Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

Συνέντευξη Τύπου Γιώργου Ραιδεστινού

Στην Κέρκυρα στις 23 Αυγούστου ο Αλέξης Τσίπρας
Στην Κέρκυρα θα βρεθεί ο Αλέξης Τσίπρας στις 23 Αυγούστου, προκειμένου να μιλήσει σε πολιτική εκδήλωση που προετοιμάζει η τοπική Οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ.
Σύντομα, θα ανακοινωθεί και το πλήρες πρόγραμμα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά την παρουσία του στο νησί.
Την έλευση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε ο συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής Κερκύρας του κόμματος Γιώργος Ραιδεστινός, ο οποίος μίλησε και για ζητήματα που απασχολούν την τοπική επικαιρότητα.
Απολύσεις εκπαιδευτικών: Οι «λίστες της ντροπής»
Καταρχάς, αναφέρθηκε στη δημοσίευση στη “Διαύγεια” της διαπιστωτικής πράξης του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων και των ονομάτων των 2.122 καθηγητών Τεχνικής Εκπαίδευσης που τίθενται σε διαθεσιμότητα, ανάμεσά τους και 16 Κερκυραίων. Ο Γ. Ραιδεστινός μίλησε για «λίστες της ντροπής» και σημείωσε ότι όλοι αυτοί οι εκπαιδευτικοί βρίσκονται ένα βήμα πριν την απόλυση, ενώ περισσότεροι από 20.000 μαθητές θα μείνουν εκτός Τεχνικής Εκπαίδευσης. «Όλ’ αυτά στο βωμό των επιταγών της τρόικας και του πιστού υπηρέτη της, της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου.
Κατάργηση κυριακάτικης αργίας: Θηλιά που πνίγει τους μικρούς
Στη συνέχεια, ο Γ. Ραιδεστινός αναφέρθηκε στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, διαδικασία την οποία παρομοίωσε με “θηλιά” «που ετοιμάζεται να πνίξει τους μικρούς και τους πολύ μικρούς επιχειρηματίες, όλους αυτούς που με μικρό αριθμό προσωπικού ακόμα και μόνοι τους λειτουργούν τα καταστήματά τους». Σύμφωνα με το συντονιστή της Ν.Ε. Κερκύρας του ΣΥΡΙΖΑ, μοναδικοί ωφελημένοι απ’ αυτό το μέτρο θα είναι οι μεγαλοεπιχειρηματίες και συνέχισε με νόημα: «Στους πολίτες δε λείπει χρόνος για τις αγορές τους, λείπει χρήμα».
Χαράτσι ΔΕΗ: Δυσβάσταχτη αύξηση στα χωριά
Συνέχισε, αναφερόμενος στην αύξηση που επήλθε στο “χαράτσι” της ΔΕΗ ιδιαίτερα σε φτωχές λαϊκές συνοικίες και στα χωριά, καθιστώντας δυσβάσταχτο τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων. «Πρόκειται, ουσιαστικά, για στραγγαλισμό των ελληνικών νοικοκυριών», ανέφερε χαρακτηριστικά.
ΣΥΡΙΖΑ: Ελπιδοφόρο μήνυμα ανένδοτου αγώνα για την ανατροπή
Όμως, ένα ηχηρό και ελπιδοφόρο μήνυμα πέρασε στη διάρκεια της πρόσφατης πολιτικής συγκέντρωσης στην Ηγουμενίτσα με ομιλητή τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα. Ότι «ο Λαός είναι έτοιμος να διώξει όλους αυτούς που γκρεμίζουν ό,τι για χρόνια και με κόπο έχει χτιστεί. Ο πρόεδρός μας έστειλε ξεκάθαρα το μήνυμα του ανένδοτου αγώνα μέχρις ότου οι κυβερνώντες να σηκωθούν και να φύγουν, ώστε να προλάβουμε να περισώσουμε ό,τι μπορούμε από τη χώρα». Να σημειωθεί ότι περισσότεροι από 100 μέλη και φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ -κυρίως από τη Νότια Κέρκυρα- ταξίδεψαν για να παρακολουθήσουν την ομιλία του Αλ. Τσίπρα στην πρωτεύουσα του Νομού Θεσπρωτίας.
Εντατικοποίηση και γενίκευση της ανειδίκευτης εργασίας – ανησυχητική συχνότητα εργατικών ατυχημάτων
Την ίδια ώρα η Κέρκυρα βίωνε ακόμη ένα τραγικό εργατικό δυστύχημα, καθώς την τελευταία του πνοή άφηνε στο Γενικό Νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν ένας εκ των δύο εργατών που καταπλακώθηκαν από τοιχίο σε κτήριο στου Τζάβρου, στο οποίο εκτελούσαν οικοδομικές εργασίες. Πρόκειται για ένα νεαρό αλλοδαπό (Αλβανό), ενώ αλλοδαπός (Βούλγαρος) είναι και ο δεύτερος εργάτης που τραυματίστηκε σοβαρά. Όπως τόνισε ο Γ. Ραιδεστινός, το τελευταίο διάστημα παρατηρείται ανησυχητική συχνότητα εργατικών ατυχημάτων, τα οποία συσχέτισε με τις επιπτώσεις από την οικονομική κρίση: δηλαδή, την εντατικοποίηση της εργασίας, αλλά και τη προτίμηση σε ανειδίκευτο (γι’ αυτό και συνήθως χαμηλού κόστους) προσωπικό.
Αγρότες: Αποτίμηση και αποζημίωση για τη ζημιά στην ελαιοσοδειά
Τέλος, ο συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ μετέφερε τη συμπαράστασή του στο αίτημα της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Κερκύρας προς τον ΕΛΓΑ να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες αποτίμησης των ζημιών που επέφερε στη φετινή ελαιοσοδειά το φαινόμενο της “σχινοκαρπίας”, προκειμένου να διασφαλιστούν οι προβλεπόμενες αποζημιώσεις των δικαιούχων ελαιοπαραγωγών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου