήθεν «αντιευρωπαϊσμού» και του δήθεν «απομονωτισμού» της Αριστεράς.

Στη μάχη των Ευρωεκλογών η Ευρωπαϊκή Αριστερά προσέρχεται όχι μόνο με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ως επικεφαλής, αλλά και με το σύνθημα ο ΣΥΡΙΖΑ για «Αλλαγή στην Ευρώπη». Στη μάχη των Ευρωεκλογών ο ΣΥΡΙΖΑ προσέρχεται με την προοπτική μιας μεγάλης νίκης. Και εδώ, για την Κέρκυρα, στόχος μας δεν μπορεί να είναι άλλος παρά η ανάδειξή μας σε πρώτο κόμμα, με μεγάλη διαφορά.

Για τις αυτοδιοικητικές εκλογές

Οι αυτοδιοικητικές εκλογές του Μάη θα αποτελέσουν κορυφαία πολιτική μάχη, που εντάσσεται στον κεντρικό πολιτικό στόχο που θέτουμε, την ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής και κυβέρνησης. Δεν μπορούμε να καθυστερούμε άλλο.

Θα πρέπει να επιδιώκουμε διαρκώς συγκλίσεις και συνεργασίες με τοπικές κοινωνικές δυνάμεις, συλλογικότητες, κινήματα κ.λπ., με άξονα την απόρριψη των μνημονίων και του «Καλλικράτη» και την υπεράσπιση του κοινωνικού κράτους, των δημόσιων αγαθών και της δημοκρατίας. Με διακριτή ταυτότητα και διακριτό αυτοδιοικητικό λόγο, ως αυτοδιοικητική έκφραση της ριζοσπαστικής κινηματικής κοινωνικής και πολιτικής Αριστεράς.

Προχωρούμε στις αυτοδιοικητικές εκλογές με αυτοδιοικητικά σχήματα με αντιμνημονιακά, ριζοσπαστικά, δημοκρατικά, οικολογικά και αντιφασιστικά χαρακτηριστικά, με βάση τον αυτοδιοικητικό λόγο που επεξεργαστήκαμε και τις συλλογικές θέσεις που διαμορφώσαμε, με αιχμή την ανατροπή της πολιτικής των μνημονίων και του Καλλικράτη. Το πρόγραμμά μας θα αποτελέσει τον άξονα για πλατειά εκλογική συνεργασία, η οποία δεν μπορεί να αφορά ούτε φθαρμένα κόμματα, ούτε αναξιόπιστα πρόσωπα, ούτε μνημονιακού τύπου πολιτικές.

Στην διαμόρφωση ενός τέτοιου ευρύτερου αυτοδιοικητικού ρεύματος, η δημοτική μας παράταξη ‘‘ΕΜΠΡΟΣ’’ και η περιφερειακή μας παράταξη ‘‘ΑΝΑΣΑ’’ μπορούν και πρέπει να συμβάλουν στην πολύπλευρη κοινή προσπάθεια, με την παρουσία και τον ρόλο τους, με διαρκή επιδίωξη διεύρυνσης και συσπείρωσης ευρύτερων κοινωνικών στρωμάτων και πολιτών, στη μάχη για την ανατροπή του αυτοδιοικητικού τοπίου στην Κέρκυρα και τα Ιόνια.

Ο στόχος μας είναι ένας: η ανατροπή, η ΝΙΚΗ στις εκλογές του Μάη..

Η προοπτική μας

Το ιδρυτικό συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ και οι αποφάσεις του, αποτέλεσαν πολιτική τομή στην μέχρι σήμερα πορεία του κόμματος. Η μετατροπή της Αριστεράς που είχαμε δημιουργήσει, σε ενιαίο, δημοκρατικό, πολυτασικό κόμμα των μελών του, είναι σήμερα μια κρίσιμη προϋπόθεση για να οργανώσουμε την πάλη μας για την ανατροπή της κυβέρνησης των Σαμαρά-Βενιζέλου, των μνημονίων και της τρόικας, για να φέρουμε στην εξουσία την κυβέρνηση της αριστεράς.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, στις σημερινές συνθήκες, πρέπει να προσανατολίζεται στην ανακούφιση του κόσμου της εργασίας και στην ανάκτηση της ελπίδας του. Στην ενεργοποίηση των κοινωνικών στρωμάτων που πλήττονται από την κρίση και στη συμπόρευσή μαζί τους στους κοινωνικούς αγώνες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να επιτύχει τη στήριξή του από την κοινωνία στις δύσκολες μάχες που έχει εμπρός του, σήμερα αλλά και όταν αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας. Διαφορετικά θα αποτύχει. Οφείλει ειδικότερα στην Κέρκυρα, που έλαβε το πέμπτο μεγαλύτερο ποσοστό πανελλαδικά, 34%, να το διεκδικήσει ξανά και να το διευρύνει μπροστά στις Δημοτικές και Ευρωπαϊκές εκλογές.

Σημαντικοί παράγοντες εδώ, είναι το στίγμα που θα δώσουμε με τον αυτοδιοικητικό μας λόγο, είναι ο αγώνας για τη στήριξη των εργαζομένων, αλλά και το αναπτυξιακό μας πρόγραμμα, που δεν πρέπει να κινείται αποκλειστικά στο πλαίσιο της οικονομίας της αγοράς, ούτε εκείνης μιας σχεδιασμένης κρατικής οικονομίας. Αντίθετα πρέπει να υπάρξουν σοβαρά βήματα οικοδόμησης μιας κοινωνικής οικονομίας, με αυτοδιαχείριση και άμεση δημοκρατία στη λήψη των αποφάσεων. Αυτά, με την πάροδο του χρόνου, θα αυξάνουν, καταλαμβάνοντας έτσι ένα μεγαλύτερο μέρος του ΑΕΠ, αναζωογονώντας την εγχώρια παραγωγή και κτίζοντας την σοσιαλιστική προοπτική.

Η κοινωνική και ταξική προσέγγιση των ζητημάτων που αφορούν την κρίση, η υπαγωγή του πολιτικού μας σχεδίου στη σοσιαλιστική διέξοδο από την καπιταλιστική κρίση, η υπεράσπιση των μεταναστών και μεταναστριών, η αντιεθνικιστική, διεθνιστική και αντιμπεριαλιστική μας οπτική, η ανάδειξη του φεμινισμού και της οικολογίας ως βασικών στοιχείων της ταυτότητας μας, η αυτονομία των κοινωνικών κινημάτων, η συμμετοχή μας σε εναλλακτικά κινήματα υπεράσπισης δικαιωμάτων, του αντιαπαγορευτικού και του αντιμιλιταριστικού κινήματος, του κινήματος για τα δικαιώματα των κρατουμένων, της σεξουαλικής απελευθέρωσης και της καταπολέμησης της ομοφοβίας, των κοινωνικών και εθνοτικών-εθνικών μειονοτήτων, είναι το πλαίσιο μέσα στο οποίο πρέπει να λειτουργεί ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η αντίληψή μας πρέπει να είναι μια συνολική εναλλακτική πρόταση οργάνωσης της οικονομίας και της κοινωνίας, στον αντίποδα της καπιταλιστικής ανάπτυξης που θεωρεί ότι «το κέρδος είναι πάνω απ’ τον άνθρωπο και τη φύση». Μιας οικονομίας στην υπηρεσία των συλλογικών αναγκών της κοινωνίας αλλά και της προσωπικής ανάπτυξης του καθένα και της καθεμίας. Μιας οικονομίας της ελεύθερης και δημιουργικής εργασίας αλλά και του ελεύθερου χρόνου όλων, στη λογική της πάντα επίκαιρης μαρξικής ρήσης «από τον καθένα ανάλογα με τις δυνατότητές του, στον καθένα ανάλογα με τις ανάγκες του». Μιας ανάπτυξης που σέβεται τη φύση, το κοινό μας σπίτι, και τον πολιτισμό, τον πολύχρωμο πλούτο της ιστορίας.

Συνολικότερα η πολιτική μας πρέπει να είναι η επιμονή μας στο στρατηγικό προσανατολισμό του σοσιαλισμού με δημοκρατία, ως οράματος καθολικής απελευθέρωσης.

Ο  ΣΥΡΙΖΑ των μελών θα πετύχει, αν καταφέρει να συνδυάσει τη δημοκρατία, τη συλλογικότητα, τη συντροφική αλληλεγγύη, την αναβάθμιση της λειτουργίας στο εσωτερικό του, με τον κινηματικό-εξωστρεφή προσανατολισμό, την αποτελεσματικότητα στην πολιτική του παρέμβαση και δράση και την οργανωτική ανάπτυξη. Αν καταφέρει να αντικαταστήσει τη λογική της ανάθεσης με τη λογική της συμμετοχής.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, στην πορεία του, οφείλει να συμπεριλάβει στους κόλπους του, όλες εκείνες τις δυνάμεις τις ριζοσπαστικής αριστεράς, καθώς και δυνάμεις που προέρχονται από την αριστερή σοσιαλδημοκρατία έως την άκρα αριστερά, όχι όμως δυνάμεις και πρόσωπα φθαρμένα από τη συμμετοχή τους στη διακυβέρνηση της χώρας από το ΠΑ.ΣΟ.Κ. και τη Ν.Δ.

Η 1η Νομαρχιακή Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας, απετέλεσε ένα ακόμη βήμα ώστε η Οργάνωσή μας να αναβαθμίσει την παρέμβασή της, με νέα δυναμική, με αγωνιστικότητα και αποφασιστικότητα, με ισχυρούς δεσμούς με την κοινωνία και τα προβλήματα του νησιού. Με Οργανώσεις Μελών ενεργές και πρωτοπόρες στο χώρο τους. Με όλα τα εχέγγυα ώστε να κατοχυρώσουμε τη θέση μας ως η πρώτη και κυρίαρχη στο νησί μας πολιτική δύναμη, και να ανταποκριθούμε στα καθήκοντα που μας θέτει η εμπιστοσύνη της κερκυραϊκής κοινωνίας.

Για έναν ΣΥΡΙΖΑ ριζοσπαστικό, μαχητικό, πρωτοπόρο, που θα εκφράζει την ανάγκη της δημοκρατικής κοινωνικής ανατροπής, που θα είναι σε θέση να διεκδικήσει την κυβέρνηση και να στηρίξει τις λαϊκές ανάγκες.

Για έναν ΣΥΡΙΖΑ που θα επαναφέρει δυναμικά στο προσκήνιο την ανάγκη να γίνει πραγματικότητα σ’ αυτόν τον τόπο το όραμα γενεών αγωνιστών του λαϊκού κινήματος και των ανθρώπων του μόχθου για μια κοινωνία σοσιαλιστική, για μια κοινωνία που θα σέβεται τα ανθρώπινα αγαθά και αξίες, βάζοντας τον άνθρωπο πάνω απ’ τα κέρδη, σε μια χώρα ελεύθερη από δεσμά και εξαρτήσεις.

1 σχόλιο:

  1. Γεια σε όλους, είμαι Joyce Ocar με το όνομα και είμαι από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.. Γράφω αυτή την επιστολή, διότι είμαι πραγματικά ευγνώμων για ό, τι ο κ. John Leo έκανε για μένα και την οικογένειά μου, όταν σκέφτηκα ότι δεν υπήρχε ελπίδα ήρθε και να κάνει έναν τρόπο για μένα και την οικογένειά μου, δανείζοντας μας δάνειο, με πολύ χαμηλό επιτόκιο 2%. Ποτέ δεν σκέφτηκα ότι εξακολουθούν να υπάρχουν ο Θεός έστειλε και γνήσια δανειστές δανείου στο διαδίκτυο, αλλά για να μου μεγαλύτερη έκπληξη πήρα το δάνειό μου χωρίς σπατάλη πολύ χρόνο, ώστε αν είστε εκεί έξω ψάχνει για ένα δάνειο οποιουδήποτε ποσού θα ήθελα να σας συστήσει στον κ. John Leo τη διαχείριση direc Tor της εταιρείας John Leo δάνειο γιατί είναι ένας Θεός έστειλε ο άνθρωπος που μπορεί να αλλάξει τη ζωή σας για πάντα.... Έτσι, αν θέλετε πραγματικά να κάνει μια καλύτερη ζωή χωρίς καμία έλλειψη Ταμείο.... Θα σας συμβούλευα να επικοινωνήσετε μαζί του μέσω αυτού του e-mail παρακάτω johnleoloancompany@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή