Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013

Αναγκαία τα έργα καθαρισμού και βελτίωσης του αλιευτικού καταφύγιου Πεντατίου.

Περιοδεία κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ στο Πεντάτι.
Αναγκαία τα έργα καθαρισμού και βελτίωσης
του αλιευτικού καταφύγιου Πεντατίου.
 
06/10/2013
 
Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ, με τον βουλευτή Στέφανο Σαμοΐλη και τον Περιφερειακό Σύμβουλο, επικεφαλής της παράταξης ΑΝ.Α.Σ.Α, Θόδωρο Γαλιατσάτο, επισκέφθηκε την Κυριακή 6/10 το Πεντάτι, προκειμένου να ενημερωθεί για το πρόβλημα του λιμανιού της περιοχής.
 
Το λιμάνι (αλιευτικό καταφύγιο) του Πεντατίου είναι «ορφανό», χωρίς φορέα για να φροντίζει για τη συντήρησή του και την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκύπτουν. Έτσι έχει περιέλθει σε αχρηστία, λόγω προσχώσεων από άμμο και φύκια.
 
Το αλιευτικό καταφύγιο, έργο για το οποίο δαπανήθηκαν περί τις 600.000€, εξυπηρετεί τα αλιευτικά σκάφη σε ολόκληρη Δυτική Κέρκυρα, εφόσον είναι το μοναδικό λιμανάκι  στο οποίο μπορούν να καταφύγουν, σε ολόκληρη την περιοχή (μαζί με αυτό της Αλύπας στην Παλαιοκαστρίτσα το οποίο έχει επίσης προβλήματα στη λειτουργία του). Το αλιευτικό καταφύγιο του Πεντατίου είναι ζωτικής σημασίας για την οικονομία της περιοχής, που βασίζεται σε πολύ μεγάλο βαθμό στην αλιεία.
 
Το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ συνομίλησε με τους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι εξέφρασαν την απογοήτευσή τους, λέγοντας μάλιστα χαρακτηριστικά ότι πολλοί σκέπτονται να εγκαταλείψουν το χωριό, διότι δεν μπορούν να εξασκήσουν την κύρια απασχόλησή τους, που είναι η αλιεία. Οι κάτοικοι ζητάνε να γίνουν άμεσα εργασίες καθαρισμού του λιμανιού από την άμμο και τα φύκια, και έργο βελτίωσης-επέκτασης του κυματοθραύστη, ώστε να προστατεύεται αποτελεσματικά το αλιευτικό καταφύγιο από τις προσχώσεις. Μάλιστα, με μικρή σχετικά δαπάνη, η βελτίωση του λιμανιού θα μπορούσε να το αναβαθμίσει και να το καταστήσει λειτουργικό, όχι μόνο ως αλιευτικό καταφύγιο, αλλά και ως καταφύγιο ανάγκης και για μικρά τουριστικά σκάφη.
 
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και ο Περιφερειακός Σύμβουλος της ΑΝΑΣΑ δεσμεύτηκαν, αφού ζητήσουν στοιχεία από την Διαχειριστική Αρχή της ΠΙΝ που επέβλεψε την κατασκευή του έργου, να προβούν σε ενέργειες για την επίλυση του προβλήματος, με παρέμβασή τους προς το Υπουργείο Ναυτιλίας και προς την Περιφέρεια Ιονίων.
 
Το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου