Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Υποβαθμισμένη, επισφαλής και προβληματική η λειτουργία του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Κέρκυρας

Υποβαθμισμένη, επισφαλής και προβληματική η λειτουργία του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Κέρκυρας
Επίσκεψη του βουλευτή Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Σαμοΐλη στις εγκαταστάσεις του ΕΑΚΚ, και συνάντησή του με τον υφυπουργό Αθλητισμού για τα προβλήματα του ΕΑΚΚ, του ΝΑΟΚ και του Κρίκετ
 
Κέρκυρα, 30/10/2013
 
Τις εγκαταστάσεις του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου της Κέρκυρας (ΕΑΚΚ) επισκέφθηκε ο βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Σαμοΐλης, ο οποίος συζήτησε με τον πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Νίκο Ζέρβα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΕΑΚΚ, τα οποία καθιστούν επισφαλή τη λειτουργία του, παρότι εκεί χτυπά η καρδιά του μαζικού αθλητισμού του νησιού (τις εγκαταστάσεις υπολογίζεται ότι καθημερινά χρησιμοποιούν περισσότεροι από 1.000 παιδιά και νέοι). Είχε προηγηθεί, λίγες μέρες νωρίτερα, συνάντηση του Στέφανου Σαμοΐλη με τον υφυπουργό Αθλητισμού κ. Γιάννη Ανδριανό, στον οποίο ο βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ είχε θέσει τα θέματα τόσο του ΕΑΚΚ όσο και του ΝΑΟΚ, καθώς και της περικοπής χρηματοδότησης της Ελληνικής Ομοσπονδίας Κρίκετ.
Η έλλειψη άδειας πυρασφάλειας του συγκροτήματος (οι παρεμβάσεις για την απόκτηση της οποίας δεν ξεπερνούν σε δαπάνη τα 200.000 ευρώ) και η στατική ανεπάρκεια των κερκίδων, αποτελούν τροχοπέδη στην απόκτηση οριστικής άδειας λειτουργίας του ΕΑΚΚ, το οποίο σήμερα αρκείται σε προσωρινή άδεια που λήγει στο τέλος του τρέχοντος έτους.
Η χρηματοδότηση της ενεργειακής αναβάθμισής του (απαιτούμενη δαπάνη περί τα 2,4 εκ. ευρώ) με την τοποθέτηση ενεργειακών πάνελ στην οροφή του κλειστού κολυμβητηρίου, θα περιορίσει στο ελάχιστο τη δαπάνη για την προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης της κολυμβητικής δεξαμενής. Σύμφωνα με τον κ. Ανδριανό, καταβάλλεται προσπάθεια ώστε το έργο να ενταχθεί στην επόμενη προγραμματική περίοδο. Ωστόσο, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΑΚΚ κ. Ν. Ζέρβα, απαιτείται να προηγηθεί η σύνταξη μελέτης στατικής επάρκειας του συγκεκριμένου κτηρίου.
Επισκευή χρειάζεται και η οροφή του κλειστού γηπέδου μπάσκετ, καθώς τα νερά της βροχής διέρχονται εντός του κτιρίου και διαβρώνουν το παρκέ. Σε οριακό σημείο βρίσκεται και  η οικονομική δυνατότητα συντήρησης του χλοοτάπητα του γηπέδου ποδοσφαίρου η οποία, αν δεν εξασφαλίζεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα, μπορεί να έχει ως συνέπεια την καταστροφή του.
Για την εξασφάλιση των προϋποθέσεων ώστε το ΕΑΚΚ να αποκτήσει οριστική άδεια λειτουργίας για τη διεξαγωγή αγώνων ποδοσφαίρου (πυρασφάλεια, στατική επάρκειας των κερκίδων), ο υφυπουργός Αθλητισμού ανέφερε ότι έχει επιληφθεί σχετικά η Τεχνική Υπηρεσία της Γ.Γ. Αθλητισμού -μηχανικός της έχει ήδη επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις του ΕΑΚΚ και έχει συντάξει σχετική έκθεση- ωστόσο απέφυγε να δώσει χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης των εργασιών.
Υπενθυμίζεται ότι στις 25/9/2013 ο βουλευτής Κερκύρας του ΣΥΡΙΖΑ είχε καταθέσει Ερώτηση προς τον υφυπουργό Πολιτισμού & Αθλητισμού και προς τον υπουργό Εσωτερικών για το θέμα του ΕΑΚΚ. Με την ερώτησή του ζητούσε άμεσες ενέργειες για την οριστική διευθέτηση του προβλήματος της χορήγησης άδειας στο ΕΑΚΚ. Ζητούσε επίσης αύξηση της χρηματοδότησης και έκτακτη επιχορήγηση, ώστε να επιλυθούν οριστικά τα προβλήματα πυρασφάλειας και τα λοιπά δομικά, στατικά και υλικοτεχνικά θέματα. Ενώ παράλληλα επεσήμαινε ότι, πίσω από το πρόβλημα υποχρηματοδότησης του ΕΑΚΚ και το καθεστώς τεχνητής υποβάθμισής του, υποβόσκει έντεχνη διολίσθηση προς την ιδιωτικοποίησή του.
Όσον αφορά τη χρηματοδότηση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Κρίκετ, ο κ. υφυπουργός απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο επιπλέον χρηματοδότησης. Το γεγονός αυτό ανατρέπει τον προγραμματισμό δράσης της Ομοσπονδίας για την τρέχουσα περίοδο. Επιβεβαιώνονται έτσι οι πληροφορίες για την προωθούμενη συγχώνευση της Ομοσπονδίας Κρίκετ, που έχει έδρα την Κέρκυρα, με την ομοσπονδία του μπέιζμπολ. Με το επιχείρημα του… περιορισμού των δαπανών, το Κρίκετ, που είναι σημείο αναφοράς για την Κέρκυρα και τα Ιόνια, οδηγείται να φύγει από την Κέρκυρα και να βρεθεί (και αυτό) στην Αθήνα!
Όσον δε αφορά στο θέμα των εγκαταστάσεων του ΝΑΟΚ, το οποίο επίσης ετέθη στον κ. Ανδριανό, αυτό σχετίζεται άμεσα με την τύχη του ΟΛΚΕ Α.Ε. ο οποίος, αν και κερδοφόρος, βαίνει προς ιδιωτικοποίηση. Ο βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε προς τον κ. υφυπουργό την αντίθεση του ΣΥΡΙΖΑ προς την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΚΕ, η οποία και θα συμπαρασύρει ολόκληρη την παραλιακή ζώνη, επομένως και τις εγκαταστάσεις του ΝΑΟΚ.
Το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου