Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

Συνάντηση Στέφανου Σαμοΐλη με εποχικούς και πενταετείς πυροσβέστες.

Συνάντηση Στέφανου Σαμοΐλη με εποχικούς και πενταετείς πυροσβέστες.

Για τα προβλήματα που τους απασχολούν ενημέρωσαν το βουλευτή Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Σαμοΐλη εκπρόσωποι των εποχικών και 5ετούς θητείας πυροσβεστών, που τον επισκέφθηκαν στο γραφείο του, ζητώντας να συμβάλει με παρεμβάσεις του για την αντιμετώπισή τους.
 
Η αντιπροσωπεία της Ένωσης Εποχικών Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος του Νομού αναφέρθηκε στο καθεστώς εργασιακής ανασφάλειας που διέπει τον κλάδο. Στην ουσία, το Πυροσβεστικό Σώμα -μέσω του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης- αφήνει ακάλυπτη την συγκεκριμένη κατηγορία πυροσβεστών. Οι εποχικοί και πενταετούς θητείας πυροσβεστικοί υπάλληλοι, αντιμετωπίζονται περίπου ως ανειδίκευτοι εργάτες, χωρίς στοιχειώδεις παροχές.
 
Με δεδομένο ότι η παρουσία τους στο Πυροσβεστικό Σώμα είναι εντελώς απαραίτητη, προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι σχεδόν αποκλείστηκαν από τις έως τώρα προσλήψεις σε αυτό, ενώ εκατοντάδες από τους νεοπροσληφθέντες δεν διέθεταν καν τα τυπικά προσόντα που προέβλεπε ο διαγωνισμός, όπως κατήγγειλε η αντιπροσωπεία που συναντήθηκε με το Στέφανο Σαμοΐλη.
 
Ο βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύτηκε να διερευνήσει σε βάθος τη διαδικασία των προσλήψεων στο Πυροσβεστικό Σώμα, καθώς από τις καταγγελίες προκύπτει ότι δεν έγιναν με τον πλέον σύννομο τρόπο.
 
Να σημειωθεί, επίσης ότι, στα μέσα του περασμένου μήνα, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε τροπολογία για την επαναφορά χορήγησης του επιδόματος ανεργίας στους εποχικά εργαζόμενους και στους εποχικούς πυροσβέστες, για το διάστημα που δεν εργάζονται και είναι άνεργοι. Η χορήγηση του επιδόματος ανεργίας στους εποχικούς εργαζόμενους είχε διακοπεί με το μνημονιακό Ν.3986/2011 ά.39.
 
Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε αυτή την τροπολογία στο νομοσχέδιο «Ρυθμίσεις θεμάτων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και άλλες διατάξεις», θεωρώντας ότι η αντίστοιχη τροπολογία που έχει καταθέσει ο υπουργός Εργασίας στο ίδιο νομοσχέδιο δε λύνει ολοκληρωμένα το μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα που προκάλεσαν οι μνημονιακές κυβερνήσεις, καθώς προβλέπει επαναχορήγηση μόνο του μισού επιδόματος ανεργίας και με δυσκολότερες προϋποθέσεις.
 
Το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου