Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΥΓΕΙΑΣ ΣΥΡΙΖΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
 
ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ
Η κυνική δήλωση του υπουργού υγείας, ότι τα μνημόνια δεν αποτελούν δεσμεύσεις αλλά μέτρα που δεν είχαν καταφέρει να επιβάλλουν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, αποδεικνύει ότι τα νούμερα της ανεργίας και της φτώχειας αποτυπώνουν ένα καλά εκτελεσμένο σχέδιο.
Ο φασισμός δεν διστάζει να θυσιάζει 18χρονους, να χτίζει σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης ανθρώπινων ψυχών, να πετά εν μια νυκτί εργαζόμενους στο δρόμο.
Η αναγγελία για κλείσιμο 9 νοσοκομείων και οι απολύσεις αρχικά 1680 εργαζόμενων στη ‘καρδιά’ του καλοκαιριού αποδεικνύουν ότι ο φασισμός φοβάται. Φοβάται τις αντιδράσεις των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία, φοβάται το ξεσηκωμό των τοπικών κοινωνιών, φοβάται την οργή και τη δύναμη της αντίστασης που πυροδοτεί κάθε πράξη καταστροφής.
Ένα ψέμα, καθόλα ένοχο, είναι και το δημοσίευμα του Επενδυτή για το νοσοκομείο της Κέρκυρας, όπου αναφέρει πληρότητα 25% ενώ το νοσοκομείο μας είναι το μόνο περιφερειακό που δουλεύει με πληρότητα >100% .
Αποκαλύπτει όμως μια μεγάλη αλήθεια. Ότι κανείς πολίτης δε μπορεί να νιώθει ασφαλής.
Οι εργαζόμενοι του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας με αυτοθυσία, χωρίς άδειες και ρεπό, με υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στους Κερκυραίους και τους φορείς του τουρισμού κατάφεραν να αντεπεξέλθουν στον τεράστιο όγκο δουλειάς λόγω τουριστικής περιόδου.
H Διοίκηση του ΓΝ Κέρκυρας το κρίσιμο αυτό διάστημα επέλεξε για άλλη μια φορά να διαφύγει των ευθυνών της. Τα παιχνίδια της παραίτησης δεν αφορούν τους εργαζόμενους και τους συμπολίτες μας.
Μας αφορά όλους όμως όταν οι προσωπικές στρατηγικές υπονομεύουν και καθιστούν επισφαλή την Υγεία στο νησί. Η Διοίκηση εξ’ αρχής είχε παραιτηθεί από την υπεράσπιση της δημόσιας Υγείας και των εργαζόμενων του ΓΝ Κέρκυρας. Για εμάς όλους είναι η Διοίκηση του Μνημονίου και των καταστροφικών συνεπειών του.
Οι μαζικοί κοινωνικοί αγώνες, η ευρεία συνάντηση της γενιάς των απολυμένων και των ανέργων, ο συντονισμός της δράσης για την υπεράσπιση του Δημόσιου πλούτου, η επανέναρξη του κοινωνικού διαλόγου, ο επανακαθορισμός των αξιών και της ηθικής, είναι η μόνη ρεαλιστική λύση για διέξοδο από τη κρίση.
 
Γιά ένα διαφορετικό- πραγματικά ΔΩΡΕΑΝ Δημόσιο Σύστημα Υγείας για όλους με επίκεντρο την Πρόληψη και ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης
 
Για μόνιμη, σταθερή απασχόληση, και ανθρώπινους ρυθμούς δουλειάς.
 
Δε μας μένει τίποτα άλλο από το να τους ρίξουμε!!
 
Όλοι/ες στην ομιλία του Αλέξη Τσίπρα
την Πέμπτη 22/8 στις 8.00μ.μ. στο Πεντοφάναρο!!
 
Επιτροπή Υγείας ΣΥΡΙΖΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου