Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

Δήλωση Γιάννη Φοντάνα, μέλους της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ.

Η πορεία προς την οικονομική καταστροφή και την αναξιοπρέπεια του λαού μας, η συρρίκνωση και η απαξίωση της Δημοκρατίας, πρέπει να σταματήσουν τώρα.
Δήλωση Γιάννη Φοντάνα, μέλους της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ

08/11/2013

Η νυχτερινή αστυνομική επιχείρηση στο Ραδιομέγαρο, αποτελεί μέγιστη θεσμική εκτροπή.

Η κυβέρνηση, στον αντιδημοκρατικό της κατήφορο, γίνεται ολοένα και πιο επικίνδυνη.

Πριν από 5 μήνες, έβαλε πραξικοπηματικά λουκέτο στην Ελληνική Ραδιοφωνία και Τηλεόραση. Προχθές, χάρισε στους ιδιοκτήτες τηλεοπτικών καναλιών τη δημόσια περιουσία των συχνοτήτων. Χθες, προσωπικά ο πρωθυπουργός και ο σιαμαίος αντιπρόεδρός του, αποφάσισαν την εισβολή αστυνομικών δυνάμεων στο κτίριο της ΕΡΤ.

Η κοινοβουλευτική δημοκρατία μετατρέπεται σε μιντιακή δημοκρατία. Εμποδίστηκαν δημοσιογράφοι, συνδικαλιστές, ακόμα και βουλευτές, να πλησιάσουν στο Ραδιομέγαρο.

Ισχυρίζονται, τα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης, ότι αποκατέστησαν δήθεν τη νομιμότητα. Παράνομοι δεν είναι οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ. Παράνομη είναι η κυβέρνηση. Παράνομη είναι η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για το κλείσιμο της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, η οποία ποτέ δεν ήρθε στη Βουλή για επικύρωση και, ως εκ τούτου, έχει εκπέσει, δεν υφίσταται. Παράνομη είναι η άρνηση της κυβέρνησης να συμμορφωθεί με την απορριπτική απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας.

Η μνημονιακές πολιτικές, τα αντιλαϊκά μέτρα, ο αντιδημοκρατικός κατήφορος, δεν μπορούν να συνεχιστούν άλλο. Η πορεία προς την οικονομική καταστροφή και την αναξιοπρέπεια του λαού μας πρέπει να σταματήσει και θα σταματήσει τώρα. Οφείλουμε, έχουμε χρέος να την σταματήσουμε. Η συρρίκνωση και η απαξίωση της Δημοκρατίας πρέπει να σταματήσει και θα σταματήσει τώρα. Έχουμε χρέος να την εμποδίσουμε.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε πρόταση δυσπιστίας προς την κυβέρνηση, για τις διαρκείς παραβιάσεις της δημοκρατικής νομιμότητας και τη δεινή οικονομική θέση στην οποία έχει περιέλθει η ελληνική κοινωνία εξαιτίας της βάρβαρης οικονομικής πολιτικής.

Η ευθύνη για την καταστροφική πορεία της χώρας, είναι βαριά και ιστορική. Κάθε μέρα που περνάει, αυτή η κυβέρνηση γίνεται όλο και πιο επικίνδυνη.
Πρέπει να φύγει τώρα.
Για να ανοίξει ο δρόμος για μια άλλη, αριστερή, φιλολαϊκή, κυβέρνηση.
Για να τεθεί τέλος στα μνημόνια και στα αντιλαϊκά μέτρα.
Για την υπεράσπιση των θεσμών και της δημοκρατίας.

Το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου