Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Συνέντευξη Τύπου Στέφανου Σαμοΐλη.

Συνέντευξη Τύπου Στέφανου Σαμοΐλη

Κέρκυρα, 23/09/2013

Συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ παραχώρησε ο βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Σαμοΐλης, ο οποίος συμμετέχει στο Γ’ Θερινό Τμήμα της Βουλής. Ο βουλευτής αναφέρθηκε σε όλα τα θέματα που απασχόλησαν την κοινοβουλευτική του δραστηριότητα το τελευταίο διάστημα.
 
«Ορφανά» και προβληματικά λιμάνια.
Αρχικά, αναφέρθηκε στα προβλήματα (προσχώσεις, συσσώρευση φυκιών) που παρουσιάζουν μικρά περιφερειακά λιμάνια της Κέρκυρας (Αγ. Στεφάνου, Αστρακερής, Λευκίμμης), όπως και εκείνα των Διαπόντιων Νησιών (Μαθράκι, Αυλάκι στους Οθωνούς). Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη καταθέσει Ερώτηση σχετικά με τη συσσώρευση φυκιών στο λιμάνι των Οθωνών, γεγονός το οποίο καθιστά απαγορευτικό τον ελλιμενισμό σκαφών, παρά το έργο που έχει εκτελεστεί εκεί. Ο Στέφανος Σαμοΐλης έχει συζητήσει με φορείς και κατοίκους των περιοχών και έχει επισκεφθεί τα προβληματικά νησιά, ενώ ετοιμάζεται να καταθέσει Ερώτηση στη Βουλή συνολικά για τα προβλήματα που παρουσιάζουν αυτά, στην κατεύθυνση αναζήτησης ευθυνών και, κυρίως, επίλυσής τους.
 
Κατάργηση νησιωτικών ΔΟΥ.
Στη Βουλή, αναμένεται συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησης που κατέθεσε ο Στ. Σαμοΐλης για την κατάργηση ΔΟΥ και για τα προβλήματα που ανακύπτουν στα Ιόνια Νησιά και αφορούν στην ταλαιπωρία των πολιτών. Θυμίζουμε ότι, εξαιτίας της εξέλιξης αυτής, οι κάτοικοι των Παξών (η ΔΟΥ του νησιού καταργήθηκε) υποχρεώνονται να μεταβαίνουν στη (μοναδική, πια) ΔΟΥ της Κέρκυρας, ενώ οι κάτοικοι της Ζακύνθου, της Κεφαλονιάς και της Λευκάδας αναγκάζονται εφεξής να δαπανούν χρήματα και χρόνο για τη μετάβασή τους σε ΔΟΥ της απέναντι ηπειρωτικής αρχής.
 
Ενεργειακή αναβάθμιση σχολείων.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε, επίσης, στην Ερώτηση που κατέθεσε σχετικά με την έλλειψη προγραμματισμού για την ενεργειακή αναβάθμιση των σχολικών μονάδων της Κέρκυρας, μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων (δημιουργία ενεργειακών – βιοκλιματικών σχολείων και μετατροπή των παλαιοτέρων σε ενεργειακά αυτόνομα κτήρια).
 
Βιολογικοί καθαρισμοί.
Το σοβαρό ζήτημα της διάθεσης των στερεών αποβλήτων, της απουσίας ή της ανεπαρκούς λειτουργίας των υπαρχόντων βιολογικών καθαρισμών (Σιδάρι, Κασσιώπη, Αχαράβη, Λευκίμμη) και των συνεπειών της στο φυσικό περιβάλλον του νησιού πρόκειται να απασχολήσει Ερώτηση που θα καταθέσει ο Στέφανος Σαμοΐλης το προσεχές διάστημα.
 
Εργατικές Κατοικίες Αγίου Ιωάννη.
Η καθυστέρηση αποπεράτωσης του έργου και παράδοσης των νέων εργατικών κατοικιών Αγίου Ιωάννη στους δικαιούχους τους, έχει πολλές φορές αναδειχθεί ως σοβαρό ζήτημα από το βουλευτή Κερκύρας του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Στέφανος Σαμοΐλης ενημέρωσε ότι το έργο “σκαλώνει” στην ολοκλήρωση της αποχέτευσης, καθώς δεν έχουν ολοκληρωθεί οι Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων. Οι επαφές του βουλευτή με τους αρμόδιους πολιτικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες θα συνεχιστούν, με σκοπό την απεμπλοκή των γραφειοκρατικών διαδικασιών, στην καθυστέρηση των οποίων συνέβαλε και το κλείσιμο του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας με τη μεταφορά των υπηρεσιών στον ΟΑΕΔ. Πάντως, η διαβεβαίωση των αρμοδίων είναι ότι το έργο θα έχει παραδοθεί(;) έως το τέλος του 2014.

Το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου