Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Σταμάτησαν να εκπέμπουν οι εργαζόμενοι της ΕΡΑ Κέρκυρας.

Σταμάτησαν να εκπέμπουν οι εργαζόμενοι της ΕΡΑ Κέρκυρας.

08/10/2013

Επί 4 μήνες στις επάλξεις, οι εργαζόμενοι της ΕΡΑ Κέρκυρας προσπάθησαν να κρατήσουν ζωντανή της φωνή της Δημόσιας Ραδιοφωνίας. Παρήγαγαν δημοσιογραφικό έργο, κράτησαν ανοιχτές τις εγκαταστάσεις, φρόντιζαν τη δημόσια περιουσία, την περιουσία του ελληνικού λαού που είναι οι εγκαταστάσεις της ΕΡΑ. Κράτησαν ανοιχτά τα μικρόφωνα για την κοινωνία, τους κοινωνικούς φορείς, τους εργαζόμενους που κινητοποιούνται για τα δικαιώματα, τη δουλειά και τη ζωή τους, τους πολίτες που κινητοποιούνται για την αποτροπή του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας και του δημόσιου πλούτου του νησιού μας.
 
Πάνω απ’ όλα, οι εργαζόμενοι της ΕΡΑ Κέρκυρας έδωσαν αγώνα για τη δημοκρατία. Αντιστάθηκαν στην κυβερνητική επιχείρηση φίμωσης της δημόσιας τηλεόρασης και ραδιοφωνίας, στην επιχείρηση επιβολής μιας «ενημέρωσης» πλήρως κυβερνητικά ελεγχόμενης, στην επιχείρηση επιβολής της «δημοσιογραφίας» των μεγάλων ιδιωτικών ΜΜΕ, αυτών που είναι το προκάλυμμα μεγάλων εργολαβικών και μεγαλοεκδοτικών συμφερόντων.
 
Οι εργαζόμενοι της ΕΡΑ Κέρκυρας έπαψαν από τη Δευτέρα 7/10 να εκπέμπουν. Η προσπάθειά τους στηρίχθηκε από την Κερκυραϊκή κοινωνία, δεν κατάφεραν όμως, αντικειμενικά, να συνεχίσουν άλλο, απλήρωτοι και απολυμένοι, σχεδόν ως παράνομος «πειρατικός» σταθμός!
 
Ως ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνουμε ακόμη μια φορά τη συμπαράστασή μας. Το «μαύρο» στην Δημόσια Ραδιοφωνία και Τηλεόραση αποτελεί μαύρη σελίδα για την αντικειμενική, δημόσια ενημέρωση, μαύρη σελίδα για τη δημοκρατία. Ο κυβερνητικός αυταρχισμός, με διαδικασίες «αποφασίζουμε και διατάζουμε» που παραπέμπουν σε άλλες, ζοφερές, περιόδους, επέβαλε το πλήρως ελεγχόμενο σήμα της κατ’ ευφημισμό «Δημόσιας Τηλεόρασης» που βλέπουμε σήμερα στις οθόνες μας. Το θλιβερό αυτό μόρφωμα, πλήρως απαξιωμένο και αναξιόπιστο, ταιριάζει σε μια πλήρως απαξιωμένη και αναξιόπιστη κυβέρνηση. Δεν ταιριάζει όμως στον ελληνικό λαό, στο δικαίωμά του για αντικειμενική, έγκυρη, δημοκρατική, πλουραλιστική, δημόσια ενημέρωση.
 
Ως ΣΥΡΙΖΑ έχουμε δηλώσει, και το επαναλαμβάνουμε, ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχουν εκπρόσωποί μας στις «εκπομπές» της απροκάλυπτα μονόπλευρης και αντιδημοκρατικής κυβερνητικής προπαγάνδας.
 
Ως ΣΥΡΙΖΑ, επαναλαμβάνουμε τη δέσμευσή μας ότι, με το που θα αποκατασταθεί η δημοκρατική λειτουργία και ο ελληνικός λαός θα δώσει την εντολή να σταματήσει η μνημονιακή λαίλαπα, θα επανέλθουμε στο θεσμικό πλαίσιο της ΕΡΤ. Όχι για να γυρίσουμε σε αυτό που είχαμε πριν την 11η Ιουνίου, αλλά για να ανασυγκροτήσουμε μια ισχυρή ραδιοφωνία και τηλεόραση, πραγματικά δημόσια, έγκυρη, πλουραλιστική, αντικειμενική, και όχι μνημονιακό φερέφωνο.

Το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου