Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

Απαράδεκτες πολιτικές διώξεις φοιτητών του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Απαράδεκτες πολιτικές διώξεις φοιτητών του Ιονίου Πανεπιστημίου.
Ν’ αποσυρθούν άμεσα οι κατηγορίες.

Κέρκυρα, 09/10/2013

Ο βουλευτής Στέφανος Σαμοΐλης, με αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας, είχε συνάντηση την Τρίτη 8/10/2013 με τον αντιπρύτανη του Ιονίου Πανεπιστημίου κ. Σ. Κάτσιο.

Με αφορμή τις απαράδεκτες πολιτικές διώξεις φοιτητών του Ιονίου Πανεπιστημίου, έπειτα από μήνυση του κ. Ι. Σαριδάκη, ο Στέφανος Σαμοΐλης, ζήτησε από την Πρυτανική Αρχή την άμεση διευθέτηση του ζητήματος και την απόσυρση των κατηγοριών.

Ο διάλογος και η αγαστή συνεργασία φοιτητών – καθηγητών – Πρυτανικής Αρχής, σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να αντικαθίσταται από εισαγγελικές διαδικασίες. Η τακτική αυτή, θεωρούμε ότι κινείται στα πλαίσια της κυβερνητικής πολιτικής για την ενίσχυση της “θεωρίας των δυο άκρων” και επιδιώκει τη στοχοποίηση των φοιτητών και την ποινικοποίηση των αγώνων στην κοινωνία.

Η στάση αυτή της Πρυτανείας, είναι άκρως επικίνδυνη και αποπροσανατολιστική, διότι, αφενός απενοχοποιούνται οι πραγματικοί οπαδοί της βίας και του φασισμού, αφετέρου καλύπτονται τα πραγματικά αίτια της σημερινής κρίσης στην Παιδεία, που δεν είναι άλλα από τα μνημόνια, τη χρόνια υποχρηματοδότηση, τις  απολύσεις των διοικητικών υπαλλήλων, τις συγχωνεύσεις – καταργήσεις των Τμημάτων και τη συνολική απαξίωση του εκπαιδευτικού συστήματος.

Το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου