Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

Μέτωπο κατά του νεοναζισμού, σημαίνει μέτωπο για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών.

Μέτωπο κατά του νεοναζισμού, σημαίνει μέτωπο για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών.
03/10/2013

Ερωτώμενος από δημοσιογράφους για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με το θέμα της «Χρυσής Αυγής», ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας Διονύσης Στραβοράβδης, ανέφερε:
  1. Η προσωρινή αποφυλάκιση των βουλευτών της ΧΑ συνιστά επικοινωνιακή ήττα για την κυβέρνηση. Άλλη αντιμετώπιση περίμενε η κοινωνία, με βάση και τις κυβερνητικές θριαμβολογίες των τελευταίων ημερών. Άλλη, επιλεκτική, αντιμετώπιση βλέπουμε για άλλες περιπτώσεις, όπως, επί παραδείγματι, για τον Κώστα Σακκά, που παρέμεινε προφυλακισμένος επί 30 μήνες, χωρίς να του έχει απαγγελθεί κατηγορία, και χρειάστηκε πολυήμερη απεργία πείνας για την προσωρινή και υπό όρους αποφυλάκισή του. Σε κάθε περίπτωση πάντως, να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν αλλάζει το γεγονός ότι το διευθυντήριο της εγκληματικής συμμορίας της ΧΑ είναι υπόδικοι. Το ότι αφέθηκαν ελεύθεροι δεν σημαίνει αθώοι, σε καμιά περίπτωση. Έχουμε μπροστά μας μια δίκη, οι διαδικασίες πρέπει να προχωρήσουν ταχύτατα και χωρίς παλινωδίες.
  2. Είχαμε επισημάνει την ανάγκη πολιτικής συζήτησης για το θέμα, την ανάγκη συζήτησης στη Βουλή, για την πολιτική αντιμετώπιση του νεοναζιστικού μορφώματος. Η κυβέρνηση το αρνήθηκε και το αρνείται. Επιδίδεται σε επικοινωνιακή εκστρατεία εκμετάλλευσης του θέματος, με στόχο να επιτεθεί στην Αριστερά και στο ΣΥΡΙΖΑ, με την περίφημη θεωρία των δύο άκρων. Ενδεικτικές οι εμπρηστικές δηλώσεις του Φαήλου Κρανιδιώτη, όμως στο ίδιο μήκος κύματος ακούσαμε και τις δηλώσεις του κ. Σαμαρά από την Αμερική. Με την τακτική αυτή, η κυβέρνηση προσπαθεί να κερδίσει ψήφους από τους ψηφοφόρους της ΧΑ, αφ’ ενός, και αφ’ ετέρου να ταυτίσει τις κοινωνικές αντιδράσεις, τις κινητοποιήσεις, τις απεργίες, με την εγκληματική δράση της νεοναζιστικής συμμορίας.
  3. Η κυβέρνηση εκμεταλλεύθηκε στο έπακρο την κατάσταση, προβάλλοντας τη θεωρία του «συνταγματικού τόξου»: ότι, λίγο πολύ, πρέπει να συστρατευτούμε όλοι μαζί της, να ξεχάσουμε τα μνημόνια και τα προβλήματα που δημιουργεί στην κοινωνία η αντιλαϊκή πολιτική της. Είναι κοινός τόπος, αποδεδειγμένο από την ιστορία, ότι στη βάση των κοινωνικών αυτών προβλημάτων εκτρέφονται και γιγαντώνονται τέτοια φαινόμενα. Το μέτωπο κατά του νεοναζισμού, για εμάς, για τον ΣΥΡΙΖΑ, σημαίνει μέτωπο για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών, για την υπεράσπιση της κοινωνίας, των κοινωνικών δικαιωμάτων, και της ίδιας της δημοκρατίας.
  4. Τέλος, μια ακόμη πλευρά της υπόθεσης αναδεικνύεται με τη σύλληψη του πρώην Διοικητή του Α.Τ. Αγίου Παντελεήμονα. Για την ύπαρξη και τη δράση θυλάκων μέσα στην αστυνομία και τα σώματα ασφαλείας, είναι γνώστες η κυβέρνηση και προσωπικά ο κ. Δένδιας. Δεν έπραξαν όμως τίποτα, και για την εσκεμμένη αυτή αδράνεια είναι πολιτικά έκθετοι. Ζητάμε η δικαστική έρευνα να φτάσει ως το τέλος. Οι ναζιστικοί θύλακες στην αστυνομία να διαλυθούν τώρα. Ο εκδημοκρατισμός είναι θέμα τιμής για την κοινωνία, για τη δημοκρατία μας, αλλά και για τα ίδια τα σώματα ασφαλείας.
Το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου