Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Εξελέγη η νέα Νομαρχιακή Επιτροπή Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ.

Εξελέγη η νέα Νομαρχιακή Επιτροπή Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ
Με ομόφωνη έγκριση πολιτικής απόφασης και ψηφισμάτων ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της 1ης Νομαρχιακής Συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας.
 
25/11/2013

Ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 24/11 οι διήμερες εργασίες της 1ης Νομαρχιακής Συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας, στην οποία έλαβαν μέρος 141 εκλεγμένοι αντιπρόσωποι από τις Οργανώσεις Μελών του νησιού.

Από την Συνδιάσκεψη εξελέγη η νέα 25μελής Νομαρχιακή Επιτροπή Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ, την οποία αποτελούν οι:
  1. Αγγουράκη Σπυριδούλα
  2. Ανδριοπούλου Ελένη
  3. Αρμενιάκος Σπύρος
  4. Βλαχόπουλος Σπύρος
  5. Βλάχος-Πολίτης Φώντας
  6. Γκούσης Κώστας
  7. Γκούσης Νίκος
  8. Καββαδίας Γιάννης
  9. Κρητικός Γιάννης
  10. Λουκανάρη Αγγελική
  11. Μακαντάνης Γιάννης
  12. Μιχαλάκη Μαίρη
  13. Μπόικος Σπύρος
  14. Νικολούζος Κώστας
  15. Ντούσικος Λάμπρος
  16. Παληκύρας Δημήτρης
  17. Πανδή Νικολέττα
  18. Πανδής Ανδρέας
  19. Παυλίδης Κώστας
  20. Ραιδεστινός Γιώργος
  21. Ρουμελιώτης Σωτήρης
  22. Στραβοράβδης Διονύσης
  23. Τόμπρος Τάσος
  24. Τσιρίδου Λιάνα
  25. Τσούκας Διονύσης
Η Συνδιάσκεψη ενέκρινε ομόφωνα πολιτική απόφαση, που θα δημοσιοποιηθεί τις αμέσως επόμενες ημέρες. Επίσης, τις επόμενες ημέρες πρόκειται να συνεδριάσει η νεοεκλεγείσα Νομαρχιακή Επιτροπή Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ, για τη συγκρότησή της σε σώμα.

Η Συνδιάσκεψη ενέκρινε επίσης ομόφωνα τα παρακάτω δύο ψηφίσματα:

ΨΗΦΙΣΜΑ
της 1ης Νομαρχιακής Συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας

Η 1η Νομαρχιακή Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας, ομόφωνα καταγγέλλει την πρωτοφανή επιχείρηση που στήθηκε σε βάρος της Οργάνωσής μας, μέσω αποστολής από πλαστογραφημένη ηλεκτρονική διεύθυνση στα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, επιλεκτικά, κειμένων που κατατέθηκαν στον εσωκομματικό μας διάλογο, με ένα μάλιστα εξ αυτών να παρουσιάζεται παραποιημένο.

Το ηλεκτρονικό έγκλημα εισβάλλει στη δημόσια ζωή του νησιού μας μ’ αυτόν τον τρόπο, σε μια προσπάθεια δημιουργίας εσωκομματικών προβλημάτων και τεχνητής έντασης στον ΣΥΡΙΖΑ της Κέρκυρας. Η επιχείρηση αυτή, απ’ όπου κι αν προέρχεται, θα πέσει στο κενό, καταδικασμένη από όλο το κόμμα μας αλλά και την τοπική κοινωνία.

Οι προσπάθειες αυτές έχουν στόχο να πλήξουν τον ΣΥΡΙΖΑ, να πλήξουν την προοπτική για μια κυβέρνηση με αριστερό προσανατολισμό και με πρόγραμμα εξυπηρέτησης των λαϊκών συμφερόντων και ανασυγκρότησης της χώρας.

Ο αγώνας για την ανατροπή της κυβέρνησης των μνημονίων και της καταστροφής της χώρας, δεν παρεμποδίζεται και δεν θα σταματήσει από τέτοιες προκλητικές ενέργειες.

Η συλλογική μας απάντηση θα είναι το δυνάμωμα των προσπαθειών μας, με ακόμα μεγαλύτερη αποφασιστικότητα, επαγρύπνηση, αλληλεγγύη και ενότητα, με αναβάθμιση της δημοκρατικής μας λειτουργίας, με τη συστράτευση και συσπείρωση των δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ, των δυνάμεων της Αριστεράς, της κερκυραϊκής κοινωνίας, για τη δημιουργία του μετώπου ανατροπής.
 
ΨΗΦΙΣΜΑ
της 1ης Νομαρχιακής Συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας

Η 1η Νομαρχιακή Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας, ομόφωνα καταδικάζει κάθε προσπάθεια ποινικοποίησης των συνδικαλιστικών αγώνων, και ιδιαίτερα στον τομέα της Υγείας.

Τα πρόσφατα φαινόμενα στοχοποίησης και τρομοκράτησης των εργαζομένων στο Νοσοκομείο Κέρκυρας, αποτελούν μέρος ενός γενικού μνημονιακού σχεδίου για την εκθεμελίωση της δημόσιας υγείας. Οι λειτουργοί της υγείας μετατρέπονται σε εξιλαστήρια θύματα στο βωμό των ιδιωτικοποιήσεων που με απόλυτο κυνισμό προωθεί ο υπουργός Υγείας και η κυβέρνηση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται –όπως ανέκαθεν έκανε- ότι θα υπερασπιστεί με όλες του τις δυνάμεις ένα Δημόσιο Σύστημα Υγείας και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, με πλήρεις δωρεάν παροχές σε όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες

Ο ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας θα σταθεί δίπλα στους διωκόμενους συνδικαλιστές και εργαζόμενους του Νοσοκομείου Κέρκυρας που στοχοποιούνται, συκοφαντούνται και απειλούνται με απολύσεις.

Το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου