Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

Η κυβέρνηση της καταστροφής, πρέπει να φύγει το ταχύτερο.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
του βουλευτή Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Σαμοΐλη

Στέφανος Σαμοΐλης: Η κυβέρνηση της καταστροφής, πρέπει να φύγει το ταχύτερο.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, μοναδική ελπίδα για το μέλλον.

Κέρκυρα, 13/11/2013

Σε δηλώσεις του στα τοπικά ΜΜΕ, ο βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Σαμοΐλης αναφέρθηκε στην τριήμερη συζήτηση που διεξήχθη στη Βουλή για την πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης. Ο Στέφανος Σαμοΐλης, ανέφερε:

Η πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ κατατέθηκε την καταλληλότερη στιγμή, αναταράσσοντας τα λιμνάζοντα νερά. Κι αυτό γιατί τα μέτρα πέφτουν σαν βροχή. Εσχάτως, επιχειρούν να άρουν την απαγόρευση των πλειστηριασμών, επιδρώντας καταλυτικά στο κορυφαίο ζήτημα της κατοικίας των Ελλήνων πολιτών.

Κατά τη συζήτηση που διεξήχθη στη Βουλή φάνηκε η πολιτική γύμνια της δικομματικής κυβέρνησης της καταστροφής, οι εκπρόσωποι της οποίας δεν απάντησαν επί της ουσίας σε κανένα από τα ουσιώδη ζητήματα που έθεσε η αξιωματική αντιπολίτευση. Αρκέστηκαν σε ειρωνικά σχόλια και επαναλάμβαναν τα περί “success story” το οποίο, όταν έχεις ύφεση, ανεργία, φτωχοποίηση, περικοπές του κρατικού προϋπολογισμού στην Παιδεία και στην Υγεία, προφανώς δεν υφίσταται.

Κατά την ψηφοφορία, τα μεσάνυχτα της Κυριακής, η κυβέρνηση είχε απώλειες (από τη βουλευτή κα. Τζάκρη, η οποία υπερψήφισε την πρόταση δυσπιστίας). Εκτιμώ ότι το επόμενο διάστημα, ενόψει του νέου φόρου ακινήτων, του φορολογικού και του Προϋπολογισμού της Βουλής για το 2014, η κυβέρνηση θα εμφανίσει μεγάλες απώλειες. Το βέβαιο είναι ότι δεν μπορεί πλέον να αυτοπροβάλλεται ως κυβέρνηση σταθερότητας.

Πρόκειται για κυβέρνηση μεγάλης αστάθειας, πολιτικής και κοινωνικής, και πρέπει να φύγει μια ώρα αρχύτερα. Τα ηνία της χώρας χρειάζεται να αναλάβει μια κυβέρνηση της αριστεράς, με πυρήνα το ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος θα εφαρμόσει το ολοκληρωμένο πρόγραμμά του σε όλους τους τομείς, προκειμένου να βγάλει τη χώρα από την κρίση και από τα μνημόνια, τα οποία είναι καταστροφικά για τους πολίτες.

Ασφαλώς, τα πράγματα δεν είναι καθόλου εύκολα, υποστηρίζουμε όμως ότι είμαστε η μοναδική ελπίδα για το μέλλον.

Το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου