Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

Περιοδεία του βουλευτή Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Σαμοΐλη στα Διαπόντια Νησιά

Περιοδεία του βουλευτή Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Σαμοΐλη
στα Διαπόντια Νησιά

Κέρκυρα, 07/09/2013

Συνεχίζοντας τις εκδηλώσεις και περιοδείες για την παρουσίαση του Ετήσιου Ανοιχτού Απολογισμού του βουλευτικού του έργου, ο βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Σαμοϊλης, επισκέφθηκε την Πέμπτη 5/9/13 τα Διαπόντια νησιά των Οθωνών, της Ερείκουσας και του Μαθρακίου.

Οι συναντήσεις με τους κατοίκους και τους φορείς των νησιών, ήταν ιδιαίτερα εποικοδομητικές και ανέδειξαν τα σοβαρά προβλήματα της τοπικής κοινωνίας. Μιας κοινωνίας, που τόσο η κεντρική κυβέρνηση όσο και η τοπική αυτοδιοίκηση, παραμέλησαν και συνεχίζουν προκλητικά να παραμελούν.

Τα Διαπόντια Νησιά, δυστυχώς δίνουν την εικόνα ενός εγκαταλειμμένου τόπου με πολίτες... δεύτερης κατηγορίας! Στερούνται στοιχειώδεις κοινωνικές και αναπτυξιακές υποδομές. Αντιμετωπίζουν προβλήματα συγκοινωνίας με τον “έξω κόσμο”, προβλήματα ύδρευσης και ηλεκτροδότησης, προβλήματα παροχής πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, προβλήματα στοιχειώδους εκπαίδευσης κλπ. Οι κάτοικοι των Διαποντίων, όμως, καλούνται να πληρώσουν εξίσου, τις βάρβαρες πολιτικές της μνημονιακής κυβέρνησης. Καλούνται να πληρώσουν χαράτσια, άδικες φορολογήσεις και υπέρογκους συντελεστές. Ο διπλασιασμός του χαρατσιού της ΔΕΗ έφθασε και στα Διαπόντια!

Η εικόνα εγκατάλειψης των Διαποντίων, δείχνει ξεκάθαρα την έλλειψη πολιτικής βούλησης από πλευράς κυβερνήσεων και τοπικών αρχόντων. Γιατί, δεν δικαιολογείται να μην έχουν αποδοθεί ακόμα ευθύνες για τη μη ολοκλήρωση των λιμενικών έργων και των έργων υδροδότησης. Θυμίζουμε ότι στην περίπτωση των Οθωνών, λείπουν -εδώ και χρόνια– δυο μόνο αντλίες για την πλήρη αξιοποίηση των παλιών γεωτρήσεων. Πόση γραφειοκρατία και ποιο το κόστος αυτών των δυο αντλιών; Δεν δικαιολογείται και τα τρία λιμάνια να έχουν καταστεί άχρηστα, λόγω κακοτεχνιών και έλλειψης ορθού σχεδιασμού, όπως δεν δικαιολογείται, εδώ και ενάμισι χρόνο να μην υπάρχει γιατρός στους Οθωνούς και το Μαθράκι.

Ο βουλευτής Στέφανος Σαμοϊλης δεσμεύτηκε στους κατοίκους των Διαποντίων να διερευνήσει ενδελεχώς  τα έργα βελτίωσης και προστασίας των λιμένων (ειδικότερα το έργο στο Αυλάκι) και να προβεί άμεσα σε παρεμβάσεις. Δεσμεύτηκε επίσης να διερευνήσει την υπόθεση του λιμανιού του Αγ. Στεφάνου, κομβικού έργου υποδομής για την εξυπηρέτηση των Διαποντίων, με σκοπό την άσκηση της μεγαλύτερης δυνατόν πίεσης, για τη διευθέτηση του προβλήματος.

Η παρουσίαση του Ετήσιου Ανοιχτού Απολογισμού του βουλευτή Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Σαμοΐλη, ολοκληρώνεται το διήμερο Κυριακής και Δευτέρας 8 και 9 Σεπτέμβρη με περιοδεία στους Παξούς.

Την Κυριακή 8/9 το απόγευμα ο Στέφανος Σαμοΐλης θα πραγματοποιήσει περιοδεία σε Λογγό, Λάκκα και Μαγαζιά.

Την Δευτέρα 9/9 το πρωί θα περιοδεύσει στο Γάιο, ενώ το απόγευμα, ώρα 20:30, θα πραγματοποιήσει ανοιχτή εκδήλωση – ομιλία στην Κεντρική Πλατεία του Γαΐου.


Το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου